ПРОГНОЗЕ АМЕРИЧКОГ ЕКСПЕРТА: ММФ, Светска банка и Федералне резерве ће нестати

PROGNOZE AMERIČKOG EKSPERTA: MMF, Svetska banka i Federalne rezerve će nestati

18 maja 2023

Poznati američki investitor Džim Rodžers predviđa da će u budućnosti nestati Međunarodni monetarni fond (MMF), Svetska banka i Federalne rezerve SAD.

„Koliko ja mogu da vidim, oni nikada ne daju tačne procene. A oni koji uvek greše na kraju nestanu“, kazao je Rodžers za Sputnjik, komentarišući budućnost MMF-a i Svetske banke.Po njegovim rečima, ako se pogledaju stari godišnji izveštaji MMF-a mogu se naći pozitivne procene organizacije za neke države, „a onda ta zemlja za pet godina bankrotira“.

Pored toga, investitor je doveo u pitanje i budućnost američkih Federalnih rezervi.

„U istoriji SAD postojale su tri centralne banke. Prve dve su nestale jer su pravile mnogo grešaka. Ova današnja takođe često greši, zato će na kraju pasti u zaborav“, smatra Rodžers.

Istovremeno je naglasio da MMF i Svetska banka „neće tako jednostavno nestati u trenutku“ jer imaju veliku težinu u svetu.

„Bankari ih vole jer mnogi ljudi zarađuju veliki novac od MMF-a i Svetske banke, veliki broj birokrata se odlično snašao, zarađuju mnogo novca. Zato će biti potrebno vreme, ali će na kraju nestati jer nastavljaju da prave greške“, navodi Rodžers.

Istovremeno, on prognozira krah banaka i u Evropi i Japanu.

„Više banaka će propasti, ne samo u SAD, nego u mnogim zemljama – u Japanu, Evropi, mnogo gde. Videćete kako banke propadaju zbog čega će sledeća recesija biti strašna“, ocenjuje investitor.

(Sputnjik)

KOMENTARI3 komentara

  1. Duca says:

    Ovo je teška zaj******a. Onaj koji ne daje tačne prognoze uvek propada :) Pa do sada bi svi propali ne zna se koliko puta, njihove prognoze su u njihovom interesu, to je način na koji funkcionišu. FED drži dugove preko polovine sveta u svojim rukama, da može da sve te kvazi države preuzme kad hoće, a podrška mu je američka armija koja radi za njih, ne za neku imaginarnu ameriku. Ovaj u svakoj reči slaže dva puta.

  2. michael pan says:

    Oni ne grese vec stalno lazu !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *