„Признање Косова је страшна издаја Црне Горе“

„Priznanje Kosova je strašna izdaja Crne Gore“

14 januara 2017

crna-gora-34t45

Mitropolit Crnogorsko-primorski Amfilohije ocenio je da je to što je Crna Gora priznala nezavisnost Kosova najveća i strašna izdaja Crne Gore.

Tokom služenja molebana na Srpsku novu godinu u hramu Hristovog vaskrsenja u Podgorici, Amfilohije je kazao i da Crnu Goru drži „šačica kulaka koji su je opljačkali i obogatili se preko noći“.

– Danas u Crnoj Gori imamo šačicu kulaka, bogataša koji su je opljačkali i obogatili se preko noći opljačkavši i otevši ono što nije njihovo. Njihovi oci su ubijali buržoaziju, a oni su sada nova buržoazija. Grade novu budućnost na otimanju, bratoubistvu – rekao je Amfilohije.

On je uporedio novi svetski poredak sa krstaškim ratovima, inkvizicijom, Napoleonom, fašizmom, nacizmom, komunizmom.

– Ono što su radili krstaški ratovi, inkvizicija, Napoleon, fašizam, nacizam i komunizam, to je ono što sada ovaj novi globalni poredak radi. Istim putevima, istim metodama, novim pravilima, bombardovanjima Srbije i Crne Gore, otimanjem Kosova i Metohije – naveo je Amfilohije.

On je ocenio i da južnoslovenski komunizam, kao jedna velika ideja, nije uspeo jer se temeljio na ubistvu Boga u ljudima.

– Zato je sve što su stvarali njeni sinovi oteto, opljačkano je – kazao je mitropolit Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori, dodajući da je to je slučaj sa svim južnoslovenskim narodima, pa i sa Crnom Gorom.

KOMENTARIJedan komentar

  1. ilija says:

    komunisti su svi priznali kosovo jer su titini tito dao siftarima kosovo -1948- g.i beogradski i hrvatski i crnogoski i makedonski svi su priznali dali ne vidite alo

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *