PRODALI SE, PA IH UĆUTKALI: Od Nove godine nema više B92!

PRODALI SE, PA IH UĆUTKALI: Od Nove godine nema više B92!

21 октобра 2014

2016612794e858414d11b3067572384_orig B92Od Nove godine B92 odlazi u istoriju, a na njeno mesto dolazi OTV. Tako će se, naime, zvati nova televizija, naslednica “Devedestdvojke”, saznaje „Blic“.

Promenom imena okončaće se i promena koncepta televizije od informativne ka zabavnoj, započeta nakon što je ova televizija iz ruku akcionara prešla u ruke inostranog vlasnika. Jedan od poslednjih koraka u tom smeru je i praktično skidanje emisije “Utisak nedelje” s programa. U samoj kući nisu želeli ni da potvrde ni da demantuju informacije do kojih je došao “Blic”.

– Ukoliko bude doneta odluka o promeni naziva televizije, mediji i šira javnost biće blagovremeno obavešteni – kratko je prokomentarisao v. d. direktora B92 Vladan Anđelković. On je, zapravo, samo ponovio odgovor koji smo prethodno dobili od Odeljenja za odnose sa javnošću B92, a na našu konstataciju da se, dakle, ipak o tome razmišlja, jer “gde ima dima ima i vatre”, ostao je bez jasnog odgovora.

Ni glavni i odgovorni urednik Informativnog programa i jedan od osnivača B92 Veran Matić nije bio pričljiviji:

– Promena imena B92 dosad nije ozbiljno razmatrana. Ako bude takvih odluka, svakako će javnost biti na vreme obaveštena – kratko je napisao Matić u odgovorima na naša pitanja.

Time će, praktično, biti ispunjena želja potpisnika peticije za promenu imena medijske kuće B92, koju je pokrenuo jedan od njenih osnivača Dušan Mašić. On je svoju inicijativu objasnio željom da se sačuva “uspomena na sve ono što su mnogi od nas uložili kako bi B92 postao jedan od vodećih informativnih brendova u Srbiji i regionu”.

B92, inače, već nekoliko meseci program emituje iz reportažnih kola parkiranih ispred zgrade na Bulevaru Zorana Đinđića, gde se nalazi redakcija, pošto je u toku seldiba ove kuće na novu lokaciju, u kompleks na autoputu u kojem se nalazi i TV „Prva“.

Istovremeno, kablovski kanal B92 info, kako saznajemo, nastaviće da se emituje pod tim imenom, a ime neće menjati ni Radio B92, čije će sedište ubuduće biti u poslovnom centra “Eurocentar”, u centru Beograda.

Goran Karadžić, predsednik Regulatornog tela za elektronske medije, kaže da ne postoji nikakva prepreka za promenu imena B92 jer je isto to već rađeno u slučaju “prekrštavanja” TV „Košave“ u TV „Hepi“ i „Foksa“ u „Prvu“.

– Potrebno je samo da nas obaveste o promeni imena i da nam dostave novo rešenje loga koje mi potom dostavljamo Ratelu – kaže Karadžić.

B92-VERAN-MATIC-_ff1

Lekić: Brend B92 je urušen

Nekadašnja urednica B92 Bojana Lekić žali što je, kako kaže, “brend B92 ozbiljno urušen”.

– Ironija je to što su godine prošle, a da aktuelni vlasnik nije znao da iskoristi ono što je pri kupovini ove televizije najviše platio, a to je brend B92.

Naprotiv, sve što je B92 kao brend predstavljao, u međuvremenu je urušeno, a da istovremeno ta televizija nije uspela da izgradi ni kvalitetan i prepoznatljiv komercijalni profil.

Želeći da sede na dve stolice, seli su između.

(Blic)

KOMENTARI8 коментара

 1. Za Srbiju says:

  Uopšte me ne interesuje ova televizija, kako god se zvala. Nisam nikada gledao, niti ću da gledam.

 2. mikan says:

  dobro je što nestaje,dosta su blatili zemlju u kojoj žive.

 3. gradinar says:

  Pored toliko Pink kanala, dobićemo još jedan "Pink". Samo pevaljke, priče o silikonima, paparaco..., zaglupljivanje naroda i ispiranje mozga varikinom!

 4. GARGA says:

  Naravno da su prvi komentari od SNS BOTOVA. Ljudi pa jer spavate vi?

 5. Bojan says:

  Možda ovoj kukavnoj manjini nije, ali većini je potrebna televizija kao B92, gde možeš da čuješ drugačije mišljenje od Njegovog. Nacionalista sam ali ih ne vidim kao "ustašku TV", to je smejurija naših tzv nacionalističkih stranaka (sve od prve do zadnje prodane duše). Gde god se čuje nešto što ti ne odgovara, zalepi mu "ustašku etiketu" i rešio si problem. Nemo' slučajno da razmisliš o onome što si čuo :D

 6. Mustafa Kajgani says:

  Behu jevrejska TV, a ne ustaska (Soros je invertirao u nju)....

 7. Milan R. Nikolic says:

  Sve ide dodjavola nazalost

 8. pravda says:

  B92 je OTPORASKA i DOSMALNIJSKA ,bez obzira na nove vlasnike i novo ime. Pa B92 je nastala te godine,zar treba nesto da dodam. NAJ bolje bi bilo da je ugasite,i da nam vratite 3 kanala kao sto je pre bilo,i u ta kanala imali smo sve,a sada nemamo nista.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u