ПРОЦУРЕЛЕ ИНФОРМАЦИЈЕ! АМЕРИКАНЦИ ТРПЕ велике губитке у бици за Мосул!

PROCURELE INFORMACIJE! AMERIKANCI TRPE velike gubitke u bici za Mosul!

8 novembra 2016

d7c17834b265b7fbb94f2fcb270cc143-us-army-4

Amerikanci su dosad u bici za Mosul imali 16 poginulih i 27 ranjenih.

Ovo je ruskoj državnoj novinskoj agenciji TASS otkrio „vojno-diplomatski izvor u Moskvi“. Još je precizirao:

„Većina poginulih i ranjenih Amerikanaca je nastradala od fugasnih mina, vatre artiljerije i minobacača“.

Isti moskovski „izvor“ je naglasio da su neki Amerikanci poginuli zbog slabe koordinacije dejstava vlastit avijacije i komandoskih jedinica: „Dva američka vojnika su ubijena u naletu amerikih bombardera B-52H na jedno predgrađe Mosula“.

Posebno je ukazao da „operacija Mosul“ traje dve nedelje, a iračko-američko-kurdska koalicija nije ostvarila nikakve značajnije uspehe:

„Zauzimanje Mosula za Obaminu administraciju ima politički značaj jer je zamišljeno da bude izborni adut Hilari Klinton. Zato se ide na pojačavanje borbenih dejstava i po cenu velikih gubitaka među američkim vojnicima“.

KOMENTARI11 komentara

 1. 99 says:

  Cionisti namjerno slabe Ameriku da se istrosi vojno i ekonomski i da na kraju kolapsira. Za to im ne treba puno jer joj je ekonomija odavno na cackalicama. Zivim u Americi od 2000. pa znam i vidim kako stvari stoje.

 2. tolstoj says:

  Cionisti isto to rade i sa Rusijom, samo to mnogi u Srbiji ne zele da vide.

 3. opet ja says:

  Hmm ovo teško može da se proveri jer zapadni mediji sigurno neće pustiti ovakve i slične informacije. Operacija može da ide sporo jer se izbegavaju gubici u ljudstvu i civilima. U svakom slučaju neće biti od uticaja na današnje izbore. Same gradske borbe su najteže (osim ako ne sravnite grad bombama). Zato i Rusi insistiraju da teroristi sami napuste Alepo i produžavaju prekid vatre jer znaju da ih očekuju žestoke borbe.

 4. tinman19 says:

  16 poginulih nisu nikakvi veliki gubici. To je jednostavno kolateralna šteta, 16 vojnika uvijek računate da će poginuti.

  • 99 says:

   Za tebe nije steta ni milijarda kad je tvoje ubudjalo dupe daleko od ratista. Radujes se tudjem zlu da Bog da ti bio kolateralna steta.

 5. Derim says:

  Sto se mene tice da izgori Vasington nije steta.

  • 99 says:

   Deremte nije niko spominjao Washington nego Iraq.

 6. M says:

  A sto se tice cionista,to oni rade o glavi svima (gojimima,svinjama),cijelom svijetu,cisteci prostor za sebe.Oni misle da su Super i ovakvi kakvi jesu,al se ja ne bih kladio da ce biti pusteni u Svemir (od svemiraca) cak i da uspiju u svom zemaljskom planu.A nece.Tolko o njima.

  • 99 says:

   Oni mogu biti pusteni samo u pakao sa svojim vodjom sotonom da tamo njemu prave drustvo.

 7. Harry Neron says:

  Glup naslov teksta do bola. O gubitkih može da se priča jedino kod naborne vojske a ne kod profesionalne.Kod profesionalne vojske može da se govori jedino o udesu na radu sa smrtnim izidom ali to nije gubitak za nikoga jer niko nije nikoga terao, kao što je slučaj kod naborničke obaveze, da ide u rat nego je svaki išao dobrovoljno i svako je u trentutku podpisa ugovora znao što može da se desi.

 8. Kimi says:

  Klošaru. kad su SADisti u pitanju, malo je njihovih izginulih vojnika dok god ima i jednog živog.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *