ПРОЦУРЕЛЕ ИНФОРМАЦИЈЕ: Ове услове је ПОМПЕО поставио СРБИЈИ!

PROCURELE INFORMACIJE: Ove uslove je POMPEO postavio SRBIJI!

21 avgusta 2019

Američki sekretar Majk Pompeo ohrabrio je Srbiju da obnovi pregovore sa Kosovom o postizanju sveobuhvatnog sporazuma o normalizaciji odnosa, koji vodi uzajamnom priznanju, objavljeno je na sajtu Stejt departmenta.

Pompeo je tokom razgovora sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Njujorku ponovio da obe strane treba da izbegavaju provokacije koje ometaju proces normalizacije i da se angažuju u duhu kompromisa i fleksibilnosti, neophodnom za postizanje sporazuma, kako bi se iskoristili potencijali obeju zemalja.Pompeo je pohvalio i snažnu vezu između SAD i Srbije i podržao integraciju Srbije u EU.

„Državni sekretar i predsednik Vučić razgovarali su o zajedničkoj viziji stabilnog, bezbednog i prosperitetnog Zapadnog Balkana, kao i o nastavku američke podrške Srbiji na putu ka Evropskoj uniji“, piše u saopštenju.

KOMENTARI9 komentara

 1. Velika Metla says:

  „Državni sekretar i predsednik Vučić razgovarali su o zajedničkoj viziji stabilnog, bezbednog i prosperitetnog Zapadnog Balkana, kao i o nastavku američke podrške Srbiji na putu ka Evropskoj uniji“, piše u saopštenju. HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAAAA...........! JLZ ! HAHAHAHAHAHAHAHAHAHA..........,ne zna se ko više koga laže. Podržavaju li ovi naci-amerikenjci i pirgave skotove da napuste EU-rajh?

 2. Miroslav says:

  Snazna veza Amerike i Srbije nije moguca nikada, lupetate gospodine drzavni sekretare. Vi ste nam unistili privredu, bombardovali zemlju, doveli kvinslinge na vlast, raselili narod... mi se molimo bogu da vam to neko, u ime nas vrati..

 3. milorad2 says:

  i koji su uslovi?Ništa mi nije jasno.iz ovoga texta proizilazi standardno diplomatsko bla bla, ili amerikance više ti "pregovori" ni ne zanimaju.To može biti samo iz DVA razloga, rešili su nhekoga da napadnu, a ja bih se kladio da će ovoga puta to biti šiptari.

  • Slobodanka says:

   Najvažniji američki uslov je> UZAJAMNO PRIZNANJE. Zatim tu su: OBNAVLJANJE PREGOVORA, KOMPROMIS verovatno uz razgraničenje, BEZ PROVOKACIJA što za Srbiju verovatno znači bez povlačenja priznanja tkzv. Kosova...

 4. milorad2 says:

  drugi razlog je potpuno povlačnje odavd što je takodje moguće.

 5. BaneNs says:

  "...Vučić je istakao da je podrška Majka Pompea kad je reč o ukidanju taksi nesumnjiva...." - Nigde se ne spomunju takse, idite na sajt stejt departmenta i sami pročitajte, samo ovaj lažov i njegova kamarila balavi o taksama!!!

 6. Za Srbiju says:

  "Uzajamno priznanje", ha,ha. Oni nas da "priznaju". Sedi Pompeo, nedovoljan. Dokle ćemo da slušamo majmunade? Tako mali tekst, a toliko gluposti.

 7. Orthodox says:

  Amerika radi protiv Srbije i pravoslavlja za to ceo svet zna.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *