ПРИМЕЋЕНА НЕОБИЧНА АМЕРИЧКА АКТИВНОСТ НА БАЛКАНУ: Шта се догађа?

PRIMEĆENA NEOBIČNA AMERIČKA AKTIVNOST NA BALKANU: Šta se događa?

5 novembra 2020

Tokom protekle dve nedelje, čarter letovi Pentagona doveli su u Evropu najmanje 150 privatnih vojnih dobavljača Ministarstva odbrane SAD-a. Ove podatke je podelio ruski Telegram kanal “Voennый obozrevatelь“ pozivajući se na portal Arms Watch.

Novinari koji su pratili rutu letelice primetili su neobičnu aktivnost na Balkanskom poluostrvu uoči predsedničkih izbora u Moldaviji. Sudeći po objavljenim podacima, američki izvođači radova u Libiji prebačeni su u glavni grad Bugarske preko Malte 28. oktobra. Istovremeno su bili uključeni avioni koji su izvršili nekoliko letova iz Vašingtona i Erbila (Irački Kurdistan).Arms Watch navodi da bi transfer vojnih dobavljača mogao da se izvrši kao deo proširenja američke odbrambene saradnje sa Bugarskom i Rumunijom.

Sredinom oktobra objavljeno je da Sjedinjene Države razmatraju opcije za premeštaj svojih trupa iz Nemačke bliže granicama Rusije – u Bugarskoj, Rumuniji i baltičkim državama. Precizira se da se ovde radi o rotacionom prisustvu američkih snaga.

(Pravda)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Archelay says:

    Ovi ulaze kao da je sve njihovo.Znaju da ce Tramp ponovo da uzme stapa u ruci pa usli sa ciljem"kada je gotovo,nema povratka".A sto Bugari to ne zele?Pa sta.Vazal je-vazal.Uostalom oni su navikli da samo na Makedoncima da pokazuju muskule cime se tesiti da bar nekome mogu da se izzivljavaju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *