PRITISKAJU NAS ZBOG RUSIJE: Amerika i EU traže da ih sledimo u borbi protiv Rusije

PRITISKAJU NAS ZBOG RUSIJE: Amerika i EU traže da ih sledimo u borbi protiv Rusije

22 marta 2014

Russia Srbija 212Američki ambasador Majkl Kirbi izjavio je da Srbija treba sama da odluči kako će se postaviti u odnosu prema događajima u Ukrajini.

Kirbi je naglasio da je stav njegove zemlje jasan – da je Rusija pogrešila u tom slučaju.

„Naša pozicija je javna i mi osuđujemo to što Rusija radi. I EU je koristila veoma oštru retoriku“, rekao je Kirbi u intervjuu za list Politika.

Kirbi je rekao da Srbija može da uradi „ono što Srbija želi da uradi“.

„Kada govorimo o tome šta bi Srbija trebalo da uradi, morate se zapitati kako vi sagledavate vašu teritoriju. Razmislite o vašem pogledu na teritorijalni integritet. Da li ste dosledni? Gde su u svemu tome ruske akcije? Da li verujete da je to što je Rusija uzela Kosovo kao primer (za otcepljenje Krima) zgodna analogija? Ili mislite da, možda, nije?“, rekao je Kirbi.

On je rekao da Srbija treba da odluči ono što je u njenom interesu i to ne samo kratkoročno, već i na srednji i dugi rok.

„Gde će Srbija završiti? Koji je ekonomski model za Srbiju? Odlučite“, rekao je Kirbi.

Kirbi je dodao da Srbija ne mora da izabere ali da treba da odluči šta je u njenom interesu.

„Jasno je šta bih vam ja sugerisao, ali na vama je da odlučite“, rekao je Kirbi.

DEVENPORT: DA SRBIJA SHVATI OZBILjNOST KRIZE U UKRAJINI

Šef delegacije EU u Srbiji Majkl Devenport izjavio je danas u Novom Sadu da EU od Srbije očekuje da shvati ozbiljnost krizne situacije u vezi sa Ukrajinom.
„Očekujemo da Srbija shvati ozbiljnost pretnji miru povodom te krize“, rekao je Devenport na panel diskusiji o odnosima Srbije i EU posle otvaranja pregovora i početka nove etape u procesima evrointegracija naše zemlje.

Situacija oko Ukrajine je veoma ozbiljna, naglasio je Devenport i dodao da se u EU očekuje „da zemlje kandidati za članstvo podržavaju stavove EU što se tiče spoljne politike“.

KACIN:EU OČEKUJE DA SRBIJA IMA SLIČAN STAV PREMA UKRAJINI

Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin rekao je da od Srbije očekuje da zauzme prema Ukrajini sličan stav kao Evropska unija.

„Što se tiče odnosa prema Ukrajini, nadamo se da će Srbija razumeti u čemu je reč i da će i ona zauzeti stav koji je blizu stava Evropske unije. Crna Gora je to već učinila“, kazao je Kacin u izjavi Tanjugu.

KOMENTARI3 komentara

  1. mile pajic says:

    vi suge od amera prisiljavate narod protiv njihove volje vi ste ameri zajedno sa evropom zive sotone koje u poslednji 25 godina vode svet u propast

  2. LJuba says:

    Od kada postoji SRBIJA Amerika je učinila najveći zločin prema njoj.I ona je zadnja koja bi trebala da priča o moralu.Kao prvo njeni generali su učestvovali u Hrvatskoj na strani hrvatske vojske.Oni su dali podršku Oluji proterali su 250 000 srba koji vekovima žive tamo.To Hrvati nikada nebi mogli da uradi da nije imala podršku pre svega Amerike pa EU.Kada je ta epizoda završena krenulo je Kosovo dat je signal i Albanci koji su se uvek bunili i u vreme Titove vladavine pasu i tenkovi izlazili na ulice da smire masovne sepwertističke demonstracije su po nalogu Amerike počeli da ubijaju graničare i miliciju po Kosovu.Neverovatno je dasu OVK proglasili terorističkom organizacijom ali su ih naoružali i obučavali i na kraju bombardovanjem SRBIJE doveli na vlast.Moždaje to njima normalno ali to štoje Amerika uradila SRBIJI je gore od fašizma.Kada je ta teroristička banda uz podršku Amerike proglasila nezavisnost Nemačka kreator EU demokratije i Amerika su je brže bolje prihvatile.Normalno je da to uradi Albanija jer na Kosovu su Albanci kao što su na Krimu Rusi pa Rusi staju iza svog naroda.Ali šta ima Amerika dali na Kosovu ima amerikanaca(osim velikih zaliha uglja)dali na Krimu i u Ukrajini ima amerikanaca pa da dođe VJETNAMSKI KASAPIN Džon Mekejn na MAJDAN da drži čas američke demokratije koja je već odavno poznata.Ali verovatno Mekej ima psihičke posledice jer su ga kao pilota u Vjetnamu obori i držali 6 godina u zatočeništvu mada mu je trebalo suditi jer je nelegalno i mimo UN bombardovao nedužan narod.Mad je u genetici Mekejnovih jer su porosdično vezani za vojsku SAD da terorišu druge.. Postavimo pitanje kako bi se ta Amerika ponašala i osećala i dali bi dozvolila da naprimer Medvedev dođe na world street i podrži demonstante u njihovim zahtevima.Ta demokratija nebi prošla u Americi.Zato ovo ucenjivanje Amerike i EU da se SRBIJA izjasni u vezi Ukrajine je toliko nemoralno od strane istih Američkih terorista koji su bacali osiromašeni uranijum na SRBIJU dabi doveli na vlas teroriste OVK.Ta ista Amerika je okupirala deo SRBIJE i sada traži da to SRBIJA prihvati kao normalno i da je to prijateljski čin Amerike i Engleske i Nemačke koje su perjanice genocidnog zločina prema Srbiji."SRAM VAS BILO",ako ga uopšte i imate !!!!

  3. Lalica says:

    Ova aktivnost zapadnih ambasadora i nekih njihovih visokih predstavnika,ne miriše na dobro.Kod njih nema logike već samo interesa.Nas su bombardovali da bi pokazali da je NATO potrban kao svetski policajac.To je bilo na godišnjicu koju su obeležili "slavno" i nezaboravno.Pitam se, dali smo mi zaboravil i to?Dali nam njihove sugestije danas trebaju da budu vodič ka svetloj budućnosti?Susedne države već su požurile da podrže sankcije.Dobiće koji pozitivan poen u sabiranju kod pristupanja EU?!Dali nam to treba?E, to će odlučiti,ma šta mi mislili, novo- formirana vlada za koju nedelju.Šteta što smo toliko usamljeni na ovim prostorima,a nešto započeto na jugu Srbije nismo završili sa Rusijom.Sada nam se SAD nudi da nam "pomogne" kod izgradnje vojne baze JUG.Ta ponuda nije ni malo slučajna.Ona znači ili to ili ostajete bez "Preševske Doline".Sve je povezano u ovom trusnom delu Evrope.Zato gospodo:Srbi pamet u glavu što nam reče prijatel A.Rajs pre nepun vek.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *