Проф. др СРЂА ТРИФКОВИЋ ОТКРИВА: Ово је прави разлог протеста у Америци! ЕВО КАКАВ ЋЕ ИСХОД БИТИ… (ВИДЕО)

Prof. dr SRĐA TRIFKOVIĆ OTKRIVA: Ovo je pravi razlog protesta u Americi! EVO KAKAV ĆE ISHOD BITI… (VIDEO)

7 juna 2020

Gost emisije “ A ŠTA VI MISLITE“ na RAS televiziji, autora i voditelja Ratka Dmitrovića, bio je prof. dr Srđa Trifković, koji je govorio o trenutnoj situaciji u Americi, nemirima i šta se krije iza svega.

(INTERMAGAZIN)

KOMENTARI10 komentara

 1. Fiddler says:

  Koncizno, precizno, utemeljeno i veoma zanimljivo!!! Uživanje je slušati poznavaoca takvog kalibra!! Izvrsna pitanja i još bolji odgovori i analiza!! Svaka čast za emisiju!!

 2. Rista says:

  Po običaju, ne gledam filmove i nemam pojma šta je dr rekao. Zašto nam ne napišete nekoliko crtica pa možda me čak i naterate da pogledam video. Međutim, da skrenem jednu pažnju onima koji su prisiljeni da čitaju moje komentare, onako usput pa makar se vi i ne slagali samnom. To i nije lako. Moj srpski mentalitet i najmanje 50% dostupnih srpskih mentaliteta uopšte ne idu pod ruku. Paste vako. Nastala neka euforija o propasti merike i narod već počeo da misli kako se to već dogodilo. Dakle, zdravo za gotovo. Nekoliko puta sam čitao vrlo intenzivne izjave kako je Klinton bombardovao Srbiju da skrene poglede sa bele kuće od koje je on napravio kupleraj. Zaključak - ameri su u stanju da sruše jednu državu i da joj pobiju decu samo da bi skrenuli pažžlju sa neke neželjene distance. Dakle, po medijima i našim shvatanjima, merika je prdnula u čabar i nema je više zbog toga i toga. A pošto i dalje nailazim na komentare da amerika, ili Zapad generalno, da bi izašao iz neke krize koja je tu, Hanibal ante portas, može da učini...Šta?

  • rocky says:

   tebi bas nije nije lako

 3. Rista says:

  Na primer, sećate se bacanje američke car bombe na avganistan pre par godina? Nije važno da li je to ruski ili američki naziv, ali obe države imaju takve bombe. E, pa nije bilo kako se većinom posmatralo, da se reše jedne skupe naprave koja im ne treba. Sigurno nije to. Ako ima neko među nama ko je bio aktivno vojno lice malo više nego običan podoficir ili vojnik, onda će potvrditi moju izjavu. Dakle, izvor ovih mojih izjava su...tri tačke. Takve stvari se ne bacaju radi nekog utopijskog cilja. Bila je to proba i test da li je moguće napraviti ršum bez atomske bombe i skrenuti pažnju sveta a takođe ga i upozoriti. Vrlo uspeo test. Javno izazvao samo malo mučnine uz potsmeh, mada su generali i rukovodstva sveta shvatili poruku. I Iran je shvatio. Dakle, ako amerika bude htela ili ako ne bude imala drugi izlaz iz trenutne krize, postoji mogućnost da će iskoristiti rezultate testa carske bombe. Zato su je i testirali. Teško je pretpostaviti da li će upotrebiti nuklearnu bombu ili nešto slično a da nije radiokativno. Danas sve tri četir sile imaju i takve bombe ali nemaju svi ni moći ni petlje a ni razloga da je upotrebe. A ako je amerika stvarno u jednoj tako dubokoj krizi kao što mediji stvaraju sliku o tome, ne zalazim u tačnost, onad može da se vrati na svetsku scenu u roku odmah. Ne mora biti Iran i neće biti neko sposoban da dohvati nadaleko, nastaće pakao a američki stručnjaci će zasesti iza televizora i sačekari da prođe prva euforija optužbi i da većina država sveta shvati da veoma lako može biti sledeća. To neće biti udar na Rusiju ili Kinu i ove države neće reagovati jer nisu u stanju i nisu napadnute, osim što će morati da se vakcinišu protiv besnila a Amerika će onda zauzeti sve pozicije koje neko misli da je izgubila. Svi ste bliski sa delom ovog razmatranja i svi ste blizu istine. Dakle, neki udar je verovatan a taj udar neće biti kao udar na Srbiju.

  • Cp6a says:

   Pa jesu li sa tom bombetinom pobedili talibane? Jesu li od Avganistana napravili američki kupleraj? Bacali su i kod nas neke grdosije. Može jedna zemlja da postrada usled ludačkog i ničim izazvanog iživljavanja, ali to će onda biti znak da se ostale dobro potrude da nađu ozbiljnu zaštitu o ludaka. Naravno, sigurnost uvek košta, tako da je onda nemoguće da koketiraš sa zapadnim monstrumima, a da te Rusi ili Kinezi brane, da ne budem baš vulgaran. Dobiješ svoju ulogu u bezbedonosnom kolektivu i pošteno je izvršavaš.

   • Rista says:

    Srbo, da te potsetim na jednu staru, lepu i poučnu priču. A ona ide vako. Tata advokat školuje sina na najskupljem pravnom univerzitetu i naravno, to ga mnogo košta. Sinu želi sve najbolje i ne žali para ali ih i ima. I sin završi studije, malo otpraksira, sačeka da tata ode u penziju i preuzme tatin posao. Posle kraćeg veremena dođe sin sav ozaren kod tate da ga obraduje kako je pametan i kaže -"Znaš tata, onaj slučaj sa Milunom i Đokom oko njihovih međa što si ti vodio pet godina, ja rešio za pet minuta!" Tata ga malo gleda, prošeta oko klupe gde sedi i uživa penzionerske dane, počeše svoju srebrnu bradu i najzad odgovori sinu - "Sine, taj je slučaj platio svih tvojih 5 godina fakulteta!" Možda će neki budući i poletniji američki precednik i pobiti talibane sa jednom bombom i hvaliti se sa tim.(Car bomba nije bačena da pobije talibane. Bačena je na jedan planinski venac, manje više nenaseljen)

    • Cp6a says:

     He, he, ti ko onaj "deda i unuk". A be Risto, znaju ovde ljudi da ludaci mogu užasne stvari da naprave, ali bilo je ne manjih ludaka i ranije, pa se izlazilo nekako na kraj s njima. Oko smrti se niko ne okuplja, od nje svi beže.

     • Cp6a says:

      Da ne bude zabune, kad kažem "ludak" ne mislim na Trampa, koji za nas ispade najmanje loša opcija, nego na celu američku vladajuću garnituru.

  • uddu says:

   Mudar odgovor,baš kao što je većina tvojih odgovora i komentara.

 4. uddu says:

  Ono za mudar odgovor mislio sam na Ristu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *