PRIVREMENI PREDSEDNIK UKRAJINE: Rusija je spremna za invaziju na Ukrajinu

PRIVREMENI PREDSEDNIK UKRAJINE: Rusija je spremna za invaziju na Ukrajinu

14 marta 2014

RussiansCrimea12Aleksandar Turčinov, privremeni predsednik Ukrajine, rekao je da je Rusija spremna na invaziju, i da su ruske snage na granicama „spremne da napadnu“.

Sajtovi organa vlasti na Krimu bili su izloženi masovnom hakerskom napadu, a Evropska unija je na crnu listu, koju bi trebalo da usvoji u ponedeljak, stavila najbliže saradnike ruskog predsednika Vladimira Putina, među kojima je i vođa motocikističkog kluba “Noćni vukovi” Aleksandar Zaldostanov.

LAVROV: SITUACIJA JE TEŠKA; KERI: NADAM SE REŠENjU NEKIH PITANjA

Situacija u kojoj se nalazimo je teška, izjavio je danas u Londonu šef ruske diplomatije Sergej Lavrov pred početak razgovora sa američkim kolegom Džonom Kerijem, koji je izrazio očekivanje da će doći do pomaka u rešavanju ukrajinske krize.

„Situacija u kojoj se nalazimo je teška. Dogodilo se mnogo toga, a izgubljeno je dosta vremena“, rekao je ruski diplomata.

S druge strane, američki državni sekretar je izrazio očekivanje da će on i njegov ruski sagovornik uspeti „da reše neka od pitanja po kojima se razmimoliaze“ Vašington i Moskva kada je reč o Ukrajini, preneo je AFP.

KOMENTARIJedan komentar

  1. ognjen says:

    ZAISTA NE RAZUMEM STA TU IMA DA SE PRICA...I TO SA NEKIM,KO JE SVE OVO ''ZAKUVAO''...STA ? JEL HOCE EU i NATO DA SE IZVINI...STO GODINAMA RASPIRUJU MRZNJU I NETRPELJIVOST U ZEMLJAMA I MEDJU NARODIMA BIVSEG SSSRa, PREMA RUSIMA...I STA AKO IH CUJE KANDICKA I BISERKO I OPTUZE ZA GOVOR MRZNJE...MOGU SE NADATI DA CE IH BORIS T. PREKO SVOJIH SUDIJA ODMAH PREKO REDA OSUDITI...DS JOS IMA KECA U RUKAVU...A TO JE SPEC.SUD - U KOME PROCESUIRAJU SVE STO MISLE DA IM JE POTREB NO...ZA FUNKCIONISANJE REZIMA A OSTALO PUSTAJU DA ZASTARI...U OSTALOM,TO IM JE I EU PRIGOVORI LA...NIJE KAZU,U REDU DA U SPEC.SUDU VAZI NEKI DR.KRIV.ZAKON U ODNOSU NA ''OSTATAK DRZAVE'' ...I DA PREDSEDNIK DOLAZI NA SUDJENJA DA BUDE ''NEPRISTRASNI POSMATRAC U PROLAZU'' !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *