Priveden Oliver Ivanović, daje izjavu Euleksu

Priveden Oliver Ivanović, daje izjavu Euleksu

27 januara 2014

med_Oliver-Ivanovic-1335991654Kako nezvanično saznaje B92, na severu Kosova traje akcija u okviru koje kandidat GI SDP Oliver Ivanović daje izjavu Euleksu u južnom delu Kosovske Mitrovice.

Kako nezvanično saznajemo, Ivanović se se odazvao pozivu da da izjavu i to u južnom delu Kosovske Mitrovice.

Portparolka Euleksa Irina Gudeljević za Tanjug je potvrdila da je u toku akcija na severu Kosova ne iznoseći druge detalje o kakvoj akciji je reč niti pominjući imena. Kako je navela u toku dana biće saopštene pojedinosti toj akciji.

I u sedištu Euleksa u Prištini je takođe potvrđeno da akcija teče, ali nisu hteli da iznose više detalja o razmerama i cilju te akcije niti da li ima i ko je priveden.

Prema nepotvrđenim informacijama, Ivanović je pozvan na saslušanje povodom navoda iz 2011. godine prištinskog lista „Koha Ditore“ o tome da se u dosijeu UNMIK-a o ubistvu deset Albanaca na severu Mitrovice 2000. godine među osumnjičenima pominje i njegovo ime.

Ivanović je tada te navode odbacio kao besmislene i neosnovane i podsetio da je taj slučaj istraživan 2002. godine, ali da je tužilac UNMIK-a odustao od podizanja optužnice.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *