ПРОБИЈЕНЕ ПРВЕ ЛИНИЈЕ УКРАЈИНАЦА: Руси покренули офанзиву на Угледар – ка граду иду украјинске резерве

ПРОБИЈЕНЕ ПРВЕ ЛИНИЈЕ УКРАЈИНАЦА: Руси покренули офанзиву на Угледар – ка граду иду украјинске резерве

24 јануара 2023

Командант батаљона „Восток” Министарства унутрашњих послова ДНР, Александар Ходаковски, каже да су руске трупе кренуле у напад на Угледар.

„Нашим трупама је дато строго наређење – према западу, – наређење се извршава. На више сектора непријатељска одбрана је разбијена, а води се борба за опкољавање Угледара”, каже он и наставља:

“Непријатељ је претходног дана активирао извиђање, покушавајући да добије потпуну слику о нашим припремама, али је противваздушна одбрана деловала ефикасно – има оборених дронова. То не значи да нису очекивали нашу офанзиву, али је дошло до значајне пометње и неорганизованости у редовима непријатеља. Истина, како смо продубљивали отпор је постајао организованији“, рекао је Ходаковски.

Више репортера са терена јавља да су Украјинци напустили прве линије одбране и повукли се ка рудницима, као и да ка Угледару пристижу украјинске резерве.

(Правда)

KOMENTARI2 коментара

  1. persida says:

    Ako padne Ugledar, Rotsildi ce propasti. Ne zamerite na sali.

  2. Petrovgrad says:

    R.Hrvatska sprema mobiliyaciju Srba, pa da ih šalje na Srbiju, a kao bajagi zbog eventualnog rata na Kosovu, ono čisto da se vlasti ne dosete. Opet će rodjeni brat neke Sonje Biserko, da popije metak u potiljak, a da bude sahranjn kao njihov heroj.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u