ПРОЦУРИЛЕ НОВЕ ИНФОРМАЦИЈЕ! НЕМЦИ ТВРДЕ: ЕУ и САД за поделу KиМ, споразум 12. јуна у Вашингтону!

PROCURILE NOVE INFORMACIJE! NEMCI TVRDE: EU i SAD za podelu KiM, sporazum 12. juna u Vašingtonu!

23 februara 2019

List konstatuje da raste pritisak na Prištinu i Beograd da se dogovore, ali da i raste opasnost od promene granica na Balkanu.

EU i SAD spremne su da prihvate razmenu teritorija između Srbije i tzv. Kosova, piše nemački dnevnik „Frankfurter rundšau“.Kako navodi list, u Vašingtonu bi 12. juna trebalo da bude potpisan sporazum o promeni granice, koji bi stupio na snagu šest meseci kasnije.

List konstatuje da raste pritisak na Prištinu i Beograd da se dogovore, ali da i raste opasnost od promene granica na Balkanu. Navodno je procureo dokument u 17 tačaka, kako tvrdi nemački list, i sadrži i sledeće:

– Povlačenje nove granice između Albanaca i Srba na severu Kosova i pripajanje (tzv.) Kosovu nekoliko sela iz Srbije pretežno naseljenih Albancima. Grad Kosovska Mitrovica dobio bi poseban status, a za vodosnabdevanje ključno jezero Gazivode i rudnik Trepča bili bi privatizovani na 99 godina i podeljeni među stalnim članicama Saveta bezbednosti UN. Auto-put kroz Srbiju na koridoru 10 bio bi pod međunarodnom zaštitom – između ostalog se navodi u dokumentu koji je navodno procurio, a prenosi nemački „Frankfurter rundšau“.

KOMENTARI14 komentara

 1. samostalan says:

  Pljacka do jaja, samo rat ima smisla, sve drugo je totalni nestanak bez dostojanstva.

 2. Miraš says:

  Godinama pričaju kako su vojno intervenisali protiv SRJ da bi zaštitili kosovske Albance, a iz ovog još jednom se potvrdjue da RATOVALI SU SAMO ZA PLJAČKU. Godine 1996 godine Šiptari su krenuli u svoj novi rat za Kosovo, a već u januaru 1999 dopao je amerikanac Voker da režira slučaj Račak, pa Rambuje i NATO nas je napao 1999 godine. Celo vreme pored SAD posebno se isticala V. Britanija koja je vodila intenzivan propagandni rat protiv nas. Zatim sećam se 1999 godine princ Čarls u uniformi britanske vojske došao je da poseti oteto Kosovo i Metohiju i imao je upadljiv osmeh zadovoljstva. Krajem 90-tih planirali su da rudno blago KIM i ostala bogatstva deliće SAD, V.B. Nemačka, Francuska, Italija ... Nakon dve decenije, a po ovom novinskom tekstu ispada da Trepču i Gazivode deliće stalne članice SB UN: SAD,V.B., Francuska, ali i Rusija i Kina. Otkud Rusija i Kina u kombinaciji? Zašto bi ih sada uvažavali i uveli u podelu plena kad su KIM osvojile vodeće NATO snage i celo vreme one ga drže pod kontrolom. PROBLEM ZA NJIH JE SB UN I PRAVO VETA KOJE IMAJU RUSIJA I KINA A TO ZNAČI DA KONAČAN DOGOVOR O KIM NIJE MOGUĆ BEZ SAGLASNOSTI RUSIJE I KINE. DAKLE POPUŠTAJU DA BI DOBILI SAGLASNOST PA DA SE KONAČNO BACE U SVESRDNU EKSPLOATACIJU PLENA, JER NA KRAJU ZA NJIH JE TO PRAVDA - ZATO SU I RATOVALE SAD. V.B., Francuska, Nemačka, i ostale. Zatim plaše se i oni novog rata u Evropi i svetskog rata, koji bi počeo na Kosovu i Metohiji i ko zna u šta bi prerastao. Imaju u vidu naraslu vojnu moć Rusije te bolje da se dogovore.

  • rajko says:

   Uključivanje Rusije i Kine u podelu plena je najava novog modela sporazumevanja u medjunarodnim odnosima. Verovatno su ga naučili od murata manitog i ivice gljivice. Isprljaš sagovornika mitom, pa mu posle možeš raditi šta hoćeš. Možeš ga po sopstvenom nahodjrnju ucenjivati, uključivati ili izbacivati iz kombinacija, on će ćutati zbog prethodno primljenog mita ili onog koji će možda dobiti u budućnosti. Tebi ostaje glavnica plena, i, što je još važnije, dominacija. Ti si i dalje šef parade, ti odredjuješ šta će se i kad raditi... samo se ja nadam da su oni i sa ovim manevrom zakasnili. Sad ove dve zemlje imaju mnogo ozbiljnije i dugoročnije ambicije od pljačkuckanja po KiM-u.

   • Slobodanka says:

    Ova priča je izmišljotina. Ni Rusija ni Kina ni mnoge druge veće zemlje neće odobriti stvaranje jednonacionalnih država poput Kosova i Velike Albanije, a na čemu SAD radi ne samo kod nas nego svuda u svetu.

 3. Vesko says:

  Bwhaaa...to je ustvari Nemacko MINIRANJE na fin nacin! Lici na Rambuje.

 4. test01 says:

  PLJACKA i izdaja Srbije !

 5. Miraš says:

  Ovo je tek nagoveštaj, a neće se to baš tako odvijati. Ako pristaju na etničku podelu KIM i dodavanje albanskih sela istočno od KIM, onda otvara se i pitanje albanskih granica u Makedoniji i u Crnoj Gori. Zatim po istom pravilu da na Balkanu se pravi etnička država Albanaca može da bude otvoreno da i Srpska dobije pravo da se pripoji Srbiji. Uglavnom kosovski Albanci uzalud su ratovali protiv Srbije tj. kako pni misle "za slobodu od Srbije" jer sad će biti porobljeniji nego ikad.

 6. Slobodanka says:

  Na našem Kosovu i Metohiji. da će se SAD, V.Britanija, Francuska, SAD i Rusija dogovoriti o podeli resursa i firmi TO NE DELUJE REALNO. Gde u današnjem svetu uspešno saradjuju i to sve ove pobrojane svetske sile (SAD Rusija Kina) i još i V.B. i Francuska, pa još da to bude ostvareno na ovako malom prostoru? NEMOGUĆA MISIJA.

  • samostalan says:

   Moguce je, ali ne za svakoga. Jedan od najvecih ruskih strucnjaka za nuklearnu energiju nedavno je dao intervju i objasnio da Ameriknci zavise od ruskog uranijuma, a Rusi od novca koji za taj uranijum dobijaju. Apsolutno saradjuju u svemu, a za naivni publikim glume ljute neprijatelje. Trenutno rade na stvaranju novog rata na Balkanu, sa neizbeznim engleskim sluzbama. Srbi ce opet biti zrtve, zahvaljujuci sopstvenoj nesposobnosti, ali i ruskom licemerju. Rusi se nece mesati kad reka Srba bude proterana sa Kosova.

   • Slobodanka says:

    Taj ruski stručnjak je gledao ipak usko samo svoju nukleanu oblast, a nije sagledao npr. rusku brodogradnju?! Novim sankcijama amerikanci mogu da značajno uspore i proizvodnju ruskih brodova, a dosad tu oblast nisu dirali. I to nije jedina preostala oblast koju Amerikanci mogu da im osakate ekonomskim sankcijama, tačnije ekonomskim ratom!

 7. slobo says:

  Niko nema mandat da to potpies jer je protiv Ustava .Ko god potpies potpis nema nikakvu vaznost I to je protiv ustava I trba da bude osudjen za krsenje ustava I zakona .

 8. živoder iz Oseka i Ovčare says:

  Lažu nemci kao i uvek. Nema ništa od te njihove "vesti". Pre nek razmišljaju o tome šta ako se odcepi Bavarska i I.Nemačka i nastupi potpuna disolucija nemačke države, to je preča tema za naciste.

 9. milorad2 says:

  ZLATOOO ih žulja, ali sumnjam da će oni kinezima i rusima bilo šta dati :) a takodje mislim da rusi i kinezi isto misle kao i ja:)Sve u svemu sad počinje zlatna groznica na balkanu i mislim da je pametno da se dobro naoružamo podhitno,da se dobro ukopamo podhitno i da pucamo na sve što mrda.Pošto je rusima i kinezima jasno da ova bagra iz londona hoće da ih prevesla oni su šalter na koji treba da se obratimo za oružje,takodje treba da udjemo u rusku alijansu i da IZNAJMIMO kosovo rusima i kinezim PO POLA na 99 god:) sa mogućnošću da obe držve otvore svoje vojne baze ovde. NAMA napad ne gine i mislim da je bolje da ratujemo dok nam rusi i kinezi čuvaju ledja nego SAMI.Biće sve ovo veselo a svakome ko ovo čita savetujem da se krsti pre toga i da ne brine dalje šta će biti, jer biti će šta će biti:) ne plašite se ljudi jer mesta za strah nema u ovom hororu koji nam se dešava već predugo, na kraju krajeva sve smo probali da spasemo lična dupeta pa ništ nije vredelo, jedino što nismo probali je da SVI ZAJEDNO KOLIKO NAS IMA UZMEMO PUŠKE U RUKE I JBM MAMICU I DOMAĆOJ I STRANOJ BANDI NEKO ĆE DA PRETEKNE SIGURNO ALI NJIMA NEMA MESTA OVDE VIŠE NIKADA AKO SE ZAISTA BUDEMO BORILI ZA SVOJU SLOBODU. AKO SE PREDAMO MI ĆEMO BITI ISTREBLJENI I TAKO I TAKO.NEKA VAM PRIMER BUDE PONAŠANJE ENGLEZA I OTVORENO NEPRIJATELJSTVO TE VLADE, TO NIJE ZBOG TOGA ŠTO ONI MISLE DA SMO MALI RUSI, NISU ONI NI GLUPI NI SLEPI, TO JE ZBOG ZLATA I DRUGIH SITNICA NA SEVERU KOSOVA I U JUŽNOJ SRBIJI.Ako saberete 2+2 planiran pljačkaški napad je jedino objašnjenje za ovako ponašanje odredjenih vlada idržava udruženih u zajedničkom zločinačkom poduhvatu PROTIV NAS i to prtov SVAKOG pojedinca koji ovde postoji, ne zavaravajte se ako budu mogli, oni neće imati milosti, jer njima indijanci ne trebaju treba im RUDA.

 10. milorad2 says:

  da ovo za 12jun. TO NEĆE DESITI, IMAĆE ONI DRUGA, PREČA POSLA DO TOG VREMENA U VAŠINGTONU.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *