„ПРИЛЕПИНОВА ГАРДА“ браниће Русију од обојене револуције – ако држава закаже

„ПРИЛЕПИНОВА ГАРДА“ браниће Русију од обојене револуције – ако држава закаже

23 фебруара 2021

У РУСИЈИ већ месецима постоји странке „Гарда Захара Прилепина“ која је за свој циљ прогласила: спречавање Мајдана (обојене револуције) у земљи.

Чак је прецизирала да жели да „разбије улицу која је Русији туђа и под туђом је контролом“.Прилепинова партија За правду у међувремену се фузионисала са парламентском странком Праведна Русија. Тако је настала Праведна Русија – За правду, а Прилепин настанак и мисију своје гарде објашњава овако:

„Гарда је искључиво елемент цивилног друштва. Наши противници либерал-западњаци конструишу одређени модел грађанског понашања кроз разне организације – од друштава за заштиту паса до уличних и спортских група. Ми радимо то исто. Не ослањамо се на насиље, на истребљење неистомишљеника. Не учествујемо у онлајн кампањама за понижавање противника. Ми смо изузетно одрасла цивилна структура, спремна да улази у вербалну грађанску конфронтацију, али – на нивоу реторике. Спремни смо да се објашњавамо, да излазимо на улицу, да постављамо питања демонстрантима, да разговарамо. Наравно, морамо изгледати што уверљивије – како нас не би скидали са уличних бандера и о нас обрисали ноге“.

Прилепинови `гардисти` су недавно у центру Москве „посматрали“ скупове присталица Наваљног, али нису `интервенисали`.

Прилепин је ипак донекле открио када ће Прилепинова гарда прећи на „директну акцију“:

„То ће се догодити ако у Москви видимо репризу сценарија из Кијева 2014. или Јеревана 2018. Ако, подржан од западних партнера и финансија, „народ Мајдана“ крене у преузимање власти уз помоћ појединих државних званичника. Ниједна улична револуција, ни у Кијеву 2014. ни било где другде, не би победила да није имала отворену или скривену подршку у владиним структурама. Таквих људи има и у државним структурама Русије. Замислите ситуацију да полиција одједном не добије потребне наредбе. И шта да радимо у том случају? Неактивност оних који су задужени за примену закона покренуће акције наше гарде“.

Поводом скупова подршке Наваљном, додатно је указао:

„Најавили смо да ћемо се окупити и легално окончати илегална окупљања и нереде у настајању. После тога се зачуо либерални урлик: ах, победићете нашу децу, ви сте „црна стотина“, канибали … Наши момци су, упркос томе, изашли на трг и почели да присталицама Наваљног читају песме Твардовског. Неће тако увек бити, али неће зависити само од нас“.

(Факти)

KOMENTARI3 коментара

  1. petrovgrad says:

    Bravo junaci. Jedino 'e te tako sačuvati Rusiju. Tu nema alternative, ako Vam na vlast dodju evropejci čeka Vas Sibir. Ovako bolje da nnjih počistite.

  2. Gagi says:

    Pametni Rusi. Ako dodje do bilo kakvog konflikta, drzava sa tim nema nista jer su se sukobile dve ilegalne struje demonstranata.

  3. M says:

    Konačno su počeli shvaćati,barem neki!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u