Приштина тврди: Црна Гора је ушла 40 километара у нашу територију

Приштина тврди: Црна Гора је ушла 40 километара у нашу територију

27 фебруара 2015

pol-kosovo_310x186 878Посланица Демократског савеза Косова Беса Гаџери изјавила је да су грађани Дечана и Пећи спречени да користе своју имовину на граници са Црном Гором. Она је током седнице косовског парламента рекла да Влада Косова није решила питање граница са Црном Гором.

Гаџери је реаговала на изјаве потпредседника Владе и шефа дипломатије Хашима Тачија, који је током посете Црној Гори истакао да суседне државе имају добре односе. Она је изјавила да је Црна Гора ушла 40 километара на територију Косова.

„Влада Црне Горе је поставила таблу на територији Косова и грађанима Косова, становницима општина Пећ и Дечани, не дозвољава се да користе своју земљу на граници са Црном Гором“, казала је Гаџери и затражила граница између две државе буде она која је одређена 1974. године.

„Граница са Црном Гором треба да буде граница која је де јуре и де фацто била и требало би да буде она од 1974. до 2002. године. Граница треба да буде тамо где је одређена 1974, јер су тада одређене и административне границе општина“, изјавила је Гаџери.

(Вијести.ме)

KOMENTARIЈедан коментар

  1. Apis says:

    Tako je! Uzmite sve do Prevlake, pa vi sa crnogorcima i tako jednom dušom dišete već odavno.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u