ПРИПРЕМА ЗА ВЕЛИКИ РАТ: Америчка STRATCOM пребацила у Европу авион E-6B Mercury – летећи командни пункт за нуклеарни рат

PRIPREMA ZA VELIKI RAT: Američka STRATCOM prebacila u Evropu avion E-6B Mercury – leteći komandni punkt za nuklearni rat

1 marta 2023

SJEDINJENE Države su u Evropu – tačnije, na Island premestile E-6B Mercury, avion koji se u Pentagonu naziva „komandnim vazdušnim punktom“. Pripada američkoj Strateškoj komandi (STRATCOM), a mnogi ga nazivaju i „avionom Sudnjeg dana“.

Opremljen automatizovanim sistemom za komandovanje lansiranjem interkontinentalnih balističkih raketa. Baziran na Islandu biće – kako je saopštebno – uključen u „ispunjavanje zadatke u zoni odgovornosti U.S. European Command.Amerikanci E-6B Mercury Merkur E-6B koriste od 90-ih godina. Namena mu je da omogući SAD da protivniku nanesu „uzvratni nuklearni udar u mogućoj situaciji da komandni punktovi na zemlji budu uništeni“.

Omogućava kontakt sa atomskim podmornicama klase „Ohajo“, od kojih svaka može da nosi 20 interkontinentalnih balističkih raketa.

Trenutno 14 takvih podmornica patrolira svetskim okeanima. Šest je stalno u Atlantiku. Pentagon je 24. februara u Evropi prebacio i četiri strateška bombardera B-52 Stratofortress.

(Fakti)

KOMENTARI4 komentara

 1. persida says:

  Avion ce biti oboren.

 2. milorad5 says:

  HM NAPAD INA RUSKE STRATEŠKE NUK.SNAGE SE NEĆE DOBRO ZAVRŠITI ZA AMERIKANCE.MISLIM DA OVAJ AVION NEĆE NI IMATI KOGA DA POZOVE.AKO JE ISTINA DA RUSI IMAJU OPERATIVNA SKALARNA ORUŽJA OVI NEĆE NI ZNATI ŠTA IH JE POGODILO,TA ORUŽJA FUNKCIONIŠU NA BAZI ELEKTORMAGNETIZMA I DELUJU BRZINOM SVETLOSTI.MOŽE SE REĆI,KAO I TESLA ŠTO IH JE NAZVAO "ZRACI SMRTI".AKO JE TESLA TVRDIO DA JE TO MOGUĆE ONDA JE MOGUĆE A RUSI SU NA VRHU U ISTRAŽIVANJIMA TALASNE MEHANIKE I TEORIJA U VEZI TALASNIH I ELEKTROMAGNETNIH ZRAČENJA I VEĆ SE DUGO BAVE TESLINIM TEORIJAMA.A NAJLUDJE JE DA IM JE TESLA PRED 2.SV.RAT PRODAO NEKE PLANOVE.STALJIN JE DOBIO PLANOVE OD TESLE ALI VEROVATNO NISU IMALI NI VREMENA NI RESURSA DA SE BAVE TIME TADA.KO ZNA ŠTA SU NA OSNOVU TOGA DANAS RAZVILI.ZATO JE FBI I KOPAO PO TESLINIM PAPIRIMA U AMERICI I U BEOGRADU.MOŽDA SU OVO SF.PRETERANE PRIČE,ALI DE IMA DIMA IMA I VATRE, A TEORETSKI GLEDANO NIJE NEMOGUĆE NAPARAVITI NEŠTO TAKO,ŠTIT I MAČ ISTOVREMENO.S OBZIROM NA CEO OVAJ HAOS USKORO ĆE DA SAZNAMO DALI SU OVO PRETERIVANJA ILI MOŽA IMA ISTINE U PRIČAMA O SKALARNIM ORUŽJIMA NA PLANETARNOJ SKALI.

 3. M says:

  Ajd sad nek Rusi čim prije unište taj USA avion na zemlji,kao što je USA u Bjelorusiji ovih dana uništio Ruski važni avion-radar!

 4. Gagi says:

  Milorade... Tek sada mi nista nije jasno posle ovog tvog komentara. "Mozda" postoji neko tajno oruzje za koje nemamo pojma da li postoji. Sa druge strane, ako to "nesto" postoji, ako to imaju "nasa" braca Rusi a to naucno saznanje im je ustupio pravoslavni brat Tesla, sta mi trazimo sa krvolocima katolicima. Sta TO nije u redu da nemamo takvu zastitu nase hriscanske brace nego nas maltretiraju gori od nas. Par puta je Zaharova javno nudila pomoc braci Srbima, mi smo to odbili jer nam njihova pomoc nije potrebna. Zaista sam u nedoumici o cemu se ovde sve radi, mozda ti znas pa de potrudi da nam objasnis.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *