ПРИШТИНА НОГАМА – ШИПТАРИ ТВРДЕ: Могуће је да чак и Рама повуче признање!

PRIŠTINA NOGAMA – ŠIPTARI TVRDE: Moguće je da čak i Rama povuče priznanje!

17 novembra 2019

Sa Kosova i Metohije i dalje stižu kritike albanskog premijera Edija Rame zbog podržavanja ideje „mini Šengena“, pa je tako analitičar Kim Mehmeti čak ocenio da je Rama, zbog „jačanja albansko-srpskog bratstva“, spreman da se odrekne i priznanja nezavisnosti Kosova, kao što su to učinile i neke druge države posle lobiranja Beograda.

Kako navodi Insajderi, Mehmeti je ocenio da je projekat „mini balkanskog Šengena“ štetan za nacionalne interese Albanaca.Prema njegovom mišljenju, takva politika ne pomaže Albancima u Preševu, Albancima na Kosovu niti Albancima u Makedoniji, prenosi Kosovo onlajn.

Reagujući na izjavu Edija Rame, koji je postavio pitanje – kako da se ukine granica Kosova sa Albanijom ako se Srbija tome protivi, Mehmeti je rekao da se Srbija svemu protivi, i nezavisnosti Kosova.

– Odustanimo i od nezavisnosti Kosova. Ispunimo im želju. Kako se stvari odvijaju, uopšte me ne bi čudilo ako bi premijer Albanije jednog dana zarad poboljšanja odnosa i jačanja srpsko-albansko bratstva, ne daj Bože, predložio ukidanje priznanja Kosova – zaključio je Mehmeti.

KOMENTARI6 komentara

 1. Rafmanjinov says:

  Nece on to uraditi ni zbog kakvog "bratstva",vi nama nikad niste niti mi zelimo da nam budete braca,NE DAJ BOZE! Mi imamo svoju bracu,iste vere i iste krvi,to su nasa jedina RUSKA BRACA,a Rama sve sto radi,radi da izbegne nestanak albanaca i njihove drzave,tesko da ce uspeti u tome!

 2. Zoran says:

  Mini Sengen ce do Srbije da napravi Albaniju.

 3. Velika Metla says:

  Mini šengen je toliko štetan po Srbiji da ga,čak,ni šlihtari ne žele.

 4. petrovgrad says:

  Pitanje Srpsko-Albanskih odnosa, odnosno odnosa dve države je veoma slabo poznata materija. Prvo u Albaniji ne mali procenat stanovnštva čine Srpska plemena (Hoti, Klimenti, Grude, Krasnići,) Desetak sela na severu Albanije su Goranci, dakle nisu Azijati sa Kavkaza. U Albaniji su samo četiri plemana doseljena sa Kavkaza i to Toske, Gege, Šame i Ljape. Ja nisam istoričar, ali poznajem ovu oblast onako iz znatiželje. O Melecima, Vraćanima, Cincarima da ne govorim. Albanija je šarena, kao kože leoparda. Da podsetim da je letos na nekim demonstracijama u Tirani bila istaknuta parola Kosove esht Serbia ili Kosovo je Srbija kad se prevede.

 5. Dusan says:

  Mini sengen je samo dobijanje Vucica i Srbije na vremenu i brze dobiti.Normalno je to da region trguje i da se ne ceka na granici.Super je to,medjutim Kosovske Albance to ne zanima oni su se zaneli samo da dobiju priznanje od Srbije,da bih izasli u UN i ostale organizacije. Da li znaju a verujem da znaju,da ih zapad iskoristava za svoje potrebe.

 6. petrovgrad says:

  Ameri bi Šiptarima sa KiM ili Kosovu kao republici mogli da obezbede članstvo u UN na prost i jenodtavan način. Da se prvo ujedine sa Albanijom,a potom da izidju iz tog saveza tada bi im bilo potrebno samo priznanje Albanije. Ameri hoće da Kosovo putem odcepljenja iz suverene države, postanu članice UN. Ovo im sve treba kao modalitet koji bi primenili kasnije na Kinu kroz HonKong, Tibet, Tajvan i ... u tome je poenta. Kina tako nešto nikada neće dozvoliti da Kosovo postane član UN radi sebe a ne radi nas. Na kraju da mi i priznamo Kina će staviti veto. Dok je Kine KiM je Srbija.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *