Проф. др СРЂА ТРИФКОВИЋ ОТКРИВА: Ово је прави разлог протеста у Америци! ЕВО КАКАВ ЋЕ ИСХОД БИТИ… (ВИДЕО)

Проф. др СРЂА ТРИФКОВИЋ ОТКРИВА: Ово је прави разлог протеста у Америци! ЕВО КАКАВ ЋЕ ИСХОД БИТИ… (ВИДЕО)

7 јуна 2020

Гост емисије “ А ШТА ВИ МИСЛИТЕ“ на РАС телевизији, аутора и водитеља Ратка Дмитровића, био је проф. др Срђа Трифковић, који је говорио о тренутној ситуацији у Америци, немирима и шта се крије иза свега.

(ИНТЕРМАГАЗИН)

KOMENTARI10 коментара

 1. Fiddler says:

  Koncizno, precizno, utemeljeno i veoma zanimljivo!!! Uživanje je slušati poznavaoca takvog kalibra!! Izvrsna pitanja i još bolji odgovori i analiza!! Svaka čast za emisiju!!

 2. Риста says:

  По обичају, не гледам филмове и немам појма шта је др рекао. Зашто нам не напишете неколико цртица па можда ме чак и натерате да погледам видео. Међутим, да скренем једну пажњу онима који су присиљени да читају моје коментаре, онако успуt па макар се ви и не слагали самном. То и није лако. Мој српски менталитет и најмање 50% доступних српских менталитета уопште не иду под руку. Пасте вако. Настала нека еуфорија о пропасти мерике и народ већ почео да мисли како се то већ догодило. Дакле, здраво за готово. Неколико пута сам читао врло интензивне изјаве како је Клинтон бомбардовао Србију да скрене погледе са беле куће од које је он направио куплерај. Закључак - амери су у стању да сруше једну државу и да јој побију децу само да би скренули пажжљу са неке нежељене дистанце. Дакле, по медијима и нашим схватањима, мерика је прднула у чабар и нема је више због тога и тога. А пошто и даље наилазим на коментаре да америка, или Запад генерално, да би изашао из неке кризе која је ту, Ханибал анте портас, може да учини...Шта?

 3. Риста says:

  На пример, сећате се бацање америчке цар бомбе на авганистан пре пар година? Није важно да ли је то руски или амерички назив, али обе државе имају такве бомбе. Е, па није било како се већином посматрало, да се реше једне скупе направе која им не треба. Сигурно није то. Ако има неко међу нама ко је био активно војно лице мало више него обичан подофицир или војник, онда ће потврдити моју изјаву. Дакле, извор ових мојих изјава су...три тачке. Такве ствари се не бацају ради неког утопијског циља. Била је то проба и тест да ли је могуће направити ршум без атомске бомбе и скренути пажњу света а такође га и упозорити. Врло успео тест. Јавно изазвао само мало мучнине уз потсмех, мада су генерали и руководства света схватили поруку. И Иран је схватио. Дакле, ако америка буде хтела или ако не буде имала други излаз из тренутне кризе, постоји могућност да ће искористити резултате теста царске бомбе. Зато су је и тестирали. Тешко је претпоставити да ли ће употребити нуклеарну бомбу или нешто слично а да није радиокативно. Данас све три четир силе имају и такве бомбе али немају сви ни моћи ни петље а ни разлога да је употребе. А ако је америка стварно у једној тако дубокој кризи као што медији стварају слику о томе, не залазим у тачност, онад може да се врати на светску сцену у року одмах. Не мора бити Иран и неће бити неко способан да дохвати надалеко, настаће пакао а амерички стручњаци ће засести иза телевизора и сачекари да прође прва еуфорија оптужби и да већина држава света схвати да веома лако може бити следећа. То неће бити удар на Русију или Кину и ове државе неће реаговати јер нису у стању и нису нападнуте, осим што ће морати да се вакцинишу против беснила а Америка ће онда заузети све позиције које неко мисли да је изгубила. Сви сте блиски са делом овог разматрања и сви сте близу истине. Дакле, неки удар је вероватан а тај удар неће бити као удар на Србију.

  • Cp6a says:

   Па јесу ли са том бомбетином победили талибане? Јесу ли од Авганистана направили амерички куплерај? Бацали су и код нас неке грдосије. Може једна земља да пострада услед лудачког и ничим изазваног иживљавања, али то ће онда бити знак да се остале добро потруде да нађу озбиљну заштиту о лудака. Наравно, сигурност увек кошта, тако да је онда немогуће да кокетираш са западним монструмима, а да те Руси или Кинези бране, да не будем баш вулгаран. Добијеш своју улогу у безбедоносном колективу и поштено је извршаваш.

   • Риста says:

    Србо, да те потсетим на једну стару, лепу и поучну причу. А она иде вако. Тата адвокат школује сина на најскупљем правном универзитету и наравно, то га много кошта. Сину жели све најбоље и не жали пара али их и има. И син заврши студије, мало отпраксира, сачека да тата оде у пензију и преузме татин посао. После краћег веремена дође син сав озарен код тате да га обрадује како је паметан и каже -"Знаш тата, онај случај са Милуном и Ђоком око њихових међа што си ти водио пет година, ја решио за пет минута!" Тата га мало гледа, прошета око клупе где седи и ужива пензионерске дане, почеше своју сребрну браду и најзад одговори сину - "Сине, тај је случај платио свих твојих 5 година факултета!" Можда ће неки будући и полетнији амерички прецедник и побити талибане са једном бомбом и хвалити се са тим.(Цар бомба није бачена да побије талибане. Бачена је на један планински венац, мање више ненасељен)

    • Cp6a says:

     Хе, хе, ти ко онај "деда и унук". А бе Ристо, знају овде људи да лудаци могу ужасне ствари да направе, али било је не мањих лудака и раније, па се излазило некако на крај с њима. Око смрти се нико не окупља, од ње сви беже.

     • Cp6a says:

      Да не буде забуне, кад кажем "лудак" не мислим на Трампа, који за нас испаде најмање лоша опција, него на целу америчку владајућу гарнитуру.

  • uddu says:

   Mudar odgovor,baš kao što je većina tvojih odgovora i komentara.

 4. uddu says:

  Ono za mudar odgovor mislio sam na Ristu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u