PROCUREO SNIMAK: Ovo je poslednje što će CNN emitovati kad počne nuklearni rat!

PROCUREO SNIMAK: Ovo je poslednje što će CNN emitovati kad počne nuklearni rat!

7 januara 2015

atomic_bomb_wallpaper_3-1280x960Pre 34 godine, prilikom pokretanja emitovanja CNN-a, osnivač prve 24-satne informativne televizije Ted Tarner dao je veliko obećanje o svom novom poslovnom poduhvatu.

– Izuzmemo li moguće probleme sa satelitom, naš program neće stati sve do sudnjeg dana – objavio je Tarner, i pripremio finalni video koji će CNN morati da prikaže pre moguće apokalipse.

– Himnu ćemo emitovati samo jednom, 1. juna (to je bio prvi dan emitovanja), a kada dođe kraj sveta, pustićemo pesmu ‘Nearer My God To Thee’ pre nego se odjavimo – obećao je Tarner pre puštanja CNN – a u pogon.

Ljudi su mislili da se ekscentrični tajkun šalio i tako je bilo sve do danas kada je veb stranica Jalopnik objavila CNN-ov video spremljen za smak sveta.

– Imamo dokaz da se nisu šalili – napisao je bivši CNN-ovac Majkl Balaban koji sada radi za Jalopnik objavivši jednominutni video ‘Nearer My God To Thee’ u izvođenju vojnog orkestra.

– Ovaj video trebalo bi da pusti poslednji preživeli zaposlenik CNN-a pre nego što umre od radijacije, kuge, zombija ili ma kog drugog scenarija koji je Tarner zamislio – kaže Balaban.

Do snimka, zabeleženog u 4:3 formatu koji već polako postaje prošlost, navodno nije bilo jednostavno doći, a Balaban je na njega nabasao kada je 2009. godine radio na CNN-u kao pripravnik, a tražio ga je nakon što je za nju čuo od jednog svog profesora koji je svojevremeno takođe bio zaposlen na CNN-u.

Prema njemu, video je i dan-danas sačuvan u internoj arhivi pod nazivom ‘Turner doomsday video’ (Tarnerov video smaka sveta) i označen je crvenim rečimaHFR [Hold for release] till end of the world confirmed’, odnosno ‘Ne emituj dok ne dobijemo potvrdu da je svetu došao kraj‘.

Jedino što ostaje nejasno je ko će i iz kog izvora na sudnji dan dobiti potvrdu da je baš taj dan stigao.

(Jutarnji.hr)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *