ПРИТАЈЕНИ ЏИН ПОСЛАО ТЕНКОВЕ: Нуклеарна сила спремна да се укључи у рат на Кавказу!

PRITAJENI DŽIN POSLAO TENKOVE: Nuklearna sila spremna da se uključi u rat na Kavkazu!

26 oktobra 2020

IRAN je rasporedio nekoliko tenkova duž iransko-karabaške granice, nakon pada više od 70 projektila na njihovu teritoriju.

Iranska revolucionarna garda započela je hitan prenos svojih tenkova T-72S na granice sa Azerbejdžanom i Karabahom. Govorimo o najmanje 30 borbenih vozila, koja čine vrlo značajnu silu, posebno u kontekstu činjenice da tamo već postoji oko 40 tenkova. Ove akcije Irana povezane su sa spremnošću Teherana da interveniše u sukobu u Karabahu.Trenutno je Iran rasporedio najmanje 70 tenkova i više od 30 poljskih haubica blizu svojih severnih granica, očigledno se pripremajući za oružani sukob velikih razmera.

Uzimajući u obzir činjenicu da Azerbejdžan već kontroliše granicu između Irana i teritorije Karabaha, stručnjaci ne isključuju da se Teheran može suprotstaviti Jermeniji, ali samo u slučaju napada iz Jerevana i u slučaju pada granata na teritoriju Islamska republika, navode mediji.

KOMENTARI13 komentara

 1. uddu says:

  jermeni su nešto slično kao i mi,svi okolo su protiv njih !

  • Goran Swe says:

   Pa i jesu...koketiraju sa zapadom kome su samo topovsko meso i poligon za baze, isto kao i mi. Umjesto da se drze brace...

   • Rista says:

    Ma držali bi se oni braće, ali braća neće da se drže njih. Imaju odnos prema njima kao i devedestih godina prema Srpskoj braći. Spomenuo sam već da ne znam kako i zašto su Rusi odgurnuli Jermene a trgovali i štitili Azerbejdžance. Sada je Rusija upala u klopku koju oligarsi rusije nisu namerno napravili, ali baš ih bilo briga šta će posle biti. Glavno da je Alijev dao par milijardi dolara Rusima za naoružanje a to što danas tim oružjem Alijev ubija braću Jermene, zaboli Rusiju za to. Ne krivi Jermene. To ti ko da kriviš Srbe što su bili pljuvani širom Rusije devedesetih godina i što im Rusija uvela sankcije. Kome su Srbi mogli tada da se okrenu? Nisu nikome, ali uskočili Amerikanci i izbacili Ruse iz Srbije. To se isto događa u Jermeniji. Već sam pisao da mi nije jasno kako Rusi prave ovako katastrofalne greške i dozvoljavaju Amerikancima da nesmetano osvajaju jednu po jednu pravoslavnu državu. Tačno je da sudbina Jermena identična sudbini Srba. Čak i dolazak prozapadnih političara na vlast se dogodila skoro isto kao i u Srbiji. Kada su shvatili da Rusija više radi sa Azerbejdžanom nego sa njima, kada su shvatili da ih Rusija neće braniti ako Azerbejdžan ponovo napadne Jermene u Nagorno Karabahu, e to je bio momenat kada su prodane duše Jermena osvojile vlast "demokratskim" metodama i bile podržane od Amerike. To se zove vakuum u delovanju, a u taj vakuum ruskog delovanja je uskočila Amerika bez većih problema. Kako Rusi nisu znali da će se to dogoditi? Ili su znali, ali zarada oligarha je iznad ruskih interesa. I meni je muka zbog toga, ali to je istina koja se teško prihvata i nikako ne mogu da shvatim zašto Rusi tako rade. Čak šta više, nije tačno da Jermeni imaju tako ogromnu "dijasporu" u Americi, iako imaju tu "dijasporu", nego je tačno da veliki broj Jermena radi u Rusiji i pomalo se i preseljava napuštajući svoju nesigurnu zemlju. Ako ostaviš jedan prijateljski narod na vetrometini, on bezuslovno traži zaštitu bilo gde, a onda rade mešetari CIJE. Gde bre KGB? Pojeli ga oligarsi?

    • miki says:

     U Rusiji su prepustili Jermeniju zapadu! Baš kao i Ukrajinu - a mogli su da to spreče - nisu! Ništa nie slučajno! Tako da će Nagorno Karabah proći kao RS Krajina. Rusiji se "jača vojska", time se mažu oči o nekoj sili, a zapravo polako NATO dovodi na granice Rusije. Šta je pozitivno poslednjih 30 godina dobila Rusija? Krim? Sve u svemu - ništa!

     • Mile says:

      Ne lupetaj. Rusija nije mogla SPOLJA da spreči majdan u Kijevu u Ukrajini koja je tad bila nezavisna više od 20 godina. To je bila dužnost predsednika države Janukoviča da uradi IZNUTRA, kao što sad radi Lukašenko. Osim toga Ukrajinci su želeli na zapad jer je on bogatiji te priglupo su računali da će i oni postati bogatiji ako okrenu ka Zapadu. A to tako ne ide, biće bogati koliko i Rumuni, čak pitanje je da li bi dobili i rumunski nivo. Sem Krima postigli su to da su ojačali svoju pomorsku bazu u Tartusu u Siriji, a otvorili su i avio bazu u Hmejmimu. Sirija nije u potpunosti oslobodjena, ali vidi se veliki zastoj u prekrajanju Bliskog istoka po planu Amerike i Izraela. Postigli su da Amerika se ne usudjuje da vojno napadne Iran, a ni Venecuelu koja im je značajno bliža. ... Nagorno Karabah će se ponovo odbraniti. Bilo im je puno teže da se odbrane 1988-1994 kad je Rusija bila slaba, pa su se itekako odbranili, zapravo tada su stvorili de fakto nezavisni Nagorno Karabah.

    • Mis says:

     nebrini t' naoruzala nji Ruska Federacija Jermene, prije nego tursku putin ima kljuc od S 400 stoje prodala turskoj srbija gola bez gaca i kaputa jedina zemlja koja se nemoze odbraniti ni od krdo zeceva da nalete brzinom

    • Miraš says:

     Nisu odgurnuli Jermene, nego lakše čuvaju mir ako se postave neutralnije, što je sigurno korisno i za Jermene. Tako je bilo i u vreme stvaranja Sovjetskog saveza pre 100 godina. Ni tada nisu smeli da stanu samo u zaštitu Jermena, hteli su i ubrzo odustali, najverovatnije zato da bi očuvali mir na celom Kakvkazu koji je prilično zapaljiv. Na severnom Kavkazu koji i dan danas pripada Rusiji živi dosta muslimanskih naroda.

   • Željko says:

    Pokazalo se tko je glavni i jedini gazda na planeti a to je "veliki brat"! Dva "primirja" su napravljena u Moskvi i što je bilo od toga ništa a primirje iz države "velikog brata" se MORA poštivati!

 2. Rista says:

  Ovako zbunjen događajima u Jermeniji, poznavajući neke činjenice koje nisu javne, počeo sam da očekujem iznenađenje veka. Imam neki težak osećaj da će Amerika neočekivano(ili očekivano) stati na stranu Jermena. Aktivnolost Francuske je predznak takvih mogućnosti. Američka politika je osvajanjem KiM uradila dve stvari. Zbunila deo islamskih država, jer je stala na stranu Albanaca i to tako da se to tumači kao podrška islamu a ne samo neprijateljska delovanja i to je podosta upalilo Amerikancima. Sa druge strane su ostvarili glavni cilj a ima ih nekoliko. Isterali su Ruse iz Srbije, postavili kvislinšku proameričku vlast u Srbiji i učvrstili svoje pozicije gde ih do tada nisu imali. To je isto tako sada moguće sa Jermenijom. Staju na stranu jednog pravoslavnog naroda a ostale koristi su iste kao i sa Srbijom. Kažem, nije mi još jasno sve, ali naslućujem čudne događaje koji će Rusiju jako boleti. Tek je početak i nije sve još vidljivo.

  • miki says:

   Naravno, princip je isti. Ali, ništa od toga ne bi bilo moguće da im neko iz Moskve to nije omogućio!

  • Milan says:

   Rista, Ima dosta sličnosti (Jermenija-Srbija), ali nije isto. Dok traje rat na Karabahu nema šanse da Jermenija napusti vojni savez sa Rusijom, jer Rusija je glavni dobavljač oružja, itd. itd. Čak i da je zaživelo primirje ni u tom slučaju Jermenija neće napraviti rokadu ODKB za NATO jer za NATO bi to bio provokativan izazov da će braneći Jermeniju ući u ratni sukob sa Turskom koja je još uvek članica NATO-a. Vašingtonu bi više odgovaralo da se sukob sa Turskom dogodi Rusiji, a ne njima (SAD-u).

  • KrompirovaZlatica says:

   Kažem, nije mi još jasno sve, ali naslućujem- nije jado tebi jasno NIŠTA ali prelistaj istorijske čitanke,možeš i one izbiološko/medicinske struke,da ti bar malo bude jasno.

 3. Milan says:

  Rista, ima dosta sličnosti izmedju Jermenija i Srbije, ali nije isto. Dok traje rat na Karabahu nema šanse da Jermenija napusti vojni savez sa Rusijom, jer Rusija je glavni dobavljač oružja, itd. itd. Čak i da je zaživelo primirje ni u tom slučaju Jermenija neće napraviti rokadu ODKB za NATO jer za NATO bi to bio provokativan izazov da će braneći Jermeniju ući u ratni sukob sa Turskom koja je još uvek članica NATO-a. Vašingtonu bi više odgovaralo da se sukob sa Turskom dogodi Rusiji, a ne njima (SAD-u). Dok Srbija je puno klimavija jer nije članica ODKB, ali ne može ni u NATO jer narod to izrazito ne želi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *