ПРОЧИТАЈТЕ СРАМОТНО ПИСМО СОЊЕ БИСЕРКО: Молила да Косово приме у УНЕСКО!

PROČITAJTE SRAMOTNO PISMO SONJE BISERKO: Molila da Kosovo prime u UNESKO!

25 oktobra 2015

sonja-biserko-ejup-ganic-izrucenje-1328585176-40292Prištinske vlasti imale su i u Srbiji svesrdnu pomoć u lobiranju za prijem okupiranih teritorija u Unesko.

Najviše se oko toga potrudila Sonja Biserko, predsednica Helsinškog odbora za ljudska prava u Srbiji, koja je, kako otkriva “Alo!”, dan uoči glasanja u Izvršnom savetu pisala generalnoj direktorki Uneska Irini Bokovoj i otvoreno se založila da Šiptari dobiju ulaznicu za članstvo u tu agenciju pod okriljem UN-a. Naš list je došao do pisma koje je Biserko 20. oktobra uputila Bokovoj i u kojem je navodi da je integracija okupiranih teritorija u međunarodnu zajednicu najbolje što se može učiniti za mir i stabilnost na Balkanu.

„Poštovana gospođo Bokova, bez obzira na to šta različite države misle o proglašenju nezavisnosti Kosova, rekla bih da moramo da se fokusiramo na ono što je najbolje za mir i stabilnost na Balkanu. Da li bi izolacija Kosova, njegove kulture i omladine bolje odgovarala svrsi nego integracija te zemlje u međunarodnu zajednicu? Znam da vam je tridesetak država i privatni mediji sa Kosova pisalo naglašavajući da je članstvo te zemlje u Unesku od ključnog značaja u tom pogledu. Ja ih podržavam i smatram da svi treba da ih podržimo“, navodi Biserko.

Pročitajte još:

OVO JE SPISAK „problematičnih“ SRBA koji je napravila SONJA BISERKO!

MIRJANA BOBIĆ – MOJSILOVIĆ: Zašto Srbija ćuti na prozivke Sonje Biserko?

Ona se žali Bokovoj i na zvaničnike Srbije i javnu scenu, koja je ispunjena, kako kaže, neprijateljstvom, ksenofobijom i govorom mržnje prema Albancima.

„Kosovski Albanci su optuženi da su spalili srpske crkve i manastire. Međutim, srpska vlada i njeni glasnogovornici nikada ne bi priznali da su srpska vojska i policijske snage ti koji su uništili kosovske džamije u ratu 1999. Vlada Srbije nikada nije ponudila nijedan jedini dolar za rekonstrukciju ovih džamija. Kosovski Albanci su takođe optuženi da pokušavaju da „otmu“ srpske crkve, ignorišući da je posle proglašenja nezavisnosti Kosova učinjeno mnogo da se zaštite pravoslavne bogomolje“, piše Biserko, ali ne navodi šta je Priština konkretno uradila za srpske svetinje. To nismo uspeli da čujemo ni juče od nje, jer nije odgovarala na naše pozive i poruke.

Ekspresna distribucija pisma

Priština je pismo Sonje Biserko istog dana iskoristila za dodatnu propagandu i poslala ga u Njujork na adrese svih država koje imaju stalne misije u UN-u. U dopisu“ Generalnog konzulata Kosova“, u koji je „Alo!“ imao uvid, države se pozivaju da pismo razmotre s najvećom pažnjom i iskoriste za zauzimanje stava povodom prijema okupiranih teritorija u Unesko.

12(Alo)

KOMENTARI27 komentara

 1. Sa says:

  Pa placaju je da to radi..nista novo..

 2. SENTINEL says:

  Jao vucicu pa kako te nije sramota da ti ova kuj.. ovako laje po Srbiji a ti je moraš da tolerišeš jer si bajagi demokrata. Pa nisi ti demokrata brate nego seronja bez mud.. da uradiš ono što treba i što zaslužuje punu podršku samog boga za nešto tako podlo kao što je spodoba o kojoj je članak! Ajde brate vrati se svojim korenima okani se tih zapadnih satanistickih fazona i demoNKratije!

 3. Meri says:

  Glasam za diktaturu i uvodjenje smrtne kazne.

 4. Longin says:

  Pa što reći? Koliko puta ova kujetina čini štetu Srbiji i Srbima, a da niko od zvaničnika ne reaguje? Ako je Vučić sa Kostićem taj kojiizdaje Srbiju, gdje je predsjednik države Tomislav Nikolić? Ne znam, možda i zaslužujemo sve ovo kad niko ne reaguje.

 5. lovac na turbane says:

  OVA BUDSALA NE ODUSTAJE OD BUDALIZMA

 6. Goran says:

  Bila ona kuja ili ne, ona je samo postavljena na to radno mjesto koje su stvorili oni koji su nas okupirali , da budem precizniji oni isti koji su to pismo I sastavili pa vjerovatno I proslijedili u njeno ime. Ona uopste nije kriva , kriva je vlada koja odobrava nevladine organizacije koje su u svakoj samostalnoj drzavi zabranjene iz dobro poznatih razloga.

 7. teletabis says:

  A šta ste bre očekivali?

 8. Apis says:

  U Bgd. svako malo neko nekoga svirepo ubije a krve koje nas 30 godina pljuju i vređaju niko ne dira. Sipaju nam so u zivu raanu, bljuju najgore lazi i optuzbe na pojedince i naciju i niko ne smatra potrebnim da se to bar sudski procesuira. Natasu Kandić, Sonju Biserko, Biljanu Srbljanović, Čedu Jovanović pa to je malo ubiti jednom. Na zalost takvih srbomrzaca autosovinista nakotilo se u vreme KPJ da je strasno. Pored toliko olosa iz vana i iznutra usmerenog i maksimaalno opremljenog da unisti Srbiju i srpski narod pravo je cudo da jos postojimo. Postojimo zgazeni, povređeni, raspamećeni i osuđeni da mislimo samo na dnevno prezivljanje dok razbojnici dele nasu imovinu pricaju o ljubavi pedera i pravima pedofila. Pravoslavni Srbine zagrli komsiju brata, zaboravi preoranu brazdu i pomrenu ogradu to će geometar da ispravi. Zaboravite vase politicke simpatije vas politicar ni jedan ne voli. Spremite se da branite drzavu i da zgazite izdajnike. Politicara birajte bez emocija. Ako je covek nesto pokazao da zna i hoće podrzi ga ali nikako ne podrzavaj ove koji su na vlasti već bili i rotiraju 20g. a nisu uradili nista.

 9. Lady Gaga says:

  Sonja Biserko Sonja.Žensko.Obavlja važnu fiziološku radnju na dva načina. Ili duplim kapaciteteom. Postoje varijacije: a)serko (obična, domaća Sonja) b)BIserko (pojačan intenzitet djelovanja prouzrokovan uvoznom, kvalitetnijom ishranom) v)POLIserko ((tovljenik/ca, isključivo od uvoznog koncentrata)

 10. Lady Gaga says:

  Nakon što mi je Vlade Limar uputio kritiku da se po zakonu trule Republike Srbije ne može oduzeti državljanstvo građaninu koji bi rado uništio državu i svojski se trudi da to uradi, moram da napravim izmenu. Sada potpisujemo potpise za tužbu, pa pročitajte. 12.11.2013. godine, Dnevni list ‚‚Blic‚‚ je objavio vest sledeće sadržine (sažeto): ‚‚Sonja Biserko svedok Hrvatske u tužbi za genocid protiv Srbije‚‚ - Sonja Biserko, predsednica Helsinškog odbora za ljudska prava u Srbiji, biće svedok Hrvatske u tužbi za genocid protiv Srbije pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu, saznaje “Blic”. Kako navodi naš izvor, Biserko je jedan od tri svedoka koje je do sada prijavio hrvatski pravni tim. (preuzeto sa http://www.blic.rs/Vesti/Politika/419125/Sonja-Biserko-svedok-Hrvatske-u-tuzbi-za-genocid-protiv-Srbije) Ova persona već duži niz godina javno napada državu Srbiju i većinski narod koji u njoj živi, dodeljujući im najgore konotacije i provocirajući gotovo 6 miliona Srba. U svim civilizovanim zemljama važi nepisano pravilo da se država mora kritikovati, ali i obaveza da u toj kritici ne postoji destruktivna namera i akt protivdržavnog delanja. Biserko je u više navrata pokazala i dokazala svoj stav prema državi čiji je građanin. Osim toga, u svojim izjavama je gotovo uvek zastupala prava svih naroda osim onoga (srpskog) koji je većinski u državi u kojoj živi, što je diskriminatorski čin, budući da pravo ne poznaje nacionalnost. Biserko nije potvrdila ni odbacila pisanje ovog lista, ali po prethodnom radu u Srbiji, može se slobodno pretpostaviti da je vest tačna. U svakom slučaju, pozivajući se na pravo glasanja većine i na pravo građanske zaštite države Srbije, smatramo da nikako ne treba dopustiti pomenutoj da i dalje radi protiv interesa građana republike Srbije. Ukoliko u svojim namerama uspe, Biserko će prinuditi sve građane republike Srbije da plate tzv. ratnu štetu republici Hrvatskoj koja je proterala 250.000 hrvatskih državljana srpskog porekla i uništila i/ili opljačkala njihovu imovinu. Time će naneti ogromnu materijalnu štetu državi Srbiji, a Srbima, kao pobednicima u dva svetska rata, nametnuti titulu genocidnog naroda i države, i to sve po optužbi republike Hrvatske koja je bila jedina država na Balkanu za vreme nacističke okupacije Kraljevine Jugoslavije. Ta država, Hrvatska, dobila je svoju državnost od strane Hitlerove Nemačke i nije bila satelistka niti kvinslinška država, već država u pravom smislu te reči - sa svojim grbom, himnom, državnom upravom i vojskom.

 11. Milos says:

  Treba njoj oduzeti drzavljanstvo Srbije i proterati je. Ima ona dvojno drzavljanstvo - i hrvatsko ima. Treba doneti zakon o mogucnosti oduzimanja drzavljanstva ako osoba ima dvojno, ili je rodjena van Srbije. To su vec uradili (ili je proces u toku) u Francuskoj, Australiji, Novom Zelandu. Trabalo bi odmah skupljati potpise za peticiju u Srbiji, za oduzimanje drzavljanstva S. Biserko i o proterivanju iz zemlje. Tako bi to pametnije i patriotskije nacije radile. Kad se vec niko ne nadje da je neutralise na drugi nacin. Nisam cuo da joj je iko ikakve pretnje upucivao. Oseca se ona savrseno sigurno u danasnjem Beogradu. Cak i da se ne uspe proterati, izazvalo bi to dosta medijske paznje, ljudi bi razmisljali drukcije. I neki intelektualci bi to trebali da podrze. I neke vodje patriotskih stranaka.

 12. Lady Gaga says:

  Uz to, Hrvatska je izvšrila teritorijalnu agresiju na Srbiju, okupiravši delove Vojvodine, gde je aktivno vršila genocid. Tako je u toku 1941. i 1945. godine, učinila genocid nad mnogobrojnim narodima, među kojima su u samom vrhu bili Srbi, Jevreji i Romi, kao i Hrvati koji nisu hteli da slede politiku genocida. Raspadom SFR Jugoslavije, Hrvatska je nastavila plan svoje državne politike iz perioda nezavisnosti (1941-1945) i aktivno ga sprovodila do kraja ratnih sukoba 1995. godine. Takvu politiku i takvu državu Sonja Biserko podržava i radi na štetu naše države i naših građana. Smatramo da je to nemoralno i nenormalno, te stoga predlažemo sledeće: - Podizanje optužnice za špijunažu protiv Sonje Biserko, predsednice Helsinškog odbora za ljudska prava (nesrba) u Srbiji Tužba treba da se zasniva na Krivičnom zakoniku Republike Srbije ("Sl. glasnik RS", br. 85/2005, 88/2005 - ispr., 107/2005 - ispr., 72/2009 i 111/2009), po članu 315 - Špijunaža. Član 315 (1) Ko tajne vojne, ekonomske ili službene podatke ili dokumente saopšti, preda ili učini dostupnim stranoj državi, stranoj organizaciji ili licu koje im služi, kazniće se zatvorom od tri do petnaest godina. (2) Ko za stranu državu ili organizaciju stvara obaveštajnu službu u Srbiji ili njom rukovodi, kazniće se zatvorom od pet do petnaest godina. (3) Ko stupi u stranu obaveštajnu službu, prikuplja za nju podatke ili na drugi način pomaže njen rad, kazniće se zatvorom od jedne do deset godina. (4) Ko pribavlja tajne podatke ili dokumente u nameri da ih saopšti ili preda stranoj državi, stranoj organizaciji ili licu koje im služi, kazniće se zatvorom od jedne do osam godina. (5) Ako su usled dela iz st. 1. i 2. ovog člana nastupile teške posledice za bezbednost, ekonomsku ili vojnu moć zemlje, učinilac će se kazniti zatvorom najmanje deset godina. (6) Tajnim se smatraju oni vojni, ekonomski ili službeni podaci ili dokumenti koji su zakonom, drugim propisom ili odlukom nadležnog organa donesenim na osnovu zakona proglašeni tajnim, a čije bi odavanje prouzrokovalo ili bi moglo da prouzrokuje štetne posledice za bezbednost, odbranu ili za političke, vojne ili ekonomske interese zemlje. Zakon možete preuzeti ovde: http://www.tuzilastvorz.org.rs/html_trz/propisi/krivicni_zakonik_lat.pdf Građanska dužnost je čuvati državu od državnih neprijatelja! Peticiju možete potpisati ovde: http://www.peticije24.com/oduzimanje_d

 13. Batina says:

  Njoj treba dobra batina, pa ne bi okolo baljezgala.

 14. Lady Gaga says:

  z to, Hrvatska je izvšrila teritorijalnu agresiju na Srbiju, okupiravši delove Vojvodine, gde je aktivno vršila genocid. Tako je u toku 1941. i 1945. godine, učinila genocid nad mnogobrojnim narodima, među kojima su u samom vrhu bili Srbi, Jevreji i Romi, kao i Hrvati koji nisu hteli da slede politiku genocida. Raspadom SFR Jugoslavije, Hrvatska je nastavila plan svoje državne politike iz perioda nezavisnosti (1941-1945) i aktivno ga sprovodila do kraja ratnih sukoba 1995. godine. Takvu politiku i takvu državu Sonja Biserko podržava i radi na štetu naše države i naših građana. Smatramo da je to nemoralno i nenormalno, te stoga predlažemo sledeće: - Podizanje optužnice za špijunažu protiv Sonje Biserko, predsednice Helsinškog odbora za ljudska prava (nesrba) u Srbiji Tužba treba da se zasniva na Krivičnom zakoniku Republike Srbije ("Sl. glasnik RS", br. 85/2005, 88/2005 - ispr., 107/2005 - ispr., 72/2009 i 111/2009), po članu 315 - Špijunaža. Član 315 (1) Ko tajne vojne, ekonomske ili službene podatke ili dokumente saopšti, preda ili učini dostupnim stranoj državi, stranoj organizaciji ili licu koje im služi, kazniće se zatvorom od tri do petnaest godina. (2) Ko za stranu državu ili organizaciju stvara obaveštajnu službu u Srbiji ili njom rukovodi, kazniće se zatvorom od pet do petnaest godina. (3) Ko stupi u stranu obaveštajnu službu, prikuplja za nju podatke ili na drugi način pomaže njen rad, kazniće se zatvorom od jedne do deset godina.

 15. Lady Gaga says:

  (4) Ko pribavlja tajne podatke ili dokumente u nameri da ih saopšti ili preda stranoj državi, stranoj organizaciji ili licu koje im služi, kazniće se zatvorom od jedne do osam godina. (5) Ako su usled dela iz st. 1. i 2. ovog člana nastupile teške posledice za bezbednost, ekonomsku ili vojnu moć zemlje, učinilac će se kazniti zatvorom najmanje deset godina. (6) Tajnim se smatraju oni vojni, ekonomski ili službeni podaci ili dokumenti koji su zakonom, drugim propisom ili odlukom nadležnog organa donesenim na osnovu zakona proglašeni tajnim, a čije bi odavanje prouzrokovalo ili bi moglo da prouzrokuje štetne posledice za bezbednost, odbranu ili za političke, vojne ili ekonomske interese zemlje. Zakon možete preuzeti ovde: http://www.tuzilastvorz.org.rs/html_trz/propisi/krivicni_zakonik_lat.pdf Građanska dužnost je čuvati državu od državnih neprijatelja!

 16. Lady Gaga says:

  Peticiju možete potpisati ovde: http://www.peticije24.com/oduzimanje_d

 17. Lady Gaga says:

  http://www.peticije24.com/oduzimanje_dravljanstva_sonji_biserko_po_osnovu_veleizdaje

 18. Lady Gaga says:

  NEZAPAMĆEN SKANDAL! Na koncertu Dina Merlina zabranjen Informer sa srpskom zastavom!Nezapamćen skandal obeležio je koncert bosanskog pevača Dina Merlina u Beogradu! Obezbeđenje nije dozvolilo publici da na koncert u Kombank areni unese Informer sa odštampanom srpskom zastavom! informer.rs 24. 10. 2015. 20:31 33 informer Da podsetimo, Informer je danas na poslednjoj stranici odštampao veliku zastavu Srbije i pozvao sve čitaoce koji odluče da odu na koncert da sa sobom ponesu svoj primerak. Za one koji nisu uspeli da u toku dana dođu do primerka, naši kolporteri su pred Arenom besplatno podelili još nekoliko hiljada primeraka Informera sa srpskom zastavom! Međutim, sve posetioce koji su doneli Informer sačekalo je neprijatno iznenađenje na ulazu. Obezbeđenje, koje je bilo nikad strožije, oduzimalo je naše novine posetiocima kako, navodno, ne bi pravili probleme?! informer Policija koja je obezbeđivala događaj nije imala problem sa zastavama, međutim obezbeđenje Kombank arene nije htelo ni da čuje da Informer bude unet u njihov objekat, ZABRANIO SRPSKU TROBOJKU: DINO SMRADINO pljuješ po Srbima, a odnećeš iz Srbije 600.000 evra! Bruka i sramota usred Srbije! Nekim posetiocma koji su poneli sa sobom samo poslednju stranu Informera, na kojoj je odštampana srpska zastava, oduziman je čak i taj jedan list! informer Da li je stvarno moguće da usred Beograda pravila postavlja jedan bosanski pevač?! Ovakvu uvredu Srbije nije skoro doživela! Ako je to uopšte važno posle ovog skandala, na koncert Merlina došli su, između ostalih, Branko Ružić, Zvezdan Terzić, Jelena Tomaševć i Ivan Bosiljčić, Halid Muslimović, Marko Vjetrović... i brojne druge poznate ličnosti. informer Dino Merlin je izašao na binu u 20:55 sati. Pesma sa kojom je otvorio koncert je "Školjka", najpopularnija pesma sa njegovog poslednjeg albuma.

 19. marko says:

  NE ZNAM STO OVU KURVU NETKO DOBRO NE IZUDARA PA NEK TRAZI TKO JE SLOMIO BIH JOS SVA REBRA I NOGE .JEL POSTOJ I ZEMLJA U SVETU DA NETKO TOBOZE SRBIN RADI PROTIV SVOG NARODA I TO PRIVATNU IMOVIN U SRPSKE CRKVE STO JE SVETINJA I U BIBILIJI NETKO TI OTME .NE MGU SHVATITI DA NETKO U MASKAMA NE MOZE OVOJ KURVACI DOBOR ZUBE POOLOMITI PA NEK TRAZI TKO JE NE BIH GA NIKAD NASLA

 20. Aleks says:

  Sonja Biserko, predsednica Helsinškog odbora za ljudska prava u Srbiji dali je ona ikad zavirila u ljudska prava srba na kosovu...trebala bi time da se bavi ... Apelujem na njene komšije opalite joj šamar bruka nas vama je bar na dohvat ruke pa sad ko pre stigne:) kožete i svi.

 21. Kulak says:

  Sonja Biserko je hrvatska lobistica koja ruši Srbiju iznutra za račun hrvatskih i šiptarskih nacionalnih interesa.Skandalozno je što ona u Srbiji mirno živi i ništa joj se ne događa. Srpska vlast je ne dira i očito je neće ni dirati, ali je čudno da se do dana današnjeg nije našao ni jedan pojedinac, ni jedan Srbin ili Srpkinja da je presretne na ulici u Beogradu i zaprži joj čorbu!

 22. Momčilo says:

  Što očekivati od genetskog otpada ovakvog kapaciteta... Osim toga, njezin brat je poginuo 90.-ih među ustašama i ona je spojila ugodno s korisnim: istovremeno se osvećuje Srbima, a s druge strane je i plaćena za to. Bez brige, kad-tad će joj to biti naplaćeno...

 23. zlatiborski ovan says:

  ova srbofobna nakaza, ona je prava mera srb(janske) patologije. kako svi "gledaju svoja posla", pa je tako odlican indikator pohlepe, sebicnosti, anacionalnosti, egoizma, zlobe,....tih "Vlaha" sto se vikaju Srbi. Inace je Srbima (Ostrogotima-malobrojnoj eliti) bilo zabranjeno mesanje sa "Vlasima". Vidimo i zasto !!! Dakle, nakazo, udri po tim nedrzavotvorno, anacionalno-lazovsko-prevarantskim mazohistima

 24. Milanče says:

  Kidnapovati je i zapaliti na lomači!!!

 25. miroslav says:

  Apis je lepo napisao sta je sustina!Ako je ubijemo postavice drugu.Glavni krivac je onaj sto vlada.Apis je to odlicno napisao.U mom drustvu se medjusobno pomazemo i neverovatno je lep osecaj!!!Probajte.I Uglavnom svi imamo decu.

 26. Slavica Jovanovic says:

  TRAJNO ZABRANITI CRNOGORCIMA DA BUDU NA RUKOVODEĆIM MESTIMA U SRBIJI! http://www.peticije24.com/128180

 27. Boban says:

  Neprimećenost je za umno bolesne gora i od same smrti. Na žalost Srbi su upali u najveću apatiju od svog postojanja pa do danas pa i ne pridaju značaj raznoraznim fekalijama koje se pojavljuju zarad svog smrada.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *