Progon zaštićenog svedoka na Kosovu

Progon zaštićenog svedoka na Kosovu

7 juna 2013

srbicaPosteri sa likom zaštićenog svedoka u slučaju „drenička grupa“ pojavili se u Srbici. Samo prodane duše kao ovaj J. B. dovode u pitanje svetu borbu OVK, piše na posteru, na kom se navdi puno ime i prezime svedoka.

U Srbici su se pojavili posteri sa likom zaštićenog svedoka u slučaju „drenička grupa“, u kojoj je osumnjičen i predsednik opštine i bivši komandant operativne zone OVK za Drenicu Sami Ljuštaku, prenosi prištinska televizija KTV.

„Samo prodane duše kao ovaj J. B. (na posteru je puno ime i prezime) dovode u pitanje svetu borbu OVK“, piše na posteru.

Članovi „dreničke grupe“, bivši komandanta OVK Sulejman Seljimi, Sami Ljuštaku i još petorica bivših pripadnika OVK osumnjičeni su za krivičcno delo ratnog zločina i njima je određen pritvor od 30 dana.

Početkom ove nedelje Ljuštaku je u sudskom procesu, koji tužilaštvo vodi protiv njega u slučaju pretnji direktorici BIRN-a za Kosovo Jeta Džari, rekao da je „zahvaljući tom čoveku“, ne spominjući njegovo ime, pripremljeno nekoliko optužnica protiv boraca OVK.

(RTS)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *