PRIVATIZACIJA: „Gasprom“ kupuje Crvenu Zvezdu

PRIVATIZACIJA: „Gasprom“ kupuje Crvenu Zvezdu

28 avgusta 2014

crvena zvezda5Fudbalski klub Crvena zvezda uskoro će biti privatizovan, a novi vlasnik – kompanija „Gasprom“ u ovaj posao uložiće 100 miliona evra, piše današnji „Blic“. Nešto tako je najavio i Stevan Stojanović u izjavi za belgijske medije.

Kako navodi list, dolazak ruskog predsednika Vladimira Putina u Srbiju 19. oktobra, povodom 70 godina od oslobođenja Beograda, označiće i početak nove ere u poslovanju nekadašnjeg prvaka Evrope i tada će biti saopšteno kada će Crvena zvezda otvoriti novu stranicu u svojoj istoriji.

„Gasprom“ je već generalni sponzor Crvene zvezde od 2010. godine a aktuelni ugovor ističe 2015, dok je Putin počasni predsednik FK Crvena zvezda.

Prema pisanju „Blica“, ruski energetski gigant želi stoprocentno vlasništvo nad klubom što znači da želi da pod kontrolom ima sve. U to je uključena kupovina zemljišta na kojem se nalazi stadion i objekti koji se nalaze u ulici Ljutice Bogdana.

Država Srbija će na ime kompenzacije dobiti 40 miliona, a grad Beograd za zemljište 20 miliona evra dok će za dugovanja kluba „Gasprom“ izdvojiti 40 miliona evra, navodi list.

Rusi će u klubu postaviti svoj menadžment s tim da visokopozicioniranog žele Petra Škundrića, nekadašnjeg ministra energetike i aktuelnog predsednika Sportskog društva Crvena zvezda.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *