ПРЉАВ УДАРАЦ АМЕРИKЕ, МОСKВА ЉУТА! У глуво доба спустили рампу, СВЕ ЈЕ СТАЛО: Прекорачили сте сваку границу!

PRLJAV UDARAC AMERIKE, MOSKVA LJUTA! U gluvo doba spustili rampu, SVE JE STALO: Prekoračili ste svaku granicu!

7 avgusta 2019

Rusko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je danas da je odluka Vašingtona da zamrzne svu imovinu venecuelanske vlade u SAD ilegalna i da predstavlja „ekonomski teror“, prenosi Rojters.

Administracija američkog predsednika Donalda Trampa donela je uredbu o zamrzavanju celokupne imovine vlade Venecuele u SAD.Izvršnu uredbu potpisao je Tramp i ona predstavlja mnogo više od sankcija uvedenih poslednjih meseci protiv venecuelanske naftne kompanije PDVSA i finansijskog sektora, ali i od mera protiv desetina venecuelanskih zvaničnika.

Zabrana podrazumeva i zabranu američkih kompanija i pojedinaca da posluju sa vladom venecuelanskog predsednika Nikolasa Madura i njegovm pristalicama.

Rojters ovaj potez opisuje kao nastavak diplomatskog pritiska usmerenog na svrgavanje socijalističkog predsednika Venecuele Nikolasa Madura.

KOMENTARI17 komentara

 1. Zoran says:

  Ne razumem, st ace builo kakva imovina Venecuielae u Americi, kad Venecuela isterala Amere iz svoje zemlje.

  • persida says:

   Zasto nisu cuvali blago u ruskim bankama, taj Maduro je komunjarska stoka.

  • Miraš says:

   Venecuela se značajno bavi izvozom pogotovu nafte, i jeste blizu značajnog tržišta na teritoriji države SAD, te imala je ranije, a i dan danas ima sa SAD doduše smanjenu poslovnu saradnju. Zato uopšte ne čudi da postoji imovina Venecuele u SAD.

 2. Ivan Grozni says:

  I Gaddafi je drzao pare u zapadnim bankama. Danas nema ni para ni Gadafija. Zar vam to nije nauk?

 3. milorad2 says:

  "diplomtski pritisak",znači tako se danas zove otvorena pljačka?Neverovatno!!!

  • Za Srbiju says:

   Baš tako!

 4. persida says:

  Ameri ce blokirati pare i Venecuela nece moci da Rusima isplati dugove. Prognoziram rusko povlacenje iz Venecuele, ako nema profita, nema ni muzike.

 5. teoretičar says:

  Opet ne mogu da se setim imena, ali Venecuela ima jednu vrlo veliku kompaniju u Americi koja se bavi preradom i prodajom venecuelanske nafte. Najveći državni prihod Venecuele je od nafte koju izvozi u Ameriku. Ne znam da li baš ima i rafinerije, ali ako nema, onda neka rafinerija prerađuje samo venecuelansku naftu. Otuda venecuelanske pare ležu većinom na račune američkih banaka, jer Venecuela ima kompltno uređen sistem benzinskih stanica, a verovatno i rafinerija i naftnog transporta kroz Ameriku. To je najveći državni prihod Venecule. Kada je Čavez "podigao" onih nekoliko tona zlata iz fOrt Noksa i paradirao ih kroz Venecuelu u znak "pobede", ja zaista nisam znao da Venecula većinu nafte izvozi u Ameriku. Političari su kurve i to nas je već mnogo puta navelo na pogrešne zaključke. Mene je Čavez ubedio da je nešto uspeo, da se osamostalio i to je zadnji put da me neki političar preveo žednog preko vode. Najobičniji lažov koji je varao svoj narod. Eto, to je proslavljeni Čavez. Maduro je jadnik koji je nasledio samo mutne poslove Čaveza. Nije bolji bio ni Gadafi. Pozajmljivao stotine miliona dolara sarkoziju koji ga na kraju napao. Zašto je to radio a glumatao nekog anti nato ratnika? Zašto je pomagao NATO državu? Ni Čavez ne bi doživeo bolje da je ostao živ. I mi se svi zalepimo za njegov uspeh, a on ima više zlata u Britaniji nego u americi, što ćemo mi saznati nešto kasnije, kada su britanci zablokirali venecueli pristup zlatu. A ko zna koliko još je ostalo u merici. Zašto nije držao u Rusiji ili Kini, zašto nije otvorio i u Kini benzinske stanice pa bi danas Venecuela imala svoje pare. Pa ti sad budi pametan šta veliki predsednici rade. Tramp nemora, jadničak je već milijarder.

 6. triglav says:

  velekapitalisti svadjaju se okolo svojih ekskremenata

 7. kwaka says:

  Pa ovo ide samo njima na stetu. Ko ce vam sutra investirati pare ako im mozete samo tako krasti ko ulucni dzeparosi?

 8. Republika Srpska says:

  Kaubojski lopovi, od kad postoji taj odvratni nakot samo kradu.

 9. mlanm says:

  Sta, pofalilo naglo para, pa daj sta das :) , pa i nije tako malo, malo odavde malo odande, doci ce na red i druge, saveznicke zemlje EU na primer.

 10. padre says:

  Diplomatski pritisak na amerićki način!

 11. Kosovac says:

  Za imovinu Venecuele u Americi uopšte ne treba niko da se sekira. Vredno sekiracije je što su Amerikanci po svom starom dobrom običaju, „zamrzli“ Privatne račune. Ne što su ih zamrzli, nego što nije zgodno da se protestvuje i priznati da oni postoje. Da su postojali. Nisu znali da Cija sve dozna………. Uostalom, Venecuela nema svoju imovinu u Americi. Imaju venecuelanski oligarsi. I za to treba da se sekiraju oligarsi, zato što nisu zaštitili američke interese……….. Putin se mnogo sekira za Venecuelu, a za ruske pare koje mu EU presudama svog „suda pravde“ rebne, ništa. On plati pa klati.

  • teoretičar says:

   Kosovac, ne bih rekao da je sve to imovina pojedinaca. Naftna kompanija Venecuele u Americi je državna čini mi se, ali da li imaju i privatnih kompanija ne znam. Kina ima Cosco, jedna od najvećih trgovačkih kompanija na svetu u Americi i vlasništvo je države Kine. Panamski kanal je zakupila Kina od paname, iako amerika određuje pravila Panami, što znači da je Panama iskoristila glad Kine za kontrolom prevoza robe po svetu i sa radošću uzela pare a Kina će još i da obnovi i da održava kanal. Zlato je državno i britanija je zamrzla državno zlato Venecuele. Kako oni to regulišu zakonima nemam pojma. Državu ne boli previše kada Zapad zamrzne imovinu privatnika, jer država i nema pristup toj imovini na Zapadu. Zato i jeste na Zapadu. E, sad, čini mi se da je ipak najbliže istini da Amerika zamrzne imovinu pojedinaca da bi ovi rovarili protiv države.

   • Kosovac says:

    @ teoretičar,….., Pa neka budu i državne kompanije Venecuele, nema im spasa u svakom slučaju zato što su Sorošni gringosi rešili da ih opljačkaju. Šteta je zaista, ali je zato normalno izbegavati držanje novca, zlata u njihovim bankama. I ne kupovati nekretnine tamo. Daleko im lepa kuća, moraju li svi da sanjaju „američki san“?.......... Problem trgovine jeste, oduvek je bio, jer ta Svetska „Slobodna“ Trgovinska Organizacija naplaćuje svoj reket (dozvolu, licencu, pravo jačeg) i to je postalo uobičajeno. Ali kada dođe stani pani kao ovo sa Kinom, Rusijom, vidimo da ima ko da parira ovim neljudima sorošoidima. I ovo što Iran radi Englezima, ja navijam za Iran, teorijski to je jedan konkretan način da se stane na put svetskim alamanima. Da i oni osete malo gusto, da se malo curiknu, i oslobode vazdušni prostor za disanje………. Pokušali su tim sistemom „zamrzavanja“, kada je Putin pokazao svoju neposlušnost na početku predsednikovanja Rusijom. Sećam se, B92 je stalno reprizirao propagandnu seriju koju su snimili Englezi protiv Putina, najviše onaj Abramovič pobegulja Ruska, bale su im izlazile na usta od njihove zahuktale priče. Ali džabe, izgleda da su poranili jer Putin nije imao nešto mnogo da mu „zamrznu“. A ruske oligarhe kojima su imali šta da zamrznu, njih je sredio Putin, javno ih nateravši na pokornost, i da zaigraju za njegov tim. A Abramovič? On ima dvorac u Londonu, pa kako da zaigra za Putina i da rizikuje da mu pošteni Englezi „zamrznu“ dvorac. Nego će da proda i oca i majku ako treba, mora. Inače mu Englezi očas nacionalizuju imovinu. To potvrđuje i ova tvoja zadnja rečenica: „E, sad, čini mi se da je ipak najbliže istini da Amerika zamrzne imovinu pojedinaca da bi ovi rovarili protiv države“. I da finansiraju opoziciju, koja će sve to da vrati sa kamatom kada bude osvojila vlast.

    • teoretičar says:

     Kada sam pre sto godina prvi put počeo da shvatam da većina država i bogataša, drži pare u zapadnim bankama, nikako mi nije bilo jasno zašto. Da su oni prvi američki zemljoposednici i industrijalci držali pare u srpskim bankama, danas bi Srbija bila najmanja najbogatija država na svetu a ameri bi bili ko argentinci ili čak i niže. Ali to američki kapitalisti nisu radili sve do pred kraj prošlog veka a ni onda nisu teli da drže pare u Srbiji. Ko za inat. A sve bi im lepo oteli i kraj. Ne mogu da shvatim kakav je to glogov kolac od čoveka kada zaradi pare u svojoj državi a onda ih pošalje u Dojče banku. Nikada mi to neće biti jasno. Nije mi nikada bilo jasno ni kako i zašto Putin nije uspeo da spreči taj odliv para iz Rusije godinama. Sećam se onog gradonačelnika Moskve i žene mu Baturine, koja je prvo pobegla sa sve pare u Austriju a gradonačelnik ostao da sredi sa državom da je specijalci ne bi koknuli tamo i onda uz blagoslov Putina i on otišao. Mora da je on ostao da plati rentu za Baturinine milijarde i da mirno prožive do karaja vremena. Danas žive u Londonu i prave se englezi a ja sa tugom gledam i...Pitam se hoće li Amerika osetiti posledice ofšor banaka i izvlačenje kapitala iz Amerike a još više se pitam kako će se završiti taj odliv proizvodnje u Meksiko, Kinu i Srbiju. Nikako ne mogu da povežem konce zašto Amerika ne reaguje? Nije mi jasno i kraj. Po mojem shvatanju i mojoj logici, to ima da napravi takav bumerang da će izazvati haos u americi. Kažem, nije mi uopšte jasno šta se događa na tom polju niti zašto nema neke veće panike u Americi, a nema je. Kao što ne mogu da shvatim da sve države varšavskog pakta danas žive od nekih "stranih" investicija. Pa ja mislim da lipsavaju, a ne da žive, ali zašto to sva rukovodstva fale, ne ide mi u glavu. Pa to je pravo porobljavanje. Nije valda da oni smatraju to dobrim? I ovaj naš se fali sa tim nekim stranim ulaganjima, a te investicije, koliko je meni poznato, uopšte nisu pare a pogotovo ne neki zajmovi. Ni od Kine nisu pare. Somina pa to ti je.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *