ПРИШТИНА СЕ ОТРГЛА KОНТРОЛИ, НЕМА ГАРАНЦИЈА ДА НЕЋЕ ВОЈНО НАПАСТИ СРБЕ НА СЕВЕРУ! Драматично упозорење сталног представника Русије у ОЕБС!

PRIŠTINA SE OTRGLA KONTROLI, NEMA GARANCIJA DA NEĆE VOJNO NAPASTI SRBE NA SEVERU! Dramatično upozorenje stalnog predstavnika Rusije u OEBS!

1 februara 2019

Stalni predstavnik Rusije pri OEBS Aleksandar Lukaševič izjavio je danas da su vlasti u Prištini odlučile da zaoštre kosovsku krizu, kao i da Kosovo postaje tačka nestabilnosti.

– Posmatracka misija (OEBS) vrlo jasno ukazuje da Kosovo sve više postaje tačka nestabilnosti, izvor konfliktnog potencijala u regionu. Vlasti u Prištini vode politiku zaoštravanja kosovske krize, što preti eskalacijom nasilja i rata na Zapadnom Balkanu – upozorava Lukaševič, a prenosi Sputnjik.Prema njegovim rečima, postoje znaci i da se rukovodstvo iz Prištine otrglo kontroli zapadnih zemalja.

– Postoji sve više znakova da se kosovsko-albansko rukovodstvo pokrajine, 20 godina nakon varvarskog bombardovanja Jugoslavije i 10 godina jednostrane “nezavisnosti“, u potpunosti otrglo kontroli onih zapadnih država koje su tu “samostalnost“ projektovale – rekao je Lukaševič na sednici stalnog saveta OEBS-a.

On je naglasio da je samo od oktobra do decembra 2018. godine Priština napravila celu seriju provokacija Srbije i Srba koji tamo žive.

– Takozvana Vlada Kosova je 22. novembra, kršeći obaveze iz Centralnoevropskog sporazuma o slobodnoj trgovini, objavila o uvodenju taksi na robu iz Srbije i Bosne i Hercegovine u visini od 100 odsto. Mere su još uvek na snazi. Na pozive SAD i EU da se ukinu, Priština jednostavno ne obraća pažnju – dodao je stalni predstavnik.

Lukaževič kaže i da nema garancija da oružane formacije Kosova, koje se, kako je naglasio, sastoje od terorista OVK, neće biti upotrebljene protiv srpskog naroda na severu pokrajine.

– Uz podršku SAD i čitavog niza država članica NATO već se forsirano vodi priprema vojnika, rastu isporuke oružja i tehnike. Garancije da tzv. oružane snage Kosova, sastavljene od terorista OVK, neće u budućnosti biti upotrebljene protiv srpskog naroda na severu pokrajine – ne daje niko – rekao je Lukaševič na sastanku Stalnog saveta OEBS u Beču, prenosi Tas s.

On ukazuje i na krah posredničkih napora EU u dijalogu Beograda i Prištine.

– Pravi primer je to što već, šestu godinu, ništa od realizacije ključne tačke Briselskog sporazuma – formiranja Zajednice srpskih opština – kaže on.

KOMENTARI3 komentara

  1. test01 says:

    americke svinjarije sa shiptarskom bandom se nastavljaju.Nece biti mira dokle god je Srpski KiM okupiran od strane islamista I zapadne bagre!

  2. Vojna i ojdesve says:

    Bolje sad nego nikad. Samo da znate, sad su ciste sredine. I nema mnogo pravila igre. Svi su gubitnici, samo Isus je dobio.

  3. Velika Metla says:

    "Otrgla se kontroli"......,ajdeeeeeeeeee.?? "Majke Mi"? Uuuuu........,pa to je "opasna" stvar! Koja li budala veruje naci-američkim baljezgarijama? Ja NE !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *