„Problem će biti ako narod sa KiM odbije sporazum“

„Problem će biti ako narod sa KiM odbije sporazum“

30 aprila 2013

kosovo-metohijaPredsednik skupštinskog Odbora za Kosovo Milovan Drecun, rekao je jutros, gostujući na RTS-u, da bi najveći problem moglo biti odbijanje dela našeg naroda koji živi na Kosovu i Metohiji da prihvati primenu tog sporazuma i najavio da će se voditi politička bitka da se poboljša položaj Srba na severu Kosova i Metohije.

Drecun je rekao da je briselski sporazum prvi, koji bi trebalo da usledi u nizu ostalih, oko normalizacije odnosa izmedju Beograda i Prištine, da je potrebno jedinstvo u delovanju i da je za održivo rešenje neophodno da na kompromis budu spremni i Beograd i Priština.

On je ocenio da je u odbrani suvereniteta Srbije na Kosovu i Metohije moguće napredak ostvariti samo sa onima koji presudno utiču na sve procese na Kosovu i Metohiji, a to su Priština, oni koji su prisutni na tom prostoru, NATO, odnosno EU i Vašington.

„Ovo jeste veoma težak sporazum zbog toga što moramo da sever Kosova uvedemo u ustavno pravni okvir Prištine. Nadamo se da će to biti formalno, a da će suštinski te naše opštine preko Zajednice srpskih opština biti povezane sa našim institucijama“, kaže Drecun i dodao da je smisao briselskog sporazuma da se garantuje položaj, opstanak i prosperitet Srba na KiM.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *