ПРИЛАЗЕ ПУТИНУ ИЗА ЛЕЂА: Вашингтон спрема интервенцију на Балтику

PRILAZE PUTINU IZA LEĐA: Vašington sprema intervenciju na Baltiku

26 septembra 2015

Baltik-vojne-vezbe-Rusija-Amerika-620x350putin obamaSAD – Sve aktivnosti sprovedene u Ukrajini i Evropi predstavljaju samo fazu priprema za udar na Rusiju u regionu Baltika, piše Deutsche Wirtschafts Nachrichten (DWN).

Pentagon je u svojoj strategiji odredio Baltik kao prostor na kojem će se suprostaviti potencijalnom širenju ruske agresije, piše nemački list Deutsche Wirtschafts Nachrichten (DWN).

Američka armija sprovodi strateško koncentrisanje snaga na Baltiku.

Ovaj nemački list se bavi tezom „ruske agresije u baltičkim zemljama“ koja predstavlja glavnu mantru prozapadnih medija, iako u stvarnosti Rusija nije povukla ni najmanji politički potez koji bi nagoveštavao mogućnost aktivnosti Kremlja na ovim prostorima.

Međutim, zbog potrebe antiruske propagande, evroatlantistički geostratezi koriste fakt da su zemlje Baltika članice NATO alijanse, te označava ovaj prostor kao rizičan za izbijanje sukoba Rusije i NATO alijanse.

Ono što će Amerika pokušati je hibridni rat na Baltiku, a to znači organizovanje masovnih protesta i aktivnosti u informacionoj sferi.

Amerika teži napadu i sukobu sa Rusijom na Baltiku, piše nemački list.

Nemački DWN navodi da je „ruska pretnja“ samo izgovor za NATO alijansu koja želi što više da se raširi u Evropi.

Samo u Nemačkoj je stacionirano 40 hiljada američkih vojnika, a nova širenja su u planu za Baltik, navodi Deutsche Wirtschafts Nachrichten (DWN).

Ruski predsednik, Vladimir Putin, nedavno je, gostujući u Italiji, rekao da su priče o Rusiji kao pretnji stvar propagande, te da ruska armija nije globalno prisutna, nije agresivna i nije napadačke prirode.

„Mislim da samo luda osoba može pomisliti da bi Rusija iznenada napala NATO alijansu.“ – rekao je tada Putin.

(Pravda.rs)

KOMENTARIJedan komentar

  1. miroslav says:

    Ne verujem u vojni sukob radi samog Baltika.Morate da nadjete razlog zasto je sve pocelo.Pocelo je zabadanjem ruske zastave na Arktiku,i proglasavanjem tog dela Ruskom teritorijom.Sta je pronadjeno na tom u pocetku nezanimljivom nalazistu osim gasa?Dijamanti su nadjeni eto sta!Ruska podmornica je bila u blizini i bila brza.Kasnije su pristigli bojni brodovi i ruska zastava je postavljena u moru tacno tamo.I Ruska mornarica je jos tamo u vecem broju,kao i vazduhoplovstvo.To je razlog.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *