ПРОЦУРЕЛЕ ИНФОРМАЦИЈЕ: Брат Мила Ђукановића тајно финансира СПЦ, али не жели да се за то зна

PROCURELE INFORMACIJE: Brat Mila Đukanovića tajno finansira SPC, ali ne želi da se za to zna

30 decembra 2019

Predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić pozvao je opoziciju na zajedničko delovanje i hitnu zajedničku koordinaciju svih dešavanja u ovom istorijskom trenutku. Milačić je izneo i tvrdnju da Aco Đukanović, brata predsednika Crne Gore Mila Đukanovića, tajno pomaže Srpskoj pravoslavnoj crkvi.

„Narod se probudio i sada je na cjelokupnoj opoziciji da bude na visini istorijskog zadatka. Zato je jako važno da se cjelokupna opozicija što prije sastane, na šta odavde pozivamo i što molimo, jer su sada partijske boje potpuno nebitne, bitne su svetinje koje branimo, a koje su zajedničke“, rekao je Milačić.On je istakao da se sada brani „ne samo Srpska pravoslavna crkva, nego Pravoslavlje u čitavom svijetu. Čitav pravoslavni svijet danas gleda u Crnu Goru. Mi branimo naše pretke i naše potomke. Mi smo na braniku slobodne Crne Gore i Pravoslavlja“.

Predsjednik Prave Crne Gore reagovao je juče na poziv koji je uputio „sin kontroverznog biznismena Brana Mićunovića“ na okupljanje na Cetinju:

„Želim da mu poručim, i ne samo njemu: Druže Đorđe, mi ovdje branimo Crnu Goru. Mi ovdje branimo Svetog Petra Cetinjskog, mi ovdje branimo Njegoša i mi ovdje branimo kanonsku Crkvu“.

Mićunović je nedavno pozvao Crnogorce na takozvani „Komitski marš“ rečima: „Oteli su nam državu 1918. godine, pa stotinu godina kasnije pokušavaju opet. Tada smo im dozvolili da nam uzmu državu, državnost i crkvu, sad ne smijemo. Šestog januara svi na Cetinje, to nam je dužnost, pogotovo vama Cetinjani, izađite na ulicu i dajte podršku svom narodu, svojoj državi i svojoj crkvi“.

Milačić smatra da su mnogi koji danas ne izražavaju otpor donošenju novog Zakona, iskreni vernici, koji idu u crkvu, Srpsku pravoslavnu crkvu, i podseća ih: „Da je Njegoš živ, on bi bio danas ovdje sa Mitropolitom, u Hramu. Ko je Mitropolit, do naslednik Svetog Petra Cetinjskog, i sjedi na njegovom tronu. Egzarh Pećkog trona. Gdje je osnovana episkopija Srpske Pravoslavne Crkve, druga po redu, nakon Žiče 1219. godine? Osnovana je tu. Ovdje je osnovana Zetska episkopija, i to u Tivtu, na Miholjskoj prevlaci. To je naša svetinja. Ko je osnovao to, do Sveti Sava“.

Predsjednik Prave Crne Gore ocenjuje da ljudi u Crnoj Gori ne smeju javno da izraze svoj stav o religiji: „Aco Đukanović, kojeg smo juče sreli, pomaže crkvi, Srpskoj pravoslavnoj crkvi, ne javno, ali to svako zna. Šta to govori, osim da su žestoko ucijenjeni. Ako to rade interno i intimno, zašto onda rade ovo javno? Zato što moraju“.

KOMENTARI11 komentara

 1. persida says:

  Da je ovo istina, braco bi vec bio u zatvoru. Milova propaganda.

  • Miraš says:

   Acu ne odgovara da se to objavljuje jer bi takvim vestima direktno naštetio bratu. Američka ambasada u Podgorici pustila bi niz novu Mila. A ako bi propao Milo, e da li bi se našao na udaru i Acov biznis. U svakoj državi američki ambasadori imaju zadatak da imaju veću moć od domaćih vlasti, a naročito u neokolonijama. Američko ministartvo inostranih poslova - State Department, iz kog nam stižu njihovi ambasadori, kontroliše Soroš i ostala globalistanska žgadija.

 2. Mi says:

  Pre nekoliko godina Milovan Brkić u Tabloidu je tvrdio da je Aca Đukanović ozbiljniji darodava SPC u Crnoj Gori.

 3. Dražen Jovan Petrović says:

  Nije bitno koga on finansira,pošto Srbe tuče nemilo.

 4. persida says:

  Protiv Srba su velike sile ne zato sto su pravoslavni, vec zato sto su Srbi, najstariji narod podunavskog toka, naslednici Vince. Naravno, katolici imaju vekovnu mrznju prema pravoslavlju, ali nije to sustina. Problem je nasa starost, nas jezik ciju starost niko ne istrazuje jer je SANU kontrolisana od strane Zapadnih agenata.

 5. Crna Plovdina says:

  Ljudi,te gluposti koje se dešavaju u Crnoj Gori niti je zamislio niti naredio nesrećni milo - akciju pljačke hramova SrBske Pravoslavne Crkve osmislila je i naredila CIA - okupator srbske države Crne Gore a jadni milo je samo puki izvršilac naređenja opupatorskih vlasti.

 6. Za Srbiju says:

  Obojica su "biznismeni", ali je jedan vernik, a drugi nevernik. Milo je uspeo da podeli rođenu braću u Crnoj Gori, pa tako i u svojoj porodici. To je zavaralo i Mitropolita Anfilohija.

 7. Eto meni crne ptice, zlosutnice says:

  Mudri patrijarh Pavle je rekao:"Pomoći ćete tako što nam nećete odmoći."

 8. padre says:

  Kakav brat, nema bog brata!

 9. Gagi says:

  Casna je to i junacka logika. Ja cu u latine a ti idi u Slovene. Ko pobedi neka vadi onog drugog, pre toga, malo komunisti. Nemaju oni casti, samo je guza tu u pitanju.

 10. deda mraz says:

  Ej sin kontraveznog biznismena tj. sin djukele komunisticke koji je bio ubica i ubijao za udbu kao i Giska i Arkan i svi oni smrdljivi zestoki momci iz Beograda i kompletan sljam je radio za Udbu i ubijali su za njih i zna se koga a komuniste nisu sigurno i sad on komita i neko da ne kazem sta tj. gov.o smrdljivo komunisticko i oni bi protiv crkve a oni nisu nikad ni prestajali da se bore protiv nase crkve jer je to onaj najnizi talog od to propalog bezboznog rezima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *