ПРОЦУРЕЛЕ ИНФОРМАЦИЈЕ: Ко је на кога викао на самиту „нормандијске четворке“

PROCURELE INFORMACIJE: Ko je na koga vikao na samitu „normandijske četvorke“

14 decembra 2019

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov prokomentarisao je nedavne pregovore „normadijske četvorke“, koji su održani u Parizu 9. decembra, rekavši da su oni u pojedinim slučajevima bili u „povišenom tonalitetu“, ali da je sve to bilo u „radnom režimu“.

„Da, pokušaji su postojali da se pretvori u vikanje, ali sve je to bilo u radnom režimu“, rekao je on.Prethodno je zamenik ministra inostranih poslova Rusije Andrej Rudenko izjavio da su pojedini učesnici normandijskog samita određene stavke Minskog sporazuma burno komentarisali, ali da je Rusija delovala efikasno i nije dopustila da dođe do izmena.

Pored toga, kako je rekao, postojali su pokušaji da se taj sporazum izmeni, međutim ruski lider (Vladimir Putin) to nije dozvolio.

Samit „normandijske četvorke“

U Jelisejskoj palati u Parizu održan je samit lidera „normandijske četvorke“. Četiri lidera, predsednik Rusije Vladimir Putin, predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski, predsednik Francuske Emanuel Makron i nemačka kancelarka Angela Merkel, sastali su se kako bi razmatrali situaciju u Ukrajini.

Lideri „normandijske četvorke“ usvojili su zajedničko saopštenje koje sadrži tri tačke: „Hitne mere za stabilizaciju situacije u ratnoj zoni“, „Mere za realizaciju političkih tačaka Minskih sporazuma“ i „Nastavak“.

KOMENTARI4 komentara

 1. persida says:

  Baba Mrkela je rezala i vristala, a muskarcici igrali kolo.

 2. M says:

  Merkelova i Mikron si ne mogu dopustiti da viču na Putina!Ali mogu nagovoriti Zelemovskog koji jedva čeka da to učini i pokuša uplašiti Putina-Rusiju,ako drugačije nejde!A nije išlo,pa je vjerovatno Zelenoski to pokušao!A budući da nije-su uspjeli uplašiti i promijeniti Putina-Rusiju,onda bi trebali iz toga izvući pametan zaključak!

 3. Ivke says:

  Makron muskarac?

  • Nebeska Srbija says:

   Isto kao sto je Merkel zena.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *