Priveden Velibor Sovrović, smenjeni direktor „Laste“!

Priveden Velibor Sovrović, smenjeni direktor „Laste“!

20 avgusta 2014

Velibor-Sovrovic1U akciji beogradske policije danas je uhapšen nedavno smenjeni direktor saobraćajnog preduzeća Lasta Velibor Sovrović. Osim Sovrovića uhapšeno je još pet osoba zbog malverzacija. Sovroviću se na teret stavlja više krivičnih dela iz oblasti privrednog kriminala, kao i zloupotreba službenog položaja.

Sovrović, koji je na čelu „Laste“‘ bio sve do 22. jula ove godine, samo nekoliko dana pre odlaska na odmor na privatni račun supruge Mirjane Sovrović uplatio je više od pola miliona evra – piše Kurir.

– Prema do sada prikupljenim podacima, on je na ženin račun u banci Intezi uplatio 520.000 evra. Ona je 30. jula, dan pre odlaska na letovanje, podigla s tog računa čak 400.000 evra u kešu. Sutradan su otputovali na godišnji odmor – kaže dobro obavešteni izvor.

Da podsetimo, Velibor Sovrović je na čelu poznatog auto-prevoznika bio punih 13 godina. Smenjen je pre mesec i po dana odlukom Nadzornog odbora tog preduzeća. Naime, premijer Srbije Aleksandar Vučić naredio je Sovrovićevu smenu nakon što je u javnost procurila informacija o bahatom ponašanju izvršnog direktora „Laste“ Nemanje Tomovića.

Pored Sovrovića, tada su smenjeni pomenuti Tomović i još trojica izvršnih direktora. Kompletna vrhuška „Laste“ „odletela“ je kad je otkriveno da je Tomović nemilice trošio firmin novac na provode, hranu i piće u prestoničkim ugostiteljskim objektima. Sindikati su ga optužili da je za samo tri meseca spiskao 400.000 dinara i to uglavnom po kafanama, a impozantni su bili i računi za gorivo.

Međutim, o Sovrovićevim malverzacijama nije se mnogo govorilo. Šuškalo se da ima nekoliko stanova u svom i supruginom vlasništvu, i to u strogom centru Beograda, a sindikati su tvrdili da su Sovrovići vlasnici vile na periferiji Beograda, u unutrašnjosti Srbije, ali i nekoliko nekretnina u inostranstvu.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *