ПРИТАЈЕНИ ЏИН ПОСЛАО ТЕНКОВЕ: Нуклеарна сила спремна да се укључи у рат на Кавказу!

ПРИТАЈЕНИ ЏИН ПОСЛАО ТЕНКОВЕ: Нуклеарна сила спремна да се укључи у рат на Кавказу!

26 октобра 2020

ИРАН је распоредио неколико тенкова дуж иранско-карабашке границе, након пада више од 70 пројектила на њихову територију.

Иранска револуционарна гарда започела је хитан пренос својих тенкова Т-72С на границе са Азербејџаном и Карабахом. Говоримо о најмање 30 борбених возила, која чине врло значајну силу, посебно у контексту чињенице да тамо већ постоји око 40 тенкова. Ове акције Ирана повезане су са спремношћу Техерана да интервенише у сукобу у Карабаху.Тренутно је Иран распоредио најмање 70 тенкова и више од 30 пољских хаубица близу својих северних граница, очигледно се припремајући за оружани сукоб великих размера.

Узимајући у обзир чињеницу да Азербејџан већ контролише границу између Ирана и територије Карабаха, стручњаци не искључују да се Техеран може супротставити Јерменији, али само у случају напада из Јеревана и у случају пада граната на територију Исламска република, наводе медији.

KOMENTARI13 коментара

 1. uddu says:

  jermeni su nešto slično kao i mi,svi okolo su protiv njih !

  • Goran Swe says:

   Pa i jesu...koketiraju sa zapadom kome su samo topovsko meso i poligon za baze, isto kao i mi. Umjesto da se drze brace...

   • Риста says:

    Ма држали би се они браће, али браћа неће да се држе њих. Имају однос према њима као и деведестих година према Српској браћи. Споменуо сам већ да не знам како и зашто су Руси одгурнули Јермене а трговали и штитили Азербејџанце. Сада је Русија упала у клопку коју олигарси русије нису намерно направили, али баш их било брига шта ће после бити. Главно да је Алијев дао пар милијарди долара Русима за наоружање а то што данас тим оружјем Алијев убија браћу Јермене, заболи Русију за то. Не криви Јермене. То ти ко да кривиш Србе што су били пљувани широм Русије деведесетих година и што им Русија увела санкције. Коме су Срби могли тада да се окрену? Нису никоме, али ускочили Американци и избацили Русе из Србије. То се исто догађа у Јерменији. Већ сам писао да ми није јасно како Руси праве овако катастрофалне грешке и дозвољавају Американцима да несметано освајају једну по једну православну државу. Тачно је да судбина Јермена идентична судбини Срба. Чак и долазак прозападних политичара на власт се догодила скоро исто као и у Србији. Када су схватили да Русија више ради са Азербејџаном него са њима, када су схватили да их Русија неће бранити ако Азербејџан поново нападне Јермене у Нагорно Карабаху, е то је био моменат када су продане душе Јермена освојиле власт "демократским" методама и биле подржане од Америке. То се зове вакуум у деловању, а у тај вакуум руског деловања је ускочила Америка без већих проблема. Како Руси нису знали да ће се то догодити? Или су знали, али зарада олигарха је изнад руских интереса. И мени је мука због тога, али то је истина која се тешко прихвата и никако не могу да схватим зашто Руси тако раде. Чак шта више, није тачно да Јермени имају тако огромну "дијаспору" у Америци, иако имају ту "дијаспору", него је тачно да велики број Јермена ради у Русији и помало се и пресељава напуштајући своју несигурну земљу. Ако оставиш један пријатељски народ на ветрометини, он безусловно тражи заштиту било где, а онда раде мешетари ЦИЈЕ. Где бре КГБ? Појели га олигарси?

    • мики says:

     У Русији су препустили Јерменију западу! Баш као и Украјину - а могли су да то спрече - нису! Ништа ние случајно! Тако да ће Нагорно Карабах проћи као РС Крајина. Русији се "јача војска", тиме се мажу очи о некој сили, а заправо полако НАТО доводи на границе Русије. Шта је позитивно последњих 30 година добила Русија? Крим? Све у свему - ништа!

     • Mile says:

      Ne lupetaj. Rusija nije mogla SPOLJA da spreči majdan u Kijevu u Ukrajini koja je tad bila nezavisna više od 20 godina. To je bila dužnost predsednika države Janukoviča da uradi IZNUTRA, kao što sad radi Lukašenko. Osim toga Ukrajinci su želeli na zapad jer je on bogatiji te priglupo su računali da će i oni postati bogatiji ako okrenu ka Zapadu. A to tako ne ide, biće bogati koliko i Rumuni, čak pitanje je da li bi dobili i rumunski nivo. Sem Krima postigli su to da su ojačali svoju pomorsku bazu u Tartusu u Siriji, a otvorili su i avio bazu u Hmejmimu. Sirija nije u potpunosti oslobodjena, ali vidi se veliki zastoj u prekrajanju Bliskog istoka po planu Amerike i Izraela. Postigli su da Amerika se ne usudjuje da vojno napadne Iran, a ni Venecuelu koja im je značajno bliža. ... Nagorno Karabah će se ponovo odbraniti. Bilo im je puno teže da se odbrane 1988-1994 kad je Rusija bila slaba, pa su se itekako odbranili, zapravo tada su stvorili de fakto nezavisni Nagorno Karabah.

    • Mis says:

     nebrini t' naoruzala nji Ruska Federacija Jermene, prije nego tursku putin ima kljuc od S 400 stoje prodala turskoj srbija gola bez gaca i kaputa jedina zemlja koja se nemoze odbraniti ni od krdo zeceva da nalete brzinom

    • Miraš says:

     Nisu odgurnuli Jermene, nego lakše čuvaju mir ako se postave neutralnije, što je sigurno korisno i za Jermene. Tako je bilo i u vreme stvaranja Sovjetskog saveza pre 100 godina. Ni tada nisu smeli da stanu samo u zaštitu Jermena, hteli su i ubrzo odustali, najverovatnije zato da bi očuvali mir na celom Kakvkazu koji je prilično zapaljiv. Na severnom Kavkazu koji i dan danas pripada Rusiji živi dosta muslimanskih naroda.

   • Željko says:

    Pokazalo se tko je glavni i jedini gazda na planeti a to je "veliki brat"! Dva "primirja" su napravljena u Moskvi i što je bilo od toga ništa a primirje iz države "velikog brata" se MORA poštivati!

 2. Риста says:

  Овако збуњен догађајима у Јерменији, познавајући неке чињенице које нису јавне, почео сам да очекујем изненађење века. Имам неки тежак осећај да ће Америка неочекивано(или очекивано) стати на страну Јермена. Активнолост Француске је предзнак таквих могућности. Америчка политика је освајањем КиМ урадила две ствари. Збунила део исламских држава, јер је стала на страну Албанаца и то тако да се то тумачи као подршка исламу а не само непријатељска деловања и то је подоста упалило Американцима. Са друге стране су остварили главни циљ а има их неколико. Истерали су Русе из Србије, поставили квислиншку проамеричку власт у Србији и учврстили своје позиције где их до тада нису имали. То је исто тако сада могуће са Јерменијом. Стају на страну једног православног народа а остале користи су исте као и са Србијом. Кажем, није ми још јасно све, али наслућујем чудне догађаје који ће Русију јако болети. Тек је почетак и није све још видљиво.

  • мики says:

   Наравно, принцип је исти. Али, ништа од тога не би било могуће да им неко из Москве то није омогућио!

  • Milan says:

   Rista, Ima dosta sličnosti (Jermenija-Srbija), ali nije isto. Dok traje rat na Karabahu nema šanse da Jermenija napusti vojni savez sa Rusijom, jer Rusija je glavni dobavljač oružja, itd. itd. Čak i da je zaživelo primirje ni u tom slučaju Jermenija neće napraviti rokadu ODKB za NATO jer za NATO bi to bio provokativan izazov da će braneći Jermeniju ući u ratni sukob sa Turskom koja je još uvek članica NATO-a. Vašingtonu bi više odgovaralo da se sukob sa Turskom dogodi Rusiji, a ne njima (SAD-u).

  • КромпироваЗлатица says:

   Kažem, nije mi još jasno sve, ali naslućujem- није јадо теби јасно НИШТА али прелистај историјске читанке,можеш и оне избиолошко/медицинске струке,да ти бар мало буде јасно.

 3. Milan says:

  Rista, ima dosta sličnosti izmedju Jermenija i Srbije, ali nije isto. Dok traje rat na Karabahu nema šanse da Jermenija napusti vojni savez sa Rusijom, jer Rusija je glavni dobavljač oružja, itd. itd. Čak i da je zaživelo primirje ni u tom slučaju Jermenija neće napraviti rokadu ODKB za NATO jer za NATO bi to bio provokativan izazov da će braneći Jermeniju ući u ratni sukob sa Turskom koja je još uvek članica NATO-a. Vašingtonu bi više odgovaralo da se sukob sa Turskom dogodi Rusiji, a ne njima (SAD-u). Dok Srbija je puno klimavija jer nije članica ODKB, ali ne može ni u NATO jer narod to izrazito ne želi.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u