ПРОБИЈЕНЕ ПРВЕ ЛИНИЈЕ УКРАЈИНАЦА: Руси покренули офанзиву на Угледар – ка граду иду украјинске резерве

PROBIJENE PRVE LINIJE UKRAJINACA: Rusi pokrenuli ofanzivu na Ugledar – ka gradu idu ukrajinske rezerve

24 januara 2023

Komandant bataljona „Vostok” Ministarstva unutrašnjih poslova DNR, Aleksandar Hodakovski, kaže da su ruske trupe krenule u napad na Ugledar.

„Našim trupama je dato strogo naređenje – prema zapadu, – naređenje se izvršava. Na više sektora neprijateljska odbrana je razbijena, a vodi se borba za opkoljavanje Ugledara”, kaže on i nastavlja:

“Neprijatelj je prethodnog dana aktivirao izviđanje, pokušavajući da dobije potpunu sliku o našim pripremama, ali je protivvazdušna odbrana delovala efikasno – ima oborenih dronova. To ne znači da nisu očekivali našu ofanzivu, ali je došlo do značajne pometnje i neorganizovanosti u redovima neprijatelja. Istina, kako smo produbljivali otpor je postajao organizovaniji“, rekao je Hodakovski.

Više reportera sa terena javlja da su Ukrajinci napustili prve linije odbrane i povukli se ka rudnicima, kao i da ka Ugledaru pristižu ukrajinske rezerve.

(Pravda)

KOMENTARI2 komentara

  1. persida says:

    Ako padne Ugledar, Rotsildi ce propasti. Ne zamerite na sali.

  2. Petrovgrad says:

    R.Hrvatska sprema mobiliyaciju Srba, pa da ih šalje na Srbiju, a kao bajagi zbog eventualnog rata na Kosovu, ono čisto da se vlasti ne dosete. Opet će rodjeni brat neke Sonje Biserko, da popije metak u potiljak, a da bude sahranjn kao njihov heroj.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *