ПРЉАВА ПОСЛА: Тајне америчке лабораторије на граници са Русијом

PRLJAVA POSLA: Tajne američke laboratorije na granici sa Rusijom

12 juna 2015

2483465-620x330Aktivnosti SAD za razmeštanje svojih medicinsko-bioloških laboratorija u neposrednoj blizini ruske granice izaziva zabrinutost Moskve, izjavilo je Ministarstvo inostranih poslova Rusije.

„To najbolje pokazuje takozvani ’Istraživački centar za javno zdravstvo R. Lugar‘ u predgrađu Tbilisija — laboratorija visokog nivoa biološke izolacije. Pod njenim krovom se dobro ’ugradila‘ medicinska istraživačka jedinica kopnenih snaga SAD, koja je filijala Istraživačkog instituta kopnenih snaga SAD ’Volter Rid‘“, kaže se u saopštenju, objavljenom na sajtu MIP Rusije.

„Američke i gruzijske vlasti rade sve kako bi sakrile pravi sadržaj i cilj delatnosti ove jedinice američke vojske, koja se bavi izučavanjem posebno opasnim infekcijskim oboljenjima. Pentagon se trudi da prikrije vojne medicinsko-biološke objekte i u drugim zemljama na prostoru Zajednice Nezavisnih Država“, izjavilo je rusko ministarstvo.

Aktivnosti Pentagona u sferama koje su direktno povezane sa Konvencijom o biološkom i toksičnom oružju sprovode se usled „očiglednog nedostatka interesovanja“ američke strane za jačanje ove konvencije, dodaje ruski spoljnopolitički resor.

Upravo su Sjedinjene Države 2001. godine „jednostrano prekršile multilateralne razgovore u Ženevi“ koji su imali za cilj stvaranje verifikacionog mehanizma za Konvenciju o biološkom i toksičnom oružju, a od tada su bile uzrok svake prepreke za njihovo obnavljanje, navodi se u saopštenju.

Konvencija o biološkom i toksičnom oružju zabranjuje razvijanje, proizvodnju i skladištenje biološkog i toksičnog naoružanja. Dokument je otvoren za potpisivanje 1972. godine i trenutno ima 173 potpisnice. Konvencija nema formalnu verifikacionu proceduru koja bi omogućila kontrolisanje pridržavanja njegovim odredbama.

(rs.sputniknews.com)

KOMENTARIJedan komentar

  1. zeljko says:

    OVO rusi trebaju da uniste ta bolesna americka nacija kretena nikad nece stati protiv rusije i ostatka sveta sve dok fizicki i brojem zrtava se ne uniste ti debili.To sto rade su bioloski otrovi jer time kad ne ide sankcijama i vojno zele unistit hranu i seve u rusiji kad unistis useve hrane tad si pobedio i otrujes hranu ubijas naciju.Ovo bih trebalo bez najave spaliti do temelja i te istrazivace opomenuti drugi put kad dodu da ih ubiju ovo su bolesni umovi fasizam hitlera na delu 200%

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *