„ПРИЛЕПИНОВА ГАРДА“ браниће Русију од обојене револуције – ако држава закаже

„PRILEPINOVA GARDA“ braniće Rusiju od obojene revolucije – ako država zakaže

23 februara 2021

U RUSIJI već mesecima postoji stranke „Garda Zahara Prilepina“ koja je za svoj cilj proglasila: sprečavanje Majdana (obojene revolucije) u zemlji.

Čak je precizirala da želi da „razbije ulicu koja je Rusiji tuđa i pod tuđom je kontrolom“.Prilepinova partija Za pravdu u međuvremenu se fuzionisala sa parlamentskom strankom Pravedna Rusija. Tako je nastala Pravedna Rusija – Za pravdu, a Prilepin nastanak i misiju svoje garde objašnjava ovako:

„Garda je isključivo element civilnog društva. Naši protivnici liberal-zapadnjaci konstruišu određeni model građanskog ponašanja kroz razne organizacije – od društava za zaštitu pasa do uličnih i sportskih grupa. Mi radimo to isto. Ne oslanjamo se na nasilje, na istrebljenje neistomišljenika. Ne učestvujemo u onlajn kampanjama za ponižavanje protivnika. Mi smo izuzetno odrasla civilna struktura, spremna da ulazi u verbalnu građansku konfrontaciju, ali – na nivou retorike. Spremni smo da se objašnjavamo, da izlazimo na ulicu, da postavljamo pitanja demonstrantima, da razgovaramo. Naravno, moramo izgledati što uverljivije – kako nas ne bi skidali sa uličnih bandera i o nas obrisali noge“.

Prilepinovi `gardisti` su nedavno u centru Moskve „posmatrali“ skupove pristalica Navaljnog, ali nisu `intervenisali`.

Prilepin je ipak donekle otkrio kada će Prilepinova garda preći na „direktnu akciju“:

„To će se dogoditi ako u Moskvi vidimo reprizu scenarija iz Kijeva 2014. ili Jerevana 2018. Ako, podržan od zapadnih partnera i finansija, „narod Majdana“ krene u preuzimanje vlasti uz pomoć pojedinih državnih zvaničnika. Nijedna ulična revolucija, ni u Kijevu 2014. ni bilo gde drugde, ne bi pobedila da nije imala otvorenu ili skrivenu podršku u vladinim strukturama. Takvih ljudi ima i u državnim strukturama Rusije. Zamislite situaciju da policija odjednom ne dobije potrebne naredbe. I šta da radimo u tom slučaju? Neaktivnost onih koji su zaduženi za primenu zakona pokrenuće akcije naše garde“.

Povodom skupova podrške Navaljnom, dodatno je ukazao:

„Najavili smo da ćemo se okupiti i legalno okončati ilegalna okupljanja i nerede u nastajanju. Posle toga se začuo liberalni urlik: ah, pobedićete našu decu, vi ste „crna stotina“, kanibali … Naši momci su, uprkos tome, izašli na trg i počeli da pristalicama Navaljnog čitaju pesme Tvardovskog. Neće tako uvek biti, ali neće zavisiti samo od nas“.

(Fakti)

KOMENTARI3 komentara

  1. petrovgrad says:

    Bravo junaci. Jedino 'e te tako sačuvati Rusiju. Tu nema alternative, ako Vam na vlast dodju evropejci čeka Vas Sibir. Ovako bolje da nnjih počistite.

  2. Gagi says:

    Pametni Rusi. Ako dodje do bilo kakvog konflikta, drzava sa tim nema nista jer su se sukobile dve ilegalne struje demonstranata.

  3. M says:

    Konačno su počeli shvaćati,barem neki!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *