ПРОФЕСОР КОЈИ ЈЕ ОТКРИО СЛАБОСТИ КОРОНЕ: Ево када ће се све вратити у нормалу!

ПРОФЕСОР КОЈИ ЈЕ ОТКРИО СЛАБОСТИ КОРОНЕ: Ево када ће се све вратити у нормалу!

8 новембра 2020

Угледни хрватски научник проф. др Иван Ђикић са Гете института у Франфурту изнео је предвиђања о томе шта ће донети епидемија вируса корона, како спасити привреду и раднике и када се може очекивати повратак у нормалу.Према његовим речима, у Хрватској се до краја месеца може очекивати 1.500 жртава вируса корона, па је апеловао да се морају промењивати одлучније и конкретније мере, пише Вечерњи хр.

„Треба затворити барове, ноћне клубове, ресторане и спортске објекте који нису неопходни, значи – где год можемо да спречимо сусрет људи у већим групама“, рекао је за „Радио Сјеме“ и даода да овим привредним гранама гранама треба дати обештећење у економском износу од 70-80 одсто њиховог промета прошле године.

„Тако људи који раде у тим гранама неће страдати“, истакао је.

Како је додао, поменуту пројекцију направио би уз рачунање да би дневно било 32 умрлих од ковида, али је напоменуо да тај број може да буде и већи, преноси Блиц жена.

„Позитивно и оптимистично јесте да ако се будемо понашали у складу с мерама одржавања дистанце и ношења маски и ако се придржавамо превентивних мера, до пролећа ћемо преко вакцине доћи до веће или комплетне контроле ширења овог вируса, те ћемо се следеће године враћати у нормалан живот, највероватније до краја 2021. године. У 2022. ући ћемо са снажнијим, оптимистичнијим и храбријим приступом“, нагласио је.

Проф. др Иван Ђикић ради на Гете институту у Франкфурту, свих месеци пандемије коментарише горућа питања и износи резултате истраживања. Његове тврдње о Ахиловој пети короне била су веома запажена.

„Пронашли смо хемијске инхибиторе које можемо циљано уништити и добити двоструку терапију – с једне стране уништавамо вирус у људским станицама, а с друге стране људске станице подстичу антивирусни одговор тако да уништавају и оне вирусе који су још увек присутни у организму“, објашњавао је својевремено Ђикић.

Иван Ђикић објаснио је и зашто је ово откриће назвао Ахиловом петом вируса корона. Разлог томе је чињеница да је читав пројект настао од идеје како пронаћи слабу точку вируса, а не лек.

KOMENTARI3 коментара

  1. Риста says:

    Па можда је на крају прогласе и уништеном, као што су је прогласили пандемијом. Али нема везе, ево др измислио перпетум мобиле вакцину коју ћемо сви раздрагано примити и тада ће доћи до самртног даха короне и нема више. Јел тако?

  2. M says:

    Nije!Poslat će oni i nove viruse! Jače!Cijepiti će mo se sami,od straha!Pa ima da nas nema!Što od virusa,što od cijepiva!A što od šire!

  3. test01 says:

    haha A sta doticni vaxer misli o smanjenju ljudske populacije. Nema ljudi pa nema ko ni da prenosi "coronu". Dva zeca jednim metkom (two in one). Izgleda da to i jeste cilj ove "corona" kabuko predstave a usput ce Gejc and company jos da pokupe bilione od svih drzava da bi pelcovali sve nacije. ODVRATNO !!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u