Приштина тврди: Црна Гора је ушла 40 километара у нашу територију

Priština tvrdi: Crna Gora je ušla 40 kilometara u našu teritoriju

27 februara 2015

pol-kosovo_310x186 878Poslanica Demokratskog saveza Kosova Besa Gadžeri izjavila je da su građani Dečana i Peći sprečeni da koriste svoju imovinu na granici sa Crnom Gorom. Ona je tokom sednice kosovskog parlamenta rekla da Vlada Kosova nije rešila pitanje granica sa Crnom Gorom.

Gadžeri je reagovala na izjave potpredsednika Vlade i šefa diplomatije Hašima Tačija, koji je tokom posete Crnoj Gori istakao da susedne države imaju dobre odnose. Ona je izjavila da je Crna Gora ušla 40 kilometara na teritoriju Kosova.

„Vlada Crne Gore je postavila tablu na teritoriji Kosova i građanima Kosova, stanovnicima opština Peć i Dečani, ne dozvoljava se da koriste svoju zemlju na granici sa Crnom Gorom“, kazala je Gadžeri i zatražila granica između dve države bude ona koja je određena 1974. godine.

„Granica sa Crnom Gorom treba da bude granica koja je de jure i de facto bila i trebalo bi da bude ona od 1974. do 2002. godine. Granica treba da bude tamo gde je određena 1974, jer su tada određene i administrativne granice opština“, izjavila je Gadžeri.

(Vijesti.me)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Apis says:

    Tako je! Uzmite sve do Prevlake, pa vi sa crnogorcima i tako jednom dušom dišete već odavno.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *