ПРОЈЕКАТ АМЕРИКЕ – „МАЧ АРМАГЕДОНА“

ПРОЈЕКАТ АМЕРИКЕ – „МАЧ АРМАГЕДОНА“

10 септембра 2021

Сједињене Државе намеравају да у потпуности промене читав арсенал интерконтиненталних балистичких пројектила, и напусте ЛГМ-30Г “Минутеман ИИИ”, који је ушао у употребу 70-их година прошлог века.Према колумнисти популарне механике Kајлу Мизокамију, Пентагон намерава да се ослони на ракете за стратешко одвраћање на землји (ГБСД). У САД-у, овај пројекат је већ добио звучно име “Сворд оф Армагеддон”.

Очекује се да ће “Армагедонски мач” постати клјучна компонента америчке нуклеарне тријаде.

Импресиван је и износ који Американци намеравају да потроше на поболјшање ове ракете – око 61 милијарду долара. Занимлјиво је да је најмање шест милијарди долара издвојено само за избор оптималне “ГБСД” конфигурације.

Међутим, овако импресивни трошкови стварају проблеме на путу имплементације амбициозног пројекта, јер не одобравају сви развој таквог скупог пројекта, тражећи да се за модернизацију постојећег арсенала потроши много скромнији износ.

Стручњаци компаније “Нортхроп Грумман” раде на стварању те ракете. Јединственост новине неће бити само у активној употреби дигиталних технологија, које би требало да значајно повећају ефикасност ракете, већ и у способности пројектила да за неколико минута стигне до било које тачке на планети.

(Wебтрибуне.рс)

KOMENTARI5 коментара

 1. Hrvacki kralj Cmarislav says:

  Armagedoncina :-))) Kauboji postali jehovci :-)))

 2. Риста says:

  Није то још увек тако страшно. И једна и друга страна имају сличне арсенале, чак и са најновијим америчким ракетама. Али таква животињска трка за апсолутном претњом, односно уништењем, ускоро ће нас наградити са нечим што ће да удари као 100 нуклеарки на једно место у року од 5 до 10 секунди, па онда још по 1000 истих таквих. Ето куда иду дивље свиње. Бре, толике нуклераке разних врста до данас а застареле па сада праве брже и јаче. Ај бре употребте то док још имамо неке бар мизерне шансе да преживимо. Ја и нисам толико важан. Шта има један тако стар човек да преживи кад сам већ све могуће и немогуће преживео? Да не бих очекивао да преживим смрт? Ја сам толико живео до данас да нећу ни хтети да преживим смрт. Већ сада ми свеједно, али не мора то бити баш данас. Ја сам става да што не морам данас, одрадим сутра. Мислим на младе људе целог света који иду баш ка том времену које ће донети и апсолутну немогућност преживљавања, сећајући се себе и колико сам волео живот кад сам био млад. Чак толико да сам више осећао љубав него живот. Нисам ни знао шта је живот ал сам га волео. Пишам се на будућност коју граде ти стручњаци. Запад је стварно скрену потпуно. Изгубили су компас начисто. А тамо их чекају Русија и Кина. За сада још није страшно, али кроз коју годину биће. У бре у какве идиоте се развио тај Запад. Просто застрашујуће шта све имају и једни и други. Дабогда ништа више не смислили док сам ја жив, да бар на миру проведем старост. Идиоти.

 3. Milutin says:

  To je već projekat u sferi antigravitacije. Ako to već imaju, neka tu tehnologija primene u humane svrhe. I podele sa celim svetom. Pa da Amerika opet postane ono što je nekad davno, davno, davno bila.

  • doktrina soka says:

   Nece moci oni nista dobro da podele sa svetom jer su to necastivi sto sve mrze od travke do coveka,zato i svet lici na sliku i priliku njihovu.

 4. Bilo jednom u Ameriki says:

  U Bibliji je zapisano da će upravo oni dobiti takav mač po glavi i da će njihov tata đavo da postrada.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u