ПРИЗНАЊА ПЛАЋАО НАМЕШТАЈЕМ И KОМПЈУТЕРИМА: Пацоли као да има АМНЕЗИЈУ, овако је KУПОВАО НЕЗАВИСНОСТ

PRIZNANJA PLAĆAO NAMEŠTAJEM I KOMPJUTERIMA: Pacoli kao da ima AMNEZIJU, ovako je KUPOVAO NEZAVISNOST

30 avgusta 2019

Srpska diplomatija već dve godine radi na povlačenju priznanja nezavisnosti tzv. Kosova i do sada je 15 država povuklo priznanje. Iako je ova akcija povremeno bila predmet podsmeha delova srpskog društva, najčešće zbog država koje povlače priznanje, činjenica je da ni međunarodna zajednica ni Priština ne vide u ovome ništa smešno.

Naprotiv, povlačenje priznanja je ogroman problem za Prištinu, a Beograd dobija veliki pregovarački zalog. Srbija upravo zahvaljujući povlačenjima priznanja dobija „ucenjivački“ kapacitet gotovo ravan onom koji ima Priština sa nelegalnim taksama.Priština je požurila da ta povlačenja objasni navodnim mitom koji Srbija pruža zemljama koje su povukle priznanje, a ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić je ovako odgovorio na te optužbe:

– Optužbe koje dolaze iz Prištine i od Pacolija su odraz njihove nemoći – rekao je Dačić.

Ono što je posebno zanimljivo je da je Bedžet Pacoli, ministar tzv. Kosova, čovek koji je najglasniji u optužbama na račun Beograda, praktično svoju političku karijeru kupio plaćajući nezavisnost tzv. Kosova.

On je na ovom polju i dalje aktivan. Posle povlačenja priznanja Togoa, tamošnjem ministru je nuđeno pola miliona da povuče notu.

– Međutim ne samo da povuku notu koju je Dačić doneo u Srbiju već da javno utvrde da je falsifikat. Ta ponuda je odbijena i Priština sve više ostaje sama.

Sa druge strane, postoje indicije da Priština Izraelu nudi da otvore ambasadu u Jerusalimu ako ih priznaju.

– Pola miliona nuđeno je u Kongu, a putovalo se Pacolijevim avionom – navodi diplomatski izvor.

Jedan od najpoznatijih slučajeva korupcije i trgovine Kosovom vezan je za Maldive. Tamošnji Odbor za bezbednost parlamenta pokrenuo je istragu povodom sumnje da su zvaničnici vlade te zemlje umešani u primanje mita u iznosu od dva miliona dolara za priznavanje nezavisnosti tzv. Kosova. U velikoj aferi koja je 2009. potresla ostrvsku zemlju u Indijskom okeanu, u kojoj živi muslimansko stanovništvo, saznalo se da su zvaničnici vlade od Pacolija primili dva miliona dolara.Pacoli se svojevremeno javno pohvalio kako je uspeo da izdejstvuje da Mali prizna tzv. Kosovo. Ta nezavisnost je plaćena – komjuterima. Da bi uzdigao sebe pred kosovskom javnišću, danas glasni Pacoli koji optužuje za mito i korupciju tada je rekao:

– Prošle godine je bivši predsednik Malija obećao da će priznati Kosovo… Ali onda je došlo do puča… Dok sam bio na odmoru, pozvao me je moj savetnik i obavestio da je nova vlast u Maliju zamolila da im pomognemo u opremanju rezidencije i kabineta jer se predsednik vratio iz Pariza i nema osnovne uslove za rad pošto je sve uništeno u sukobima. Tražili su deset kompjutera i nešto nameštaja. Kada sam se vratio sa odmora, dobio sam informaciju da je došlo do priznanja – pohvalio se tada Pacoli.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *