ПРИШТИНА ОДГОВОРИЛА АМЕРИЦИ

PRIŠTINA ODGOVORILA AMERICI

27 novembra 2018

Priština odgovorila Sjedinjenim Američkim Državama, odakle joj je poručeno da povuče odluku o povećanju tarifa za 100 odsto.

Arifi: Pre će pasti vlada nego što ćemo povući tarife

Savetnik kosovskog premijera Ramuša Haradinaja i predstavnik prištinskih institucija u dijalogu sa Beogradom, Avni Arifi je rekao, na poziv SAD da ukinu uvećane takse za robu iz Srbije, da će pre pasti kosovska vlast nego što će povući odluku o povećanju poreza za 100 odsto na robu iz Srbije i BiH.On je tako reagovao za prištinski portal „Ljajmi“, u odgovoru na poruku američkog državnog sekretara Majka Pompea da Priština treba da ukine odluku o stopostotnom povećanju poreza na robu iz Srbije i BiH.

„Ne, nećemo povući odluku. Vlada će radije pasti nego što će da povuče odluku o povećanju poreza na 100 posto“, rekao je Arifi.

Američki Stejt department saopštio je ranije da je Pompeo, na sastanku sa predsednikom Kosova Hašimom Tačijem, pozvao Prištinu da odluku o povećanju poreza na robu iz Srbije i BiH i da se okrene radu na normalizaciji odnosa sa Beogradom.

KOMENTARI2 komentara

  1. Morlak says:

    Nagovara majka ludu šćer da se dozove pameti...

  2. Slobodanka says:

    Američko-šiptarski igrokaz za naivne: Amerika kao ozbiljno pripretila Kosovu zbog uvedenih taksi 100% Srbiji i BIH, a Šiptari kao ne slušaju njihove naredbe. Da se nisu tako dogovorili ne bi se usudio Arifi da negativno odgovori Majku Pompeu. Možda Prišćina gospodari Fašingtonu?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *