ПРИШТИНСКА ДЕЛЕГАЦИЈА ГЛАВОМ БЕЗ ОБЗИРА НАПУСТИЛА БРИСЕЛ! Трчећи побегли пред новинарима! Хладан туш за косовске Албанце од ЕУ!

PRIŠTINSKA DELEGACIJA GLAVOM BEZ OBZIRA NAPUSTILA BRISEL! Trčeći pobegli pred novinarima! Hladan tuš za kosovske Albance od EU!

29 januara 2019

Predstavnici Evropske službe za spoljne poslove i delegacija Prištine za dijalog sa Beogradom održali su danas u Briselu drugi konsultativni sastanak. Nakon sastanka, koji je trajao oko dva sata, predstavnici Prištine su izbegli da se obrate medijima.

U Evropskoj službi za spoljne poslove kažu da je u pitanju redovni sastanak sa tehničkim timovima obe strane u dijalogu čiji je cilj obezbeđivanje uslova za rad na sveobuhvatnom pravno obavezujućem sporazumu. Za sporazum, prema nepromenjenom stavu EU, neophodno je da prištinske vlasti ukinu takse na robu iz Srbije i Bosne i Hercegovine.

– EEAS i delegacija Prištine su razmotrili dosadašnji napredak u normalizaciji odnosa, a kopredsedavajući delegacije Kosova su izvestili EU o poslednjim događajima, uključujući i Zakon o dijalogu i platformu za dijalog – navodi se u saopštenju.

Iz EU pozdravili su napore prištinske strane na jačanju zajedničke pozicije kad je dijalog sa Beogradom u pitanju.

(Informer)

KOMENTARI3 komentara

 1. Cetnik says:

  Trce brze da odnesu rodjacima hranu koju su pojeli u briselu i koju cuvaju u crevima.

  • Domanovic je za nas detence says:

   Nekada je i to bolje nego da od nicega prave uspeh, kao onaj nas don Kihot Prenemagac. Te hteli smo ovo, ali oni koji su za ono, a ja ne mogu i necu, nije lako, ali izdrzacu...a cela Srbija se moli da ne izdrzi (dok on to "radi za Srbiju")!

 2. Nićifor says:

  U Evropskoj službi za spoljne poslove kažu da je u pitanju redovni sastanak sa tehničkim timovima obe strane u dijalogu čiji je cilj obezbeđivanje uslova za rad na sveobuhvatnom pravno obavezujućem sporazumu. Samo, po starom dobrom manipulatorskom običaju, Vučićev stranački bilten neće da kaže da pravno obavezujući sporazum nije ništa drugo do priznanje nezavisnosti Kosova, čime će Vučić ući u istoriju kao jedini državnik u istoriji Srbije (a verovatno i sveta) koje se odrekao dela sopstvene teritorije, postupajući suprotno Ustavu Republike Srbije i Rezoluciji 1244 SB OUN. Za divno čudo taj kupusni list prestao je na naslovnoj strani pominjati Vuka Jeremića, verovatno zato što je Dragana J. Vučićevića po tužbi Jeremića sud obavezao da mu isplati milion dinara na ime nematerijalne štete za iznošenje laži. Sad mu je u prvom planu "desničar" Boško Obradović, koji hoće da bije homoseksualce, udružen sa Sergejom Trifunovićem, kome se lepe neki drugi epiteti. Boško Obradović ima bliske odnose sa Sergejom Trifunovićem isto toliko koliko je imala i moja pokojna baba Ana sa Albertom Ajnštajnom. No svako se češe tamo gde ga svrbi. Vučić, Mihajlovićka i Šešelj su iste epitete lepili Bošku Obradoviću i pre nego što je ušao u skupštinsku klupu, veoma dobro znajući da će im on reći ono što ne žele da čuju. Onaj ko trideset godina krka u skupštinskom restoranu spočitavao je Bošku Obradoviću da mu je cilj da se dočepa tog istog restorana. Od čega se to svi članovi vladajuće stranke ugojiše do neprepoznatljivosti? Verovatno od preterane sekiracije i nespavanja zbog neprekidnog dvadeset četvoročasovnog rada. Neka se pogledaju u ogledalo i uporede slike iz perioda kad su bili opozicija onima čiju su politiku preuzeli i danas potpisuju ono što oni nisu hteli, ili nisu smeli. Kad potpišu taj pravno obavezujući sporazum gde li će se uputiti Srbi sa KiM i ko je sledeća žrtva njihove politike.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *