ПРИМЕЋЕНА НЕОБИЧНА АМЕРИЧКА АКТИВНОСТ НА БАЛКАНУ: Шта се догађа?

ПРИМЕЋЕНА НЕОБИЧНА АМЕРИЧКА АКТИВНОСТ НА БАЛКАНУ: Шта се догађа?

5 новембра 2020

Током протекле две недеље, чартер летови Пентагона довели су у Европу најмање 150 приватних војних добављача Министарства одбране САД-а. Ове податке је поделио руски Телеграм канал “Военный обозреватель“ позивајући се на портал Arms Watch.

Новинари који су пратили руту летелице приметили су необичну активност на Балканском полуострву уочи председничких избора у Молдавији. Судећи по објављеним подацима, амерички извођачи радова у Либији пребачени су у главни град Бугарске преко Малте 28. октобра. Истовремено су били укључени авиони који су извршили неколико летова из Вашингтона и Ербила (Ирачки Курдистан).Arms Watch наводи да би трансфер војних добављача могао да се изврши као део проширења америчке одбрамбене сарадње са Бугарском и Румунијом.

Средином октобра објављено је да Сједињене Државе разматрају опције за премештај својих трупа из Немачке ближе границама Русије – у Бугарској, Румунији и балтичким државама. Прецизира се да се овде ради о ротационом присуству америчких снага.

(Правда)

KOMENTARIЈедан коментар

  1. Archelay says:

    Ovi ulaze kao da je sve njihovo.Znaju da ce Tramp ponovo da uzme stapa u ruci pa usli sa ciljem"kada je gotovo,nema povratka".A sto Bugari to ne zele?Pa sta.Vazal je-vazal.Uostalom oni su navikli da samo na Makedoncima da pokazuju muskule cime se tesiti da bar nekome mogu da se izzivljavaju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u