Прогон у Црној Гори

Progon u Crnoj Gori

18 juna 2017

Piše: Čedomir Antić

Da li je to ubrzanje Srbije ka Evropskoj uniji? Iz Brisela, Berlina i Vašingtona čujemo mnogo toga o neophodnosti promena u Srbiji. Mnoge od tih preporuka su umesne i dobronamerne. Takođe, nesumnjivo je lepo kada u Berlinu i Briselu brinu o dobrosusedskim odnosima balkanskih država.

Međutim, ne može uvek Srbija biti istorijski kriva i trenutno odgovorna. Tek što je za čas prestala da bude aktuelna povika na srpskog poslanika u makedonskom parlamentu, ponovo je otvorena sezona lova na srpske vođe u Crnoj Gori. Režim Mila Đukanovića živi od podela u Crnoj Gori i sve što radi zasniva na negativnom odnosu prema Srbima iz Crne Gore. Od prošlogodišnjeg privođenja dve hiljade građana srpske nacionalnosti u vreme izborne tišine(!), preko poigravanja optužnicama protiv srpskih poslanika za navodni pokušaj državnog udara, hapšenja i držanja u pritvoru petorice građana srpske nacionalnosti, među kojima ima i poslanika, stiglo se i do optužnice protiv Nebojše Medojevića, crnogorskog političara, jednog od vođa opozicionog Demokratskog fronta, koji se zalaže za sporazum Srba i Crnogoraca. Zahtevano je njegovo hapšenje za navodni finansijski kriminal i pranje novca za izbornu kampanju.

Kao i obično, crnogorsko pravosuđe funkcioniše po sistemu stezanja i popuštanja – umaranja građana. Ono ne procesuira već progoni, ne služi građanima, već među njima prepoznaje svoje žrtve… Pravosuđe u Crnoj Gori asistira nedemokratskom režimu, i to ne samo prilikom gušenja demokratske opozicije, već i u ograničavanju i poništavanju prava čitavih naroda.

(Napredni klub)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Bambula says:

    Kakve srpske vođe u Crnoj Gori? Oni nezreli i bahati ljudi koji daju opasne i neprimjerene izjave te priželjkuju građanski rat i sukobe? To nisu ni vođe ni opozicija. To je materijal za ustanovu zatvorenog tipa, samo je pitanje je li zatvor ili ludnica.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *