ПРИЗНАЊЕ ЗЕЛЕНСКОГ подигло цео ЗАПАД НА НОГЕ – ШТА САД?

PRIZNANJE ZELENSKOG podiglo ceo ZAPAD NA NOGE – ŠTA SAD?

4 juna 2023

Ukrajini nedostaje oružje za kontraofanzivu, rekao je Igor Žovkva, zamenik šefa kabineta Volodimira Zelenskog u intervjuu za „Tajms“.

„Ako želite da pokrenete uspešnu kontraofanzivu, potrebno vam je sve što imate na raspolaganju, uključujući artiljeriju, oklopna vozila i tenkove, tako da ih verovatno nemamo dovoljno“, rekao je on.Prema Žovkvi, Zelenski je posetio više zemalja tokom prošlog meseca zbog potrebe da nabavi više oružja.

Zamenik šefa kabineta predsednika je primetio da udari koje izvode Oružane snage Rusije iscrpljuju zalihe raketa PVO, uključujući i američke sisteme „patriot“. On je naglasio da Kijevu takođe nedostaju granate za ove PVO sisteme.

Vladimir Zelenski je ranije rekao u intervjuu za „Volstrit džornal“ da je Ukrajini potrebno više zapadnog oružja, ali zemlja ne može da čeka na njega „mesecima“. Istovremeno je napomenuo da je sada Kijev spreman za kontraofanzivu.

Ukrajinske vlasti su više puta najavljivale kontraofanzivu Oružanih snaga Ukrajine.

Premijer Ukrajine Denis Šmihal je 15. aprila najavio da će se napad dogoditi u bliskoj budućnosti.

Kako je rekao sekretar za štampu ruskog predsednika Dmitrij Peskov, Moskva pažljivo prati sve izjave o ovom pitanju i uzima ih u obzir prilikom planiranja specijalne operacije.

Istovremeno, vreme ukrajinske kontraofanzive je više puta menjano i nastavlja da se menja. Prema ruskim stručnjacima, to je zbog, prvo, informacionog rata – stalne najave o neminovnoj ofanzivi imaju za cilj da drže Rusiju na ivici – i, drugo, zbog činjenice da Zapad od kijevskih vlasti zahteva brze i pobedničke rezultate.

(RT Balkan)

KOMENTARI9 komentara

 1. Lazar says:

  Vojska koja svoje operacije odlaže zbog kiše i blata - NIJE vojska.

 2. Beli Orao says:

  Najavili pa se ukakili, ništa od te kontraofanzive , to je čista propaganda ili psihološki rat!

 3. fra Penetricio Degenero says:

  Ma samo vile u ruke i UUURRRAAAAA :-)))))))

 4. Petrovgrad says:

  NATO je uvalio Ukrajinu u rat sa Rusijom, da vide koliko je jaka Rusija, a da pravi rat NATO država sa Rusijom može tek da se desi. Gde će padati rakete, to samo Vladimir Putin zna, Ja mislim prvo će pasti na London, Brisel, Pariz, Berlin ili istovremeno u svim gradovima, oko toga sam u dilemi. Da li će Ruje rokati jedan po jedan zapadnoevropski grad ili će to biti odjednom istovremeno.

  • persida says:

   Ne verujem u ovaj scenario. Pre mislim da Rusi jedva cekaju da se pomire sa Zapadom i da sve vrate na stari kolosek. Rusi i nisu u ratu sa Zapadom, oni samo ispunjavaju naloge Z/a (ZIONA), cilj je da se poubija sto vise belih hriscana (tu razlika izmedju pravoslavnih i katolika nije bitna). Ako je neko citao Protokole sionskih mudraca i Talmud, nece mu biti tesdko da vidi ko je reziser ovog rata. Oni koji nista ne citaju, nego samo navijaju, nece nista shvatiti ni za sledecih hiljadu godina.

  • Cp6a says:

   Kao što oni njega stalno testiraju, mogao bi i on malo njih. Jednu test raketlu na neku beznačajnu periferiju (svi znate gde bi to moglo da bude). Može i neka neutronka. "Izvinite, prosuo Gerasimov čaj na tastaturu". Drugačije se on Zapada neće ratosiljati. Predpostavljam da Putin smatra da za sada sve ide po planu i da ne treba komlikovati situaciju dok je tako, bez obzira na režanje iz okoline. Ali pošto mi znamo s kim on ima posla, brinemo i dajemo mu ideju. Eno vest da Kina ima više bojnih brodova od Amerike, koji su noviji i bolji, a sa kojima nije došla do Kube i Floride, nego je obrnuto. O hipersoničnom oružju da ne pričamo. Ozbiljne vaspitne mere su tu potrebne.

 5. Ilija Čvorović says:

  Ukrajinska vojska zbog blata nije mogla u proljetnu ofenzivu, sad se zemljište osušilo no zbog obilnih kiša mabujali su potoci,rukavci, reke, jezera itd Ofenziva se stoga odlaže dok se voda ne povuče. Međutim,kako engleski naučnici kažu,nakon svih tih kiša očekuje se povećan broj komaraca a zaprašivanje iz vazduha nije moguće zbog Ruske PVO. Najvjerovatnije zbog invazije komaraca ofenziva će biti odgođena do zime, zaključuju englesku stručnjaci.

 6. pravda says:

  MAMU IM ZAPADNJACKU I PLJACKASKU.CEO ZIVOT ARCE,TROSE,MALTRETIRAJU CESTITE LJUDE,E PA DOSTA JE BILO.SVAKI SLOBODAN I PAMETAN COVEK MORA USTATI PROTIV ONOGA KO GA JASE,I DOK TE JASE JOS TE BIJE KAKO SE JAHACU HOCE.E PA DOSTA JE VISE ZAPADNE DEMOKRACIJE,I PREVARA.DRZALISTE ROBLJE,PRODAVALI LJUDE KAO STOKU,I JOS STE PREVARILI LJUDE KAKO STE ETO VI SVERINJA ,A RUSIJA NEVALJA.NEVALJA JER NIJE HTELA DA SLUZI ,I NECE DA SLUZI STOKU KAKVI STE VI ZAPADNJACI. SEME VAM SE ZATRALO. MALO VAM ZEMLJE NA GROBU BILO. KOLIKO STE ZLA POSTENIM LJUDIMA NANELI,SVAKO ZLO KOJE VAS SNADE ,JE MALO ZA KAZNU KOJU STE ZASLUZILI. ZIVELA RUSIJA,JEDINA SLOBODNA DRZAVA NA SVETU. SA VEROM U BOGA DO POBEDE. ZIVEO CAR VLADIMIR VLADIMIROVIC PUTIN,CAR SVIH PRAVOSLAVNIH ZEMALJA.

 7. Milutin says:

  Najava kontraofanzivu je političko pitanje. Pa potom pitanje dizanje morala svog stanovništva. Ali se ne govore slabosti sopstvene vojske. A "kontraofanziva" Zelenskog je isključivo pitanje njegove zarade odnosno mrvice onoga što padaju sa stola onih sa Zapada koji se lično bogate od ovog rata. Koliko je samo neispravnih oružja stiglo u Ukrajinu. Samo za moguću upotrebu kao rezervnih delova. A naplaćeno kao novo. I sve tako redom. A kontraofanziva će biti sa onim što imaju a pri tom će izginuti nestvaran broj Ukrajinaca. Nažalost. A nažalost će biti i žrtava među Rusima. Ali Zapad mora nestati. Ili ekonomskim putem ili vojno da mu se suprotstavi ceo svet. Najbezbolniji opcija bi bila podela SAD i to na izborima 2024. Pa ako Amerikanci hoće da i dalje ubijaju neka to rade međusobnom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *