ПРИСТУПАЊЕ ЦРНЕ ГОРЕ НАТО: Подгорица чека на устоличење?

PRISTUPANJE CRNE GORE NATO: Podgorica čeka na ustoličenje?

11 januara 2017

nato-34646

Spoljnopolitički odbor novog saziva američkog Senata u sredu će na radnoj sednici razmotriti Protokol o pristupanju Crne Gore NATO, posle čega će dokument biti upućen na izjašnjavanje pred punim sastavom Senata, objavljeno je na sajtu Komiteta Senata SAD za spoljne poslove.

Krajem prošle godine spoljnopolitički odbor prethodnog saziva (administracija Baraka Obame) pokušao je da ubrza ratifikaciju, ali se to nije desilo jer su dva republikanska senatora imala primedbe. Pravila nalažu da se Protokol može odobriti samo jednoglasno, što je ovog puta izostalo i odložilo priču za 11. januar.

Bivša zamenica pomoćnika ministra odbrane SAD, a sada ekspert Atlantskog veća Evelin Farkaš, ocenjuje da proces učlanjenja Crne Gore u NATO ne može biti zaustavljen, bez obzira na to da li će odluka o ratifikaciji Pristupnog protokola Crne Gore sa NATO biti doneta u sredu ili pošto na čelo američke administracije 20. januara dođe Donald Tramp.

STIŽU HELIKOPTERI

Crnogorski vojni ministar Predrag Bošković najavio je modernizovanje vojske, uz nabavku višenamenskih helikoptera, borbenih oklopnih vozila, modernijih patrolnih brodova, opreme za vazdušno osmatranje, kao i povezivanje sa NATO integrisanim sistemom vazdušne zaštite.

KOMENTARI3 komentara

 1. USS Sputnjik says:

  Zar ima još itko tko sumnnja da je Crna Gora nova članica NATO-a?

 2. Kulak says:

  NAŠI kadrovi iz Crne Gore će razoriti NATO pakt iznutra.

  • USS Sputnjik says:

   Ne bi da je sjedište NATO-a u Crnoj Gori.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *