ПРОФЕСОР САЛИХ СЕЛИМОВИЋ РАЗБЕСНЕО БАЛКАН: Ови делови Балкана треба да буду део Србије…

PROFESOR SALIH SELIMOVIĆ RAZBESNEO BALKAN: Ovi delovi Balkana treba da budu deo Srbije…

17 novembra 2017

Sa svih strana, nažalost i iznutra, su delovanja protiv jednistva srpskog nacionalnog korpusa i države Srbije. To nije od juče, ali su srpski državnici, političari, naučnici i kulturni poslenici nalazili načina de se ta neprijateljska delovanja u reletavnom miru kako tako amurtizuju. Ako ništa da se barem verbalno, kulturom i naučnim stvaralaštvom suprotstave svakovrsnom nasilju.

Svestan sam teškog međunarodnog položaja Srbije i srpskog naroda za koji su najmanje krivi Srbi. Unapred su proglašeni krivim, jer su se suprotstvali rušenju države za koju su dali ogromne ljudske i materijalne žrtve i u Prvom i u Drugom svetskom ratu. Iznutra su je rušili upravo oni kojima su srpska vojska i srski narod doneli slobodu i time omogućili stvaranje kasnijih separatističkih republika – država koje će uz ogromnu podršku stranog faktora i razoriti bivšu SFRJ. Istorija neće amnestirati ni Hrvate, ni Slovence, ni Muslimane od njihove separatističke i prljave borbe za razbijanje zajedničke države koja im je bila dala sve što nikada ranije nisu imali.

Međutim, istorijske činjenice su neumoljive. Srpski etnički i nacionalni prostor je dobro poznat (Republika Srbija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Vojna Krajina, Dubrovnik, Severozapadna Makedonija). Akltuelne političke i kulturne elite u bišim republikama mogu da proglašavaju sintetičke nacije i kulture i vrše nasilje nad istorijom koristeći trenutnu konstelaciju snaga i odnosa na Balkanu, ali zaboravljaju da sve što nije utemeljeno na istini i nauci ne može da traje dugo.

Imam utisak da svemu tome doprinose i neke vladajuće strukture i delovi kulturne i naučne elite srpskog naroda i Republike Srbije samim time što se jasno i glasno ne oglašavaju i ne suprotstave onim sredstvima koja su u datom trenutku moguća. Takođe, imam utisak da se tako ponašaju prihvatajući nametnutu krivicu i mazohistički su spremni da sve prihvate i otrpe hrleći u naručje onima koji u svojim kuhinjama kuvaju crnu stvarnost sropskog naroda i pripremaju još crnju njegovu budućnost.

U Crnoj Gori, tom jednom oku srpskog naroda, jednom ponosu srpskog naroda, Srbi su trenutno najugroženiji od crnogorske aktuelne vlasti. Banalan je primer sa učenikom koji je dobio jedinicu zbog toga što je rekao nastavniku da je Crna Gora prva srpska država (Duklja i kasnije Zeta). Ali, taj primer na veoma jednostavan i očigledan načim prestavlja stvarni položaj Srba u zvaničnoj Crnoj Gori. Siguran sam da većina Crnogoraca ne podržava takav odnos. Međutim, vladajuće elite su učinile sve da onemoguće otpor ili obesmisle stvarne želje i interese naroda.

(autor: Salih Selimović, Srbin.info)

KOMENTARI26 komentara

 1. goran says:

  Svaka cast i sve najbolje ovom coveku.

 2. DUSKO says:

  SRPSKA VOJSKA JE POBEDOM U PRVOM SVETSKOM RATU NAPRAVILA JUGOSLAVIJU I TACKA !!!

  • Miki says:

   Srpska vojska je od Kajmakčalana pa sve do Maribora proterala Austrougarsku vojsku i time stekla pravo na bivšu Jugoslaviju u kojoj su tada živeli pretežno Srbi što potvrđuje prof. Salih Selimović.

  • Lav says:

   jesteli vi srbi ili srpi, onda bi tribala bit Srbska. Trećina srvrbske vojske bili su hrvati dragovoljci, pošto jedan hrvat vridi za deset svrba, tu ti može bit sve jasno. Nakraju kraj oko kragujevca su podrijetlom hrvati, poslije su posrbljeni, a upravo oni su podnijeli njajveći teret u tom ratu.Nakraju ideju Jugoslavije stvorili su glupi Hrvati. Kasnije im se obila o glavu.

   • ojs,miran budi says:

    Opa bato,pa ti si neki tezi retard,bwahahahhhaaaaa...

 3. Vlada says:

  Svaka cast postenom i hrabrom profesoru Salihu Selimovicu.

 4. M says:

  Srbija je očigledni remetilački faktor mira na Balkanu!I to se ne mijenja već dugo vremena,i neće se promijeniti sve dok vrag ne zaigra i u srbskom dvorištu onoliko žestoko kolko su srbi igrali u tuđim dvorištima!A doći će i taj dan!Jer drukčije neće biti mira na Balkanu!

  • SRB JE HRISTOV, NE BOJI SE SMRTI says:

   Kevću sluge đavolske, lažu, lažu i opet lažu. Izopačeni i pomračeni umovi, nema istine u njima. Samo mržnja laž i gadost, spremni da kolju krvoloci. Kako juče tako i danas.

  • Bečki konjušar says:

   Uzmi nešto blaže. Promeni terapiju.

   • Velika Metla says:

    Beečki konjušar,koliko su ih Austro-Ugari poštovali vidi se upravo po tome s kakvim zaduženjima su ih bili zadužili! A to zaduženje je bilo čišćenje štala i timarenje konja! Hahahahahahhahaha....,znaju Austro-Ugari s kakvom marvom imaju posla,pa su ih shodno tome i "nagradili"!Toliko o tome!

    • Svetislav Surina says:

     Ako je bilo tako, onda konjušari nisu počinili nikakve zločine u Spačvi i širem delu Srbije.

  • FRANJO says:

   Bok,najljepse preporucam hitno pregledavanje a vjerovatno i trajno boraviste u ustanovi za mentalno zdravlje.

  • buba says:

   Marš otpadu

  • Balkan says:

   Sta trazis na Srbskom prostoru? Imas istok i zapad! Odleti!

  • milos lujic says:

   Ocigledno da zivis u oblacima. Nije vino posto je i bilo,karte su dobro promijesane,nema vise satanista da vas podrzavaju a drugo poluvrijeme ce se igrati punom snagom. Moj savjet tebi i takvima je da dobro pritegnete gace kada Srbi krenu. To isto bi vam porucili i Austrougari i Hitler,kao i Turci koje rasturise debeli kurci

  • Lav says:

   Bravo stari svaka čast

 5. buba says:

  Čovjek poštuje svoje pretke

 6. Beli Orao says:

  Rimski su ljudi kao ovaj čiča ,skidam kapu na poštenju a i znanju!!!

 7. Beli Orao says:

  Trebalo je biti umjesto rimski RIJETKI!!!!

 8. Zorica_Ts says:

  Istina je jedna, a raznih gluposti i laži koliko hoćete... Profesor je jednostavnim jezikom sve lepo objanio tako da svima bude jasno i razumljivo! Shvatam da je mnoge zabolelo, kao što ih boli pitanje kada trebaju objasniti gluposti i laži unete u sopstvenu istoriju, kada trebaju objasniti svoje poreklo... To nije krivica profesora, on je rekao istinu, a mrze ga ne zbog toga što je on rekao, već zbog toga što je istina bolna mnogim dušmanima.

 9. M says:

  Ti(Vi mnogi)o Istini?Čak ni Isus nije riječima odgovorio Pilatu što je Istina,nego nijemo,trpljejnem,žrtvom,nošenjem tuđih grijeha na svojoj grbači,Milošću,Ljubavi.A Vi mnogi Istinu dokazujete(hoćete dokazati)mačem!Svetogrđe!Ogromno Svetogrđe!Ogromno Svetogrđe!Ogromno Svetogrđe!

  • !!! says:

   "trpljenjem,zrtvom,miloscu,ljubavi"????????????...jer vam malo ubijanih i preklanih Srpskih vratova,pa bi jos???????SRAM DA TE BUDE ZIVOTINJE PROKLETE, TI DA GOVORIS O SVETOGRDJU...STOKO BEZREPA I IZDAJNICKA!!!! Sram da te bude zarad prepunjenih jama SRPSKIM zrtvama,sram da te bude jer ste jedina nacija na svetu koja je imala DECIJE LOGORE,heeeejj DECIJE LOGORE!!!Ti nekome nesto da govoris i spocitavas!?U buduce ce biti OKO ZA OKO,ZUB ZA ZUB ,jer i to stoji u SVETOM PISMU...nema vise OKRETANJA DRUGOG OBRAZA kako bi nam udarili jos koji samar,to ti i tvoja bratija mozete da zaboraviti...nema vise tita da vas razjarene zivotinje,silovatelje,ubice i koljace spasava.BOGA NEMOJ DA SPOMINJES,JER STE U NJEGOVO IME UBIJALI,A ON SE OD TAKVIH GADI!!!!FUJJJJJJJ...

 10. slobo says:

  Ma dje si Franjo lutko moja .

 11. ljubisav says:

  Hehehehe, dragi Profesore,bas tako je kako velis! Ko razume shvati ce....!!!

 12. M says:

  Ne odredjuje profesor sto je Istina,nijedan profesor,cak ni najveci siledjija s najvecim topuzom!Srecom!A shvatit ce to cak i oni koji nista ne razumiju,pobrinut ce se i za njih Pravedni Sudija!Bit ce lelek i skripa zubiju.Ili seljacki receno,mnogima ce se stisnuti supak tako zestoko da ce biti manji od zrna maka!

 13. Štrapar says:

  bravo pravi Srbine, koje god vjere bio

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *