ПРОЦУРЕЛЕ ИНФОРМАЦИЈЕ – Ево колике су плате министара у Србији

ПРОЦУРЕЛЕ ИНФОРМАЦИЈЕ – Ево колике су плате министара у Србији

28 јуна 2017

Министри у Влади нове премијерке Ане Брнабић примаће плате које су већ и имали обављајући те функције, а оне месечно у просеку износе око 90.000 динара. Изузетак је једино министар полиције који зарађује 150.000 динара.

Ана Брнабић

Ако буде примала плату коју је имао њен претходник Александар Вучић, нова премијерка Ана Брнабић зарађиваће 112.024,19 динара или 23.199 динара више него што је примала као министар државне управе и локалне самоуправе.

Небојша Стефановић, Ивица Дачић

Од четири потпредседника, али и министра уопште, највиша примања има министар унутрашњих послова Небојша Стефановић – 150.000 динара, а непуних 50.000 мање прима Ивица Дачић, први потпредседник и министар спољних послова – 100.215,67 динара.

Расим Љајић

Расим Љајић, који је и министар трговине, туризма и телекомуникација од ангажовања у Влади зарађује 33.000 динара, а главни приход му је 75.000 динара које добија као предавач на Високој струковној школи за предузетништво. Тако да укупно зарађује 108.000 динаера месечно.

Зорана Михајловић

За свој рад Зорана Михајловић, потпредседник Владе и министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре не прима зараду у Влади Србије. Наиме она плату прима на једном приватном универзитету.

Бранко Ружић

Оно што ће се тек утврдити су примања Ненада Поповића, министра без портфеља и Горана Тривана, новог министра екологије. У случају да прима зараду која је имала његова претходница на том месту Ана Брнабић, Бранко Ружић могао би да очекује зараду од 88.825 динара, што је мање од оног што прима као народни посланик (110.500 динара).

Александар Вулин и Зоран Ђорђевић

„Рокада“ министарстава, ако би подразумевала и „рокаду“ зарада, довела би до тога да нови министар одбране Александар Вулин сад зарађује мање и то за 9.000 динара (91.000 динара), него када је био министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања. Односно нови министар рада Зоран Ђорђевић би могао да очекује за 9.000 већа примања (100.000 динара).

Јадранка Јоксимовић, Антић, Вујовић, Кнежевић, Шарчевић

Јадранка Јоксимовић, министар за европске интеграције, месечно зарађује 90.246,35 динара, односно незнатно више од Душана Вујовића, министра финансија (89.535 динара) и Александра Антића, министра рударства и енергетике (89.610 динара). Исту зараду примају Горан Кнежевић, министар привреде, Младен Шарчевић, министар просвете, науке и технолошког развоја – 90.000 динара месечно.

Бранислав Недимовић

Њихов колега министар пољопривреде Бранислав Недимовић има идентичну министарску плату, а како стоји на сајту Агенције за борбу против корупције, одрекао се накнаде од 42.000 динара коју је имао као члан Управног одбора Фонда за развој.

Нела Кубуровић и Златибор Лончар

Захваљујући томе што има више функција и посла, Нела Кубуровић, министар правде, месечно заради плату од 91.312 динара, док као члан Високог савета судства и Државног већа тужилаца још и трећину министарске зараде, односно по 16.660 динара. За разлику од ње, министар здравља Златибор Лончар не прима министарску зараду, већ му је плата од 88.000 динара као хирурга у Клиничком центру Србије.

Вања Удовичић

Вања Удовичић, министар спорта, месечно заради 89.921 динар, а незнатно мања зарада је министра кулутуре и информисања Владана Вукосављевића (88.825 динара).

Милан Кркобабић и Славица Ђукић Дејановић

Министар без портфеља Милан Кркобабић, који је задужен за регионални развој и координацију јавних предузећа месечно по том основу добије 88.000 динара, док Славица Ђукић Дејановић, такође министар без портфеља и која је задужена за демографију и популациону политику – 88.990 динара. Међутим осим тог прихода, Славица Ђукић Дејановић за ангажовање у Клиничком центру „Крагујевац“ као лекар специјалиста месечно добија 40.000 динара, док јој је старосна пензија 109.999 динара.

(Вести-онлине)

KOMENTARI2 коментара

  1. Kosovac says:

    Тако је Ђинђић на телевизији изјавио да му је плата 11.000 динара. Моја плата запосленог у јавном предузећу осредње радно место, била је 12.000 динара. Мене било срамота да имам већу плату од председника владе. После сам се уверио да је он од те плате створио толико богатство, да и дан данас Ружица не зна шта ће са парама и некретнинама. Ја као црквени миш. Свако према способностима…..Ђинђић није хтео да напусти двособан стан у Београду и да се пресели у државну вилу на Дедињу, зато што је претходно исмејавао таква усељавања на Дедиње. Убедили су га ипак да је то због безбедности председника владе, па је он невољно пристао.

  2. goran says:

    Bez diktature, sve je besmisleno trabunjanje laznih demokrata.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u