ПРОБЛЕМИ У „РАЈУ“! Данци траже део Немачке!

PROBLEMI U „RAJU“! Danci traže deo Nemačke!

2 marta 2017

1401829725-deutschland-daenemark-dpa-2TXkdkjvJaef

U srcu Evropske unije u godini nemačkih izbora od moćnih desničara iz Danske stigao je zahtev o promeni granica.

Žele da se na nemačkom ostrvu Zilt zavijori – danska zastava.

Zamenik šefa desno-konzervativne danske Narodne partije Seren Espersen želi da se danska granica ponovo, prema starim graničnim propisima, pomeri u pravcu juga. Tako bi gradovi Flenzburg, Rendzburg i ostrvo Zilt, lepotica Severnog mora, gde se odmaraju Nemci i njihovi političari, bili u danskim rukama.

– Mi bismo rado imali Dansku do reke Ajder. Zašto ne bismo to želeli? To je nada i san… Istorija nije statična – smatra ovaj 63-godišnji danski desničar, koji međutim navodi da ne veruje da bi uskoro moglo doći do bitke u južnom Šlezvigu.

Espersen je rekao, a nemački političari reagovali komentarima i upozorenjima – političkim, ali i turističkim.

– To se dobija kada se Evropa prepusti desničarskim populistima – upozorio je ekspert za pitanje unutrašnje politike iz vladajuće Hrišćansko-demokratske unije (CDU) Armin Šuster.

Njegov kolega iz bavarske Hrišćansko-socijalne unije (CSU) Mihael Frizer savetovao je Espersenu da, iako je karneval, skine svoju „karnevalsku kapu“.

On je, takođe, Espersenu “pripretio“ i nemačkim turistima koji godišnje ostavljaju milione u Danskoj i rekao da bi se moglo desiti da im uskoro više niko ne dođe.

Ekspert za spoljnu politiku iz CSU Hans-Peter Ul smatra da je pomeranje granica moguće, samo ako to želi većina na obe strane.

– Pomeranje granica – to su nas naučila gorka iskustva dva svetska rata – moguće je samo ako većina na obe strane granice to želi – upozorava Ul.

Nemačka pokrajina Šlezvig-Holštajn, smeštena na krajnjem severu zemlje, koju Nemci od milja zovu i “zemlja horizonta“, pokrajina je raskošne lepote i skandinavskih fjordova na obalama Severnog mora i Baltika, u kojoj Danci žive kao priznata nacionalna manjina, uživajući u nadaleko čuvenom blagostanju, na koje su Nemci ponosni.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Lajla says:

    Junkers ce im odgovoriti u EU parlamentu,pa mi cemo ziviti u prvoj Evropi tu se svi "slazemo i nemamo nikakvih problema".Hahahaha

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *