Признање Власти

Priznanje Vlasti

5 aprila 2017

kul-priynanje-vlasti_620x0

JUGOSLOVENSKO dramsko pozorište proslavilo je 69. rođendan, tradicionalno, uručenjem godišnjih nagrada teatra koji je otvoren davne 1948. s predstavom „Kralj Betajnove“, Bojana Stupice. Upravnica teatra Tamara Vučković podsetila je da su JDP od prošlog rođendana napustile dve glumačke dive – upravo Bojanova supruga Mira Stupica i Mirjana Vukojčić.

Godišnju nagradu za režiju dobio je Aleksandar Popovski za predstavu „Hamlet“, a ova inscenacija čuvenog Šekspirovog dela donela je priznanja i veteranu Vlastimiru Velisavljeviću (za ulogu duha Hamletovog oca) i Svenu Jonkeu – za scenografiju i poseban umetnički doprinos.

Godišnja nagrada „Branka i Mlađa Veselinović“ Fondacije JDP za najbolje glumačko ostvarenje dodeljena je Nebojši Glogovcu, upravo za rolu Hamleta.

Nikoli Đuričku pripala je godišnja nagrada za ulogu Ludaka u predstavi „Slučajna smrt jednog anarhiste“ i ulogu Pingla u predstavi „Hotel ‘Slobodan promet'“. Za ulogu Anželike u ovoj poslednjoj, ali i rolu Dona Elvire u predstavi „Don Žuan“ nagrađena je Anđelika Simić. Pjero iz „Don Žuana“ je uloga koja je nagradu juče donela Goranu Daničiću.

Godišnje priznanje pripalo je i glumačkom ansamblu predstave „Pod žrvnjem“ u režiji Egona Savina, a članu ansambla Nebojši Ljubišiću je uloga Pante u ovoj predstavi donela i Nagradu za lepotu govora „Dr Branivoj Đorđević“.

ZA KROJAČE

ZA izuzetan doprinos visokim standardima poslovanja kuće, nagrađeni su i Evica Mančić, glavni majstor u krojačkoj radionici, distributer ulaznica Aleksandar Ranđelović i tehničar tona Igor Bošković.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *