Priveden bivši gradonačelnik Niša

Priveden bivši gradonačelnik Niša

27 maja 2014

policija traka 2aNiška policija provela je jutros bivšeg gradonačlenika Niša Miloša Simonovića, nekadašnjeg funkcionera DS, zbog pronevere gradskog budžeta.

Kako je rečeno Tanjugu u MUP-u, pored Simonovića kriminalistička policija privela je i zamenika gradskog javnog pravobranioca Vladimira Stamenkovića zbog sumnje da su zloupotrebom službenog položaja oštetitili gradski budžet za više od 90 miliona dinara prilikom sklapanja ugovora za prostor bioskopa „Vilin grad“.

Simonović je bio visoki funkcioner DS kada je stupio na dužnost gradonačelnika Niša 2008, zamenivši na tom mestu Smiljka Kostića. Mediji su u decembru 2012. pisali da je SImonović, koji tada više nije bio na funkciji gradonačelnika, bio na informativnom razgovoru u MUP-u, zbog, kako se navodilo, slučaja „Vind džet“.Kako su tada pisale Južne vesti, u pitanju je bila istraga u vezi sa spornim ugovorom između Grada Niša i italijanske avio-kompanije, koja je pokrenuta zbog sumnji u brojne nezakonitosti pri odobravanju subvencija za letove „Vind džeta“ iz Niša za Bolonju.

Navodno je, po odluci Simonovića, iz gradskog budžeta „Vind džetu“ od novembra 2009. godine plaćano da leti iz Niša. Letovi su obustavljeni sredinom oktobra 2010. godine, a italijanska strana još nije vratila dug od 50.000 evra koje je Grad ranije uplatio kao depozit. „Vind džet“ je u avgustu 2012. ugašen.

Pri tom, kako su utvrdili i državni revizori, bivši gradonačelnik je ugovor sa „Vind džetom“ sklopio suprotno zakonu, odnosno bez tendera.

Podsetimo, Simonović je u februaru ove godine zajedno sa još 5 odnornika DS iz Niša napustio tu stranku.

KOMENTARIJedan komentar

  1. FORum Livi says:

    Sve sto nije po Zakonu , mora biti sankcionisano ! Ali u tome se mora imati principa a ne vrsiti selekcionisanu ,, pravdu,, . Ako se nekom sudi zbog sumnje kako su poptroseni 50 000 Eura , ZASTO se onda ne pocne sa istragom oko troskova na dva mosta . Most kod Beske i ugovora i propasti prvog izvodjaca i most na Adi za koji se jos nezna tacna cena .Zar je moguce da se odgovornost za takav trosak i diletantsko vodjenje finansiranja mosta na Adi cuva kao drzavna tajna a na drugu stranu se skida glava za ,, sitnis,, ? Uostalom , taj pokusaj Nisa i Simonovica da pokrene Aerodrom Konstantin u Nisu , treba podrzati a ne osuditi.To je pravi put izvlacenje juga Srbije iz zaostalosti , otvaranjem Aerodroma , razvojem turizma i saobracaja.Otpor otvaranja aerodroma ide iz Beograda .

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *