Природњачки центар у Свилаjнцу посетило 100.000 туриста

Prirodnjački centar u Svilajncu posetilo 100.000 turista

27 decembra 2016

svi3

Prirodnjački centar Srbije u Svilajncu ove godine je posetilo 100.000 ljudi, izjavila je direktorka Centra Irena Dubravac.

Dubravac je najavila i da će Pirodnjački centar raditi za novogodišnje i božićne praznike, 1. i 2. januara kao i za Božić.

Dubravac je sinoć u razgovoru sa novinarima ocenila da je ova godina bila uspešna za rad Centra, podsećajući da učestvuje i u Beogradu u manifestaciji „Trg bajki“ kao i u „Ulici otvorenog srca.

„Centar je u 2016. godini posetilo 100.000 ljudi, zadovoljni smo, pre svega velikim brojem grupnih poseta, školskih ekskurzija“, rekla je Dubravac.

U 2017. naajvljuje nove sadržaje, izložbe…

Prirodnjačaki centar je otvoren 29. juna prošle godine a ove godine je dobio i nagradu TOS „Turistički cvet“ za doprinos unapređenju turizma i podizanju kvaliteta turističkih usluga`.

Prirodnjački centar ima veliki izložbeni prostor u objektu od 3.000 kvadratnih metara, sadrži šest tematskih izložbi na čijim postavkama su radili stručnjaci Prirodnjačkog muzeja Beograd i Rudarsko geološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

„Reč je o „Geološkom vremeplovu“, koja predstavlja nastavak planete zemlje i njen razvoj kroz geološke epohe do postanka čoveka i jedna je od najatraktovnijih izložbi“, rekla je Tanjugu Dubravac.

U centralnom delu zgrade je izložba „Svet dinosaurusa“ a paleontološku postavku čini devet skeleta različitih vrsta dinosurusa koji na autentičan način dočarvaju period mezozoika.

Tu su još i izložbe „Svet minerala i stena“, izložba „Biodiverzitet Srbije“ i „Palerontologija“. U objektu je i specijalizovana učionica namenjena naučno istraživačkom radu, multimedijalna sale za 3 D tehnologijom sa 60 mesta…

U parku Prirodnjačkog centra su replike 20 različitih vrsta dinosaurusa od kojih je najveća replika Diplodokusa visoka 11 i dugačka 20 metara. Replike su u prirodnoj veličini, od kojih su neke prošle godine bile izoložene i na Kalemgdanu u Beogradu.

U centralnom delu parka je model vulkana visine deset metara, koji prestavlja repliku vulkana Svete Helene.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *