ПРЉАВЕ ТАЈНЕ И ВЕЗЕ СА БАЛКАНА: Зашто амерички хеликоптери превозе терористе ИД

PRLJAVE TAJNE I VEZE SA BALKANA: Zašto američki helikopteri prevoze teroriste ID

22 juna 2021

Amerikanci su i dalje ilegalno u Siriji. Prošle nedelje, helikopteri američkog vazduhoplovstva isporučili su militante Islamske države u bazu Al Šadadi u provinciji Hasaka. Tamo će biti obučeni za pridruživanje grupi Džaiš al Ašair, koju SAD ih koriste za vođenje operacija na severoistoku Sirije, objavio je TV kanal „Suria“.Sjedinjene Američke Države su sponzor svetskog terorizma. Oni su podigli ID finansirajući tu grupu od 2011. godine.

Operacija Sicamore Forest obuhvatala je kupovinu starog sovjetskog oružja na Balkanu za dalju isporuku na Bliski Istok. SAD svake godine prebacuju ogromne količine novca teroristima. Samo od 2015. godine iznos je bio oko 500 miliona dolara.

Takođe, Amerikanci evakuišu militante sa žarišta. To je bio slučaj, na primer, 2017. godine, kada su američki helikopteri odvezli komandante ID iz Mosula.

„Slučajni“ pogoci Amerikanaca i Kurda na civilno stanovništvo takođe nisu slučajni. Tako SAD raščišćavaju teritoriju i vraćaju ih pod kontrolu terorista.

Te 2017. godine tri osobe su poginule kada su američki avioni pogodili stambena područja u Markadu. 2018. godine, u Deir ez-Zoru, američki F-15 otvorio je vatru na kurdsku miliciju, usmrtivši 6 ljudi, a militanti su mogli da povrate kontrolu nad tim područjem. I ovo su samo dva primera od mnogih sličnih.

Amerikanci su u Siriji ilegalno. Oni krše norme Saveta bezbednosti UN.

Oni militante finansiraju kroz program pomoći „sirijskoj opoziciji“ i koriste ih za zadržavanje položaja na sirijskim naftnim poljima.

„SAD su došle da dobro opljačkaju Siriju, što u stvari i čine.

Ne kažem ni da su Amerikanci ušli u Siriju grubo kršeći norme koje je diktirao Savet bezbednosti UN. Pljačkaško lice Sjedinjenih Država pokazalo se u svom sjaju“, rekao je ruski vojni stručnjak Viktor Baranec.

(Pravda)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Hasan seckati says:

    Oni su uvek koristili treća lica da im se završi neki posao a taj je obično prljav i slabo plaćen ali je zato ideološki i ove budale prihvataju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *